Google+

oleh: cindaibiru Neslo

Neslo

Resepi saje-saje sbb teringat kat Mak, dulu selalu minum kat kedai ngan Mak kita..


Created on : 29-08-2007

Print

E-mail kepada kawan

Tulis Laporan

Hubungi cindaibiru




Bahan-bahan ( 1 Mug )

  • 2 sdb Milo
  • 1 sdt Nescafe
  • Susu pekat manis secukup rasa
  • Air panas
  • Kiub Ais

Cara-cara

  1. Letak air panas dlm mug, masukkan milo dan nescafe, kacau, masuk susu, kacau lagi. rasa manisnya. Tambah ais. Dah boleh minum..

Tag

minuman

Laporan Masakan Bergambar (3)

Neslo_myr
20-12-2008
cindai,anak buah suruh buat air nescafe cmpor milo tarok ais...niii...jadilah neslo....bbdk tu mcm order kt kdai kopi pulak...huhuuu.... :D
Laporan oleh: kak fida
P1030639
17-04-2011
layan ngan air neslo pgi ni,pahit2 sdp gitu...
Laporan oleh: Mariani(KT)
Dsc00035
23-04-2012
salam cindaibiru...best gak air nih! tq ya..nyamann..
Laporan oleh: k.zila66


Komen (20)

30-08-2007, jannatulfirdaus komen :

emm...bestnyer...lg pekat lg ada ummph...


31-08-2007, niksue komen :

bestnyer.........time mentari tegak atas kepala pekena 2 gelas.......mak aih.....lega rasenyer....lg pekat lg best......


31-08-2007, tulip77 komen :

cindai ni minuman wajib masa i study dulu..mmg leh stay up smpi kul 3am :)


01-09-2007, cindaibiru komen :

sama la kita. sy suka sgt sbb dulu selalu minum. bila dah merantau ni sesekali ade la buat. klu lg pekat lg sedap, pastu sembelit..hahahha..


03-09-2007, tejanurain komen :

Sedap betul neslo ni... selalu jadi peneman study kita time jd student dulu...


25-01-2008, naha komen :

masukkan semua dalam blender. Putar semua jadikan iceblended... neslo .......lagi kow


08-11-2008, Fazrina komen :

tak penah pula minum milo campur dengan nescafe.nak juga try nanti ni.tapi kalau 1st time minum tak sakit perut ker?


10-11-2008, jann komen :

minuman harian dari zaman sekolah,smpi skrg anak2 pun dah tau ibu mesti order neslo ais kaw.


30-11-2008, ninna chan komen :

sy dh try dh wat neslo ni. mmg sdp. n sy pn try ikut cdgn naha wat ice blended. mmg laris la. bkn stakat adik, ibu pn suka =) thanx cindaibiru ^_-


20-12-2008, dania76 komen :

kakfida, anak2 kak fida berapa orang? anak2 buah berapa? seronoknya jd anak2 kakfida ni... mcm ni nak jugak la jadi 'anak' kakfida.. boleh tak? hihihi


20-12-2008, kak fida komen :

salam dania...anak akak sndiri 2 orng jer...klau anak buah yg dkt ngan akak....nga kire ni...mmm...4+2+1=7...blum yg kt melaka 4 orng,kt pontian 3 orng...mmm...batam 1 orng...haaaa kire ler brape sume...heheee...mane tau klau ade yg nga otw ker...nk kene kire jugak tuuu...hihiii....tu jm klau berkompol,2 tin beso buat neslo pon tk cukup...heee....klau nk jadik anak akak,ishh boleeeh...nnti akak timaaannnggg ari2...hahaaa.... :D


07-04-2009, sitiey_fatimah@yahoo.com komen :

>>best Lor air ni..huhuhu >>bla mnum sekali rasa nk lgi..lgi..


21-03-2010, Mohamad Kamal komen :

mmg sedap air ni,,lemak manis gitu rasenye,,sah nak citew kcuali bile da try.. nak sdap tarok ais krim vanilla kat atas..fuhh..


02-05-2010, juma akman komen :

air nie mmang fvourite ank akak..mmang dah biase wat kat umah..


21-05-2010, cik pink komen :

lps dpt resepi ni sy try buat... mmg seng n sodap..hik3 ^_^ sng gak nk membuang hehe.. br saye tau air neslo 2 cm mane.. before this pnh dgr je. tq cindaibiru


20-12-2010, ery helmy komen :

cindai biru..knapa neslo dia mcm cair jew..


27-03-2011, aieen sofiiya komen :

bez pulak! nk cuba22


03-04-2011, cik sabit komen :

akir2 ni nak sgt minum neslo ais..ke mana saja mst neslo....tak sangka kat sini pun ada resipi hihihi...boley minum byk2 pas ni...ty akak ;)


18-05-2011, cyda berry komen :

ummmph.. cdap2...:)


11-03-2012, Mr.A3 komen :

Kalau minum time petang2 n ih mestii Terbaikk lahh XD


Untuk komen, perlu login terlebih dahulu





Part of Dua Marhalah Sdn Bhd