Google+

oleh: irose Jus Epal Susu

Epalsusu

Senang dibuat sedap diminum


Created on : 25-09-2006

Print

E-mail kepada kawan

Tulis Laporan

Hubungi irose




Bahan-bahan ( 1 )

  • 1 biji epal hijau
  • 1 camca besar gula
  • 1/4 cawan susu pekat manis
  • Sedikit air dan ais

Cara-cara

  1. Kupas buah epal. Buangkan kulit dan bijinya. Belah kecil supaya mudah dikisar.
  2. Masukkan buah epal tadi ke dalam mesin pengisar bersama dengan bahan-bahan lain. Kisar sehingga hancur.
  3. Tuangkan ke dalam gelas dan sedia diminum. (Jika ingin kurangkan rasa manis, tak perlu tambahkan gula).

Tag

minuman

Laporan Masakan Bergambar (7)

Epalsusu
27-09-2006
sedap.. lagi jimat buat sendiri
Laporan oleh: erna
Picture_264
14-05-2008
taraaa...x letak gula..dh cukup manis..tq..
Laporan oleh: junjs11
Jus_epal_susu
17-01-2009
sedap juga yer...mengenyangkan.tq kongsi resepi
Laporan oleh: sakura>emi
Dsc01014
17-03-2011
dah jadi... mmg sedap.... thkz sgt..hihihi...ni siap hias dgn epalnye lagi...:)
Laporan oleh: bubululuwani
Epal
05-05-2011
tak dek epal hijau guna epal mearah..+ skit oren sunquick...best!!
Laporan oleh: quinnie
P1040129
23-06-2011
slm,sdp diminum sejuk2...hb ckp sok wat lg..tqtq.
Laporan oleh: Mariani(KT)
Dsc00403
19-05-2012
taraaa...nyamannnn sungguh!...tq2.
Laporan oleh: k.zila66


Komen (16)

27-09-2006, admin komen :

irose, saya letak gambar dr laporan masakan untuk resepi awak ni.. nanti bila awak dan masak tu, bolehlah delete gambar ni dan letak gambar sendiri.


27-09-2006, azidazik komen :

rajin si admin ni tolong letak gambar. bagusl la. bulan pose ni elok ler tolong-menolong. irose, ptg nnt nak try buat jus ni. confirm sedap.


27-09-2006, maza komen :

kalau dibuat belimbing muda kan dgn cara mcm nie utk org diabatic patient mungkin lagi sesuai kot..lepas tu jgn ler taruk gula kan... hai yatt per khabor...


28-09-2006, clarissa komen :

:: ha'ahh... :: rajin tol admin letakkn gambar... ::gambar2 leh tahan cunnyer... :: minat gak ke ngan bidang photografi? :: tapi kalu x de gambar kan, tak tau nak imagine masakan/minuman tu canner kan? :: baguslah...


28-09-2006, Admin komen :

Clarissa, kalau boleh I nak semua resepi kat website ni ada gambar.. biar ada kelainan drp website resepi yg lain.. Gambar2 resepi dlm website ni bukan yg saya ambik. Semua tu dr penyumpang resepi.. cuma bila penyumbang tak letak gambar dan ada laporan masakan bergambar utk resepi tersebut, I edit dan letak gambar dr laporan masakan. Then bila penyumbang resepi tu dah ada gambar sendiri, bila2 masa dia boleh edit dan gantikan dgn gambar baru.


28-09-2006, irose komen :

Thanks to Admin for the pic.. Memang nak letak gambar tp camera rosak.. Mcm mana pun itulah exactly gambarnya.. For those yg suka ice-blended, caranya tetap sama cuma kurangkan air and lebihkan ais.. Confirm kaw2 punya!


03-09-2008, zarra_7379 komen :

zarra kalo wat jus epal susu atau epal suam mesti taruk garam sket jek...cuba le kalo tak caya..even orange jus pun sedap letak garam sket...tapi jus epal susu suam mmg sedap...


09-12-2008, miazahira komen :

nmpk m'yelerakan nnt I cuba wat............


17-01-2009, sofea komen :

selain daripada buah epal.guna buah lain boleh x.betul ke sedap nie. biasalah baru nak cuba


11-08-2009, ruza adip komen :

baru masuk website nie, rasa seronok pulak. 2 yang nak join sekali. siap ada gambar lagi. tak pernah lagi minum epal susu, nampak macam sedap. tq


20-02-2010, maiden komen :

irose,sy salen resepi ni dlm bku..hope irose x keysah.


16-03-2011, bubululuwani komen :

malam ni nak try buat....cam sedap je....dh beli dah bahan2....nanti boleh kongsi gmbr kt sini ..hihi :)


07-05-2011, cthery komen :

mmg best..saya try resepi sy..jus epal tambah asam boi.fuss besr..


19-06-2011, saphira komen :

bg sesape on diet leh cube gune kn yogurt gantikn susu manis...


14-07-2011, DEQYAN komen :

MCM SEDAP JER NANTI NAK TRY BUAT LA


01-01-2012, mummymieyra komen :

Kepada empunya resepi mekacih.... Mmg mudah n sedap.. Yg penting hubby tersenyum n mintak buatkan lagi.....tq


Untuk komen, perlu login terlebih dahulu





Part of Dua Marhalah Sdn Bhd