Google+

oleh: schwenke Spaghetti Sos

No picture

Hubby's favourites..


Created on : 12-09-2007

Print

E-mail kepada kawan

Tulis Laporan

Hubungi schwenke




Bahan-bahan ( 2-3 org )

  • 300gm daging cincang
  • 1 ulas bawang besar *
  • 1 ulas bawang putih *
  • 1 biji tomato *
  • 1 sd kecil basilikum kering
  • 1 sd kecil oregano kering
  • 1 kiub chicken stok
  • 1 biji capsicum *
  • 500gm pes tomato
  • Sedikit garam.
  • Minyak utk menumis

Cara-cara

  1. Potong dadu utk semua bahan yang bertanda *
  2. Kemudian panaskan minyak. Bila minyak dah panas tumiskan bawang yang telah dipotong dadu tadi.
  3. Bila bawang dah wangi masukkan pula capsicum yg dipotong dan kacau rata..5min kemudian masukkan pula tomato yg dipotong.. Masak hingga tomato hancur..
  4. Bila semua bahan dah sekata barulah masukkan daging cincang. Masak hingga separuh kering..
  5. Kemudian masukkan pes tomato,chicken stok,sedikit garam,oregano dan basilikum..adjust rase..
  6. Biarkan mendidih sambil2 tu kacau2 sikit.
  7. Lebih kurang 10min siap untuk dihidang dgn spaghetti..








Laporan Masakan Bergambar (3)

P9140934
17-09-2007
mm.. sowi, foto comot.. x sabo nak mkn. nak habis br snap pic. tqvm schwenke...
Laporan oleh: mama_myvi
P9211037
27-09-2007
hb nak makan lg...
Laporan oleh: mama_myvi
Spaghetti
21-11-2008
jom mkn.. ;)
Laporan oleh: sunkist

Komen (12)

13-09-2007, mama_myvi komen :

emily, basilikum tu daun basil ker? dia jual dalam botol mcm oregano tu ker?


13-09-2007, schwenke komen :

a'ah...yg tulah..kalau nak letak yg fresh pun ok gak..lg sedap


13-09-2007, mama_myvi komen :

k, nnti kalau ikin dah try ikin send report.


13-09-2007, schwenke komen :

emily lupe nk amik gambar last week mase wat sos ni..nnt kalau buat lg i letak kt sini..


22-12-2007, nahyarun komen :

senang tak nak dapatkan basilikum dan oregano kat supermarket?


25-03-2008, lyn08 komen :

schwenke, teman tak makan daging. Ate gantikan dengan isi ayam, isi ketam or sotong leh tak


20-07-2009, zawiah komen :

nak cubalah.. biasa beli yg dah siap jerk kuahnya.. kali ni nak try buat sendiri.. tq pd yg sudi share resipi nii...


11-10-2010, mummycute komen :

mcam best jer,msti cuba ne.


11-10-2010, mummycute komen :

mcam best jer,msti cuba ne.


17-01-2011, mely komen :

mana gambar spagetti sos tuan punya resepi?


19-03-2011, ummi walid komen :

klu gntikn daging dgn sausage leh?


17-09-2011, mama mucux komen :

mcm sush jw nak crik daun basilikum...?hmmm...~


Untuk komen, perlu login terlebih dahulu