Google+

oleh: tulip77 Sup ayam special

Sup_ayam_special

cara menyediakannya yg membuatkan sup ayam ini sedap & wangi


Created on : 21-08-2007

Print

E-mail kepada kawan

Tulis Laporan

Hubungi tulip77




Bahan-bahan ( 8org )

  • 1 ekor ayam potong 16
  • 1 labu bwg merah
  • 2 ulas bwg putih
  • 1 inci halia
  • sebatang kulit kayu manis
  • 4 kuntum bunga cengkih
  • 2 kuntum bunga lawang
  • 3 iji buah pelaga
  • 2 bj kentang
  • 1 btg lobak
  • 1 mangkuk air panas br masak
  • lada sulah, garam, ajinomoto dan stok ayam
  • daun sup, daun bawang & bawang goreng

Cara-cara

  1. Rempah2 direndam dalam air panas menggelegak,biarkan hingga air tersebut suam & toskan rempah2 tersebut. Air rendaman turut disimpan.
  2. Bwg merah & bwg putih dikisar halus. Halia ditumbuk sedikit jgn sampai lumat. Lobak dipotong bulat2 anggaran 1.5cm & kentang dipotong 6
  3. Panaskan minyak dan tumis bawang hingga naik bau. Kemudian masukkan halia & rempah2 yang telah direndam. Tumis sebentar.
  4. Masukkan ayam dan gaulkan supaya bercampur dengan rempah yg ditumis. Biarkan selama 10minit
  5. Masukkan air rendaman rempah tadi beserta 1 mangkuk air lagi. Jika mahukan kuah sup lebih boleh tambah lagi semangkuk air.
  6. Biar sup menggelegak,masukkan kentang dan lobak. Bila ayam dah empuk masukkan stok ayam, garam, aji & lada sulah. Adjust mengikut selera anda
  7. Dah siap tutup api. Masukkan daun bawang,daun sup & bawang goreng, tutup rapat periuk selama 20minit supaya baunya meresap ke dalam sup. Sedia untuk dihidang

Tag

sup ayam









Laporan Masakan Bergambar (48)

Sup_ayam
26-08-2007
aha....sup ayam yg sedap lagi special...
Laporan oleh: syahmi

nyam..nyam...sedap lagi special ;)

100_1659
30-08-2007
mmg betul la.. sup ni mmg special. sedapnya mmg ada kelainan. dah tu senang lak buatnya. tq
Laporan oleh: ina sayang

;) welcome ina.... sedap & mmg senang nk buat

Supayam_
31-08-2007
Sedap, senang dan bdk2 suka..tq!
Laporan oleh: cindaibiru

ur welcome ;)

Sup_ayam
12-02-2008
tulip... sedapnyerrrrrrr.... memang wangi bau dia...
Laporan oleh: nor_67

ok la k.nor pasni leh buka kedai depan umh jual sup ayam :)

Sup_ayam_darulaman1
14-02-2008
Yay..dah pandai wat sup.
Laporan oleh: daunpandan

yahooo...dah xyah beli lagi :P

Dsc00802
27-02-2008
Mmg sedap sgt, hb pn kata sedap.senang sgt nk buat...tq tulip
Laporan oleh: Aziemas

welcome azie... buat senang je kan...tp rasa & bau wangi jek :D

Image010
25-03-2008
Saya dh try, mmg sup ni wangi. Tapi rs sup dia kurang umpph laa. Rsnya sy ade tambah2 benda yg tak patut, & ade yg kurang. tp mmg mudah nk disediakan
Laporan oleh: naazyra

tak pa la naazyra....yg kurang tu mayb xda stok kat umh kot..next time leh try lagi :)

Dsc02943
29-04-2008
dah byk kali buat bru sempat nak snap pic.. dulu mmg fail buat sup & selalu tbuang.. tp skg anak2 hirup sampai ke titisan yg t'akhir.. tks tulip.. mmg skg dah x malu nak tnjk skill wat sup.. hihi
Laporan oleh: yatiezaini

k.yatie..pasni leh la bukak kedai makan jual sup ayam :D

Sup_ayam
09-05-2008
Sedap betullah sup ni................
Laporan oleh: che'iza

rajin che'iza mencuba ye :)

Dsc00015
13-11-2008
aritu da buat..ni x kedua buat..mmg wallaahhhh....dr demam..hilang demam mkn nih...
Laporan oleh: sua_sue
Dsc02552
28-01-2009
sedap dan wangi. cuma tak tabur daun sup dan daun bawang, anak tak suka.. tapi memang best resepi ni. terimakasih pada tulip
Laporan oleh: atie08
Dsc_0158
10-02-2009
mmg betul...sup ayam ni sedappp!!!
Laporan oleh: are3646
Dsc02143
22-02-2009
Sup yang mudah tapi SEDAP, tak payah tumis dengan minyak. TQ tulip77.
Laporan oleh: Sharm1969
Sl372145
02-03-2009
Byk kali dah buat tulip...memang wangi rempahnya...TQ
Laporan oleh: zurin
Dsc04474
11-04-2009
Memang sedap.... terangkat.. thanks tulip..
Laporan oleh: mariatahar
Photo0264
17-04-2009
tulip...sup ni memang SEDAP..x rugi mencuba..thanx ya!!
Laporan oleh: zai_fadilah
Snv32200
17-05-2009
Sup special utk org rumah yg demam... tq tulip. Memang sedap sbb dah licin pun..:)
Laporan oleh: aludra
Dsc01408
02-07-2009
lauk tuk ari ni..dah bnyk kli buat..sedap..mksih ye tulip..
Laporan oleh: maz-ivory
Sup_ayam
12-08-2009
memang sedap....bau pun wangi
Laporan oleh: jesmini
Dsc00850
05-11-2009
sedap sup ayam nie.. Tq 4 the recipe
Laporan oleh: zalieda_a2
Picture0028
26-12-2009
sedap la sup ni hubby cakap sedappp sgt thanks tulip
Laporan oleh: kaksu84
P1020224
11-04-2010
sdpnya...sya suke hirup kuahnya..
Laporan oleh: Mariani(KT)
Dsc01617
16-04-2010
memang special sup ni. 1st time buat sup ni ikut step by step terus jadi. smua pun puji sedap. thanx so much for sharing this recipe
Laporan oleh: myfeena
P1080290
18-04-2010
mmg special... tq tulip
Laporan oleh: zana08
Img00948-20101220-2224
21-12-2010
thanks yaa tulip....sedap sup nie...
Laporan oleh: kunonit
13
13-01-2011
alhamdulillah!sdap sup nih.buat utk lunch td,n ayah puji ckp sedap!nnt boleh buat lg.thanks tulip :)
Laporan oleh: hana.himawari.
A
14-01-2011
Mmg best resepi sup ayam ni...bila dah cuba resepi ni, semua sup ayam yg ada kat kedai dah rasa xsesedap mana dah...ehehe
Laporan oleh: aksioma_ain
19022011726
19-02-2011
percubaan pertama berjaya,sedap!
Laporan oleh: sis25
P1030372
23-02-2011
musim pns,mkn nsi xbrpa lalu...mkn sup jer ,sdp.
Laporan oleh: Mariani(KT)
Dsc01215
02-03-2011
Mmg sedap n ringkas...sekejap je dh siap. Tq Tulip77
Laporan oleh: Mamakail
06032011928
06-03-2011
Dah kul 10 malam,tetiba terbaca plak resepi nie..terliur la plak.hehe..tengok kat dapur sume bahan ada,kecuali daun sup..hah ambik kau kul 11 malam menyantap sup ayam..haha..papehal pun, memang berbeza n cedapp..saya tambah daging n sup bunjut..thankzzz..
Laporan oleh: mrs.azizul
Sup_ayam
05-07-2011
sedap sangat...first time masak terus suami puji kesedapan..hingga menjilat jari...terima ya my resepi..
Laporan oleh: naz82
Dsc06081
12-07-2011
thanks tulip, memang besttt...lebih kurang rcp my mom gak :)
Laporan oleh: k.zila66
Dsc05002
20-07-2011
buat lagi kali nee bubuh kentang ngan carrot..tq..tq..
Laporan oleh: k.zila66
Photo-0493
01-01-2012
dah byk kali buat, tapi asyik lupe amik gamba..evrytime buat musti abis! tenkiu 4 the resipi!
Laporan oleh: clavriene
Dsc06882
12-04-2012
tenkiu2.. :)
Laporan oleh: k.zila66
477557_457360704290890_100000508931727_1767677_1797030944_o
19-05-2012
ha3.. x sangka menjadi..sedap plak tu.. papepun tq..
Laporan oleh: msyuk_kree
Photo-2012-05-27-15-38-36-921
27-05-2012
dua kali try, kali ni jadi.. hehe tq!
Laporan oleh: razfira
Photo-2012-05-27-15-38-36-921
27-05-2012
dua kali try, kali ni jadi.. hehe tq!
Laporan oleh: razfira
Dsc00877
05-06-2012
sedap! dh selalu wat..biasa guna rspi ni..tq tulip berkongsi rspi best!!..
Laporan oleh: k.zila66
Ayam
01-08-2012
serius sedappp sup ayam ni.. buat utk berbuka td.. mekasehh tulip77!! =))
Laporan oleh: yaniezara
Dsc_0466
12-08-2012
mmg sedap....xperlu sup bunjut pun sup da sedap..tq sgt2! mmg diakui sup ni sgt superb!
Laporan oleh: ziejoera
121101_sup_ayam_special
07-11-2012
dh 2x try. sng n sedap. tq :)
Laporan oleh: moonbug
20121215_133109
16-12-2012
sedap anak2 memang suka
Laporan oleh: surinah
Image
30-06-2013
Yums, mmg sedap!
Laporan oleh: hairan189
2013_11-12_ptg
28-09-2013
Tq for the resipi. Sedap. Saya tambah cili api dan limau nipis.
Laporan oleh: ear
2013-11-26_20
14-12-2013
wangi n sdap sup ni. tq sis!
Laporan oleh: moonbug
Dsc01433
27-01-2014
salam tulip .. da lame buat , mmg best n wangii . thanks dear :)
Laporan oleh: nenei

Komen (90)

21-08-2007, mieza_d komen :

Hai tulip, klu mieza guna remaph sup bunjut leh tak?


21-08-2007, tulip77 komen :

mieza ok je,janji kena rendam dlm air panas menggelegak. sni xda sup bunjut cam kat m'sia tu yg semua kena wat manual :)


21-08-2007, tulip77 komen :

lupa lak...so masa tumis skip masuk rempah,kiranya sup bunjut masuk skali ngan air


21-08-2007, lennaz komen :

mieza kt mana? knape kena rendam... nk dptkan aroma ker? tQ


21-08-2007, tulip77 komen :

rendam supaya semua rempah tu kembang & meresap dlm air sup. sup akan terasa 'manisnya'


23-08-2007, **Ling388** komen :

Thxxx...Sgt sedap lar....hehe


26-08-2007, tulip77 komen :

syahmi mana ayamnya :P nmpak kentang ngan carrot jek... nih sup diet nih...heheheh


26-08-2007, syahmi komen :

yg putih tu ayam la tulip...syahmi kalau msk sup, suka beli tulang2 ayam sj sbb isi x berapa makan...air tulang tu pun sodap...:p


27-08-2007, ameliahusni komen :

thanks for the resipi....sedap sgt..


27-08-2007, tulip77 komen :

sesama ameliahusni ;) mana gmbarnya? ke dah abis x sempat nk snap?


26-10-2007, bedaah komen :

tq ...banyak resepi yg boleh sayer belajo.....2 ar maser mak nak ajor dulu dok kat depan tengok TV ajer ...dah kawin baru nak belajoor masak ...keh ..keh ......tq bebanyak ek ....


01-01-2008, zubaidah86 komen :

nampak sedap...... boleh cuba


09-01-2008, jacaranda komen :

nmpk sedap..klu sup ayam, sy pn suka bhg tulang2..ader umphh...


29-01-2008, mas7971 komen :

sedaaaaaaaaaap.....sanngggggggaaaaaaaaattttttt....my 7yrs old son sangat suke......first time masak,dalam periuk kecik,so tak ckup,my son n hubby ask to cook again but in a big pot....


28-02-2008, yatiezaini komen :

tulip..yum yum.. mmg sedap, smlm first time masak.. senang dan sodappppppppppppp.. rugi x cubo.. tks 4 de recipe


25-03-2008, naazyra komen :

saya ade letak rempah sup & tomato. sebab tu ke sup jadi tak berapa sedap? satu lagi kalau terlebih bwg butih, sup tu jadi pahit sikit kan? kena cuba lagi ni. :) apepun, thanks tulip. kalo tak kerana resipi ni, mmg tak reti masak sup pun. :D


28-03-2008, tulip77 komen :

bedaah...sama ler ngan i.... dah kawin ni ha br la terhegeh2 nk blajo masak..kekeke


28-03-2008, tulip77 komen :

tq mas & k.yatie naazyra : ni dr xperience i masak sup, masuk rempah sup klu nk buat sup makan dgn mee hoon pastu tomato akan buat sup rasa masam,bwg putih tak blh letak lebih nnt rasanya semacam....bwg merah letak lebih xpa leh pekatkan sup...sekian,terima kasih :D


08-06-2008, sukiyaki komen :

dear tulip, tengkiu.memang sedap sgt2 sup ni.mmg i kena author terutamanya lada sulah.susah nak dpt kat jepun ni.tp mmg sup ni ada klasss!u tau tak,i trus cuba buat sup ni bila baca komen positif dr kengkawan.smbil masak,smbil tgk website myresipi.nasib baik umah i ni kecik jer.umah jepun katakan.tq v m.


04-07-2008, SHAZAHIRAH komen :

i like soup! saya akan cuba resepi nih.thanks to tulip!


20-07-2008, miss_mia79 komen :

thanx tulip! mmg sedap sup ayam nie..1st time try masak sup terus menjadi..senang je rupenye...i guna sup bunjut n try bukak bunjut tu tp sup jadi keruh sikit la..tapi rasa tetap sedappp...


20-07-2008, miss_mia79 komen :

thanx tulip! mmg sedap sup ayam nie..1st time try masak sup terus menjadi..senang je rupenye...i guna sup bunjut n try bukak bunjut tu tp sup jadi keruh sikit la..tapi rasa tetap sedappp...


20-07-2008, miss_mia79 komen :

thanx tulip! mmg sedap sup ayam nie..1st time try masak sup terus menjadi..senang je rupenye...i guna sup bunjut n try bukak bunjut tu tp sup jadi keruh sikit la..tapi rasa tetap sedappp...


20-07-2008, tulip77 komen :

miss_mia : sup jadik keruh?? nape eh? sbb kaler rempah2 tu kot ;) kita pun tak sure he3x... takpa lah janji sedap :)


20-07-2008, aa_iezah komen :

err..tulip77, stok ayam tu guna yg serbuk ke atau yg cair ? kalu guna kiub ayam boleh x ?..sory yer tak sure plk..


26-07-2008, QIMIE komen :

hi tulip,erm nampak menarik..tapi ada ke rempah2 mcm bunga cengkih,bunga lawang etc tu kat UK..actually sy baru sampai kat UK ni...nak try masak sendiri...


27-07-2008, tulip77 komen :

iezah : stok ayam leh guna serbuk atau yg kiub..klu ada liquid stok lagi sedap :) QIMIE : maap la yer..kita tak tau la...try cari bhn2 rempah kat kedai2 runcit pakistan kat UK tu...usually senang nk dpt :)


21-08-2008, ayu1 komen :

Hai Tulip, Ayu nak tanya seperti mana ada yg sudah bertanya, stok ayam yang macam mana Tulip gunakan bagilah jawapan segera ..........


21-08-2008, tulip77 komen :

ayu1, kita guna stok ayam kiub, utk ayam seekor biasanya kita guna 2kiub ayam :)


02-09-2008, heddyat komen :

i made it just now untuk berbuka puasa. my first ever chicken soup. hehe. sedaaaaapppppp sangat. haha puji diri sndri. as a 17 yrs old girl, im proud of my self tht i could cook well. thanks tulip for the recipe. =)


06-09-2008, oren82 komen :

saya memang suka masakan bersup nie..bleh try pasne...


31-10-2008, miss ain komen :

kite dah try tau resepi nie..memg bes la..tapi kite add tomato and long bean..memg colorful sup kite..tapi nak tye sket lah..if x tmbuk halia tu,juz potong nipis2 je, bleh x??heee..tq ye tulip..


07-12-2008, sitiab komen :

nk cb la, slalu nye sy cume hentam je ltk smua bhn2 die, kali ni ikut cr tulip la plak... nnt nk tgk reaksi my hubby la!!!!


28-12-2008, MJD komen :

nk cb jglah, daun bawang tu klu digrgkan skali pun sedap tau...


13-01-2009, jad05022 komen :

saye baru cube masak sup nih..bau die semerbak..lain betul cara masak die...sy masak ntuk sarapan kawan2 sok pagi...hope diorang suke..tq tulip~:)


05-02-2009, ksall komen :

petang ni ksall nak try buat sup ayam ni....


11-03-2009, cik ra komen :

tulip...smalam aku teringin sanagt nak makan sup ayam...aku sevey la kat tenet. jumpa resepi ko ni...aku try la cuma aku tambah serai tumbuk..ya rabbi mmg sedap gler....lazaaaattt siot..


24-03-2009, ejatsha komen :

cam sedap je tgk,nk try la ujung mggu ni...emmm...


11-04-2009, mariatahar komen :

ermmm dah try... sedap... wallawehhhhhhh.. thanks tulip


14-04-2009, dinna komen :

nk tanye bwg merah tu bwg kecik or bwg besar..biasanya kalo labu tu utk bwg besar n ulas utk bwg kecil kan...please help


19-04-2009, tulip77 komen :

dinna : guna bawang besar


24-04-2009, oleen komen :

hai..sy baru je try2 masak utk hubby. Maklumla br kawin. huhu. First resepi yg sy try ialah sup nih..MELETUP! Mmg sedap ngatla tulip. Hubby kate kalah sup kt kedai. Huhu. Tambah semngat lg nak masak. Thanx tulip!


15-06-2009, nutcookies komen :

ni cam best jer..bleh try la 4 dinner ni..


01-07-2009, areU komen :

nk try laaa...thx..


06-07-2009, Effi komen :

Effi da byk kali buat...mmg sedappp sgt...hb suke mkn sup tp alergik pada sup bunjut...so kene crk alternatif lain tuk wat sup...thankz kak tulip....


25-08-2009, paniyama komen :

Thanks tulip..sodapp betoll..nasi siap tambah 2-3 kali..tapi, sy tmbh sup bunjut lagi bg taste lagi power..


03-09-2009, zei komen :

yg rempah ratus tu boleh digantikn dengan sup bunjut kn?


27-09-2009, kittykat komen :

Gambar tak ada tapi mmg sedap! TQ kongsi resepi.


13-11-2009, syidam komen :

memang best..baru siap masak ni..sedap & senang! 1st time berjaya masak sup rasa best! hehe..thanks 4 sharing! =D


14-11-2009, nurul hassuna komen :

su nak try resepi ni lusa... esok nk kuar p beli brg... hopefully my 1st try berjaya laa... nnt dah try su post pic sekali


15-11-2009, nurul hassuna komen :

su dah try td....excited sgt cos my 1st try menjadi...camne nk upload pic?su nk shared gak pic sup pertama dlm hidup neh....hihihi


06-01-2010, k.zila66 komen :

dh byk kali wat..mmg bestt..! tq tulip.


08-04-2010, nbv8790 komen :

suka mkn sup tp xpernah buat sup letak ajinomoto&lada sulah.letak bahan biasa je,ada masa nti cuba buat.sbb dah boring mkn sup,masa anak kecil2 dulu suka mkn sup,hari2 msk sup.


24-07-2010, elinnur komen :

kalo xmasukkan stok ayam n buah pelaga leh x? sb xder


05-08-2010, Lady in Pink komen :

saya dah cuba tadi..mmg sedap sgt ..hubby timba sup smpi kering..haha..nway sowie gambar xde..xreti nak upload kat celah mane..huhu;)


19-08-2010, hanis38@yahoo.com komen :

memang sedap sangat...suami puji, kata nya "ini baru rasa sup ayam yg sebenar". waktu sahur, licin sup dikerjakan suami... tq tulip77.....


27-11-2010, eyeda83 komen :

br je cuba wat..mmg bagai dikata la...sedap..aroma pun lain..


30-11-2010, azimaham komen :

mmg mudah....selalu guna rempah sup je..ni my hubby kata sedap...tq


08-12-2010, laila Isabella komen :

tkasih atas petua merendam dulu rempah dlm air panas mendidih dan tumis pula rempah yg telah direndam sememangnya menghasilkan aroma yg wangi dan sup pun jadi sedap...tak perlu lagi guna sup bunjut!


18-12-2010, nuriezawati82 komen :

thanks tulips.. memang sedap sup ni.. dah cuba sekali pasti nak masak lg..


18-12-2010, atianja komen :

Dah byk cuba masak sup.. tp yg ni mmg sdap


30-12-2010, mummy88 komen :

weekend ni baru nak try..pkara baru sy dgr..rempah rendam dlm air pns..emm step br nih.... wajib cube..;D


31-12-2010, meira komen :

memang sedap...tapi saye x tumis rempah2nye.......main rebus je........sebab ayam tu dah ade minyak nye sendiri.......kurang kolestrol......nak diet..hihi


31-12-2010, sherrysally komen :

selalu sy guna rempah sup ayam adabi best gak tp jgn taruh byk skit je bagi colour dia mengancam


14-01-2011, aksioma_ain komen :

sbnrnye tgh demam...pas dah wat sup ni & hirup smpai licin terus lega demam... baru cdg nak telan panadol...thanks tulip :)


16-01-2011, syimma komen :

mmg sdap hngga mjilat jari ... x cukup seperiok wt td .. thnkz tulipz ... :)


16-01-2011, syimma komen :

kalu kite wt sup tulang daging atau tulang ikot gne resepi nie ok x ??


26-01-2011, popo_faeza komen :

dah try buat..sedap sgt..tp x sempat nk take pict..nti kalu buat ag leh la anta laporan..huhu..thanx bg resipi best ni


04-02-2011, ZEBBY komen :

nak cuba buat lah ikut resepi ni..hehe..sebelum ni buat ikut letak je..


14-02-2011, aerybritney komen :

Kalau taknak buat seekor ayam bahan2 dia kena kurangkan tak .. atau sama je?


20-02-2011, ayu azmi komen :

da try da,,mmg sdp sgt,,my hubby suka,,katanye lain rsnye dr sup y sy buat sblom ni,,,thnks,,,


22-02-2011, zuyiti komen :

try wat ari minggu ari2..mmg sedapppp.. hubby n anak2 suka...buat tuk lunch..mlm anak mintak nk lg tp dh abisss...tq tulip77..


05-03-2011, mutiarakasih komen :

tengahri td wat sup ni,,,,memg sedap la,,,bau sup tu buat rs lapar je..hihihi...tp sy sy buat mkn ngan mee,,,memg sedap...hubby suka,,,katanye lenkali bleh la wat lg,,,,,siap nk jemput sdara dtg kt umah,,hihihihi.....tq tulip77....:)


06-03-2011, mrs.azizul komen :

Dah kul 10 malam,tetiba terbaca plak resepi nie..terliur la plak.hehe..tengok kat dapur sume bahan ada,kecuali daun sup..hah ambik kau kul 11 malam menyantap sup ayam..haha..papehal pun, memang berbeza n cedapp..saya tambah daging n sup bunjut..thankzzz..


20-04-2011, arissaleeya komen :

nk tnye, klu pki sebuk lada itam gnti lada sulah bole x? xde dlm stokla.mls nk g kdi


13-06-2011, mallisa7 komen :

NMPAK MCM SEDAPPPP...KENA TRY NI...


19-07-2011, humaizah komen :

hb suke sgt mkn sup,tp sya pnye sup x ummph! leh try sup ni tgk cmne..kalu x ok ag,kena p umah tulip,wlau dimana pun..kena blajar face 2 face plak...hehe


22-09-2011, namhtoanidam komen :

sup cm ni k0rg kata sdap...ni bkan sedap...tp terbaek...5 bintang...bla mkan,rsa Xleh nk brnti hirup kuah tu...


10-10-2011, aningandi komen :

mmg sedap, dh byk kali buat tp tk penah komen... thanks 4 d resepi


16-10-2011, aleeyarusdi komen :

urm dapnyer..wangi bau sup nih (◡‿◡✿).. harap mak cpt sembuh dr dmam bila mkn sup nih.. thanks tulip (^_^)v


29-11-2011, dianadia komen :

tima kasih tulip...dah try buat sup ni weekend aritu...sedap n wangi...husband puji sedap...sonok sgt..:)


15-12-2011, areteh komen :

nk try gak la....mcm best jer


21-02-2012, Aiey komen :

Mmg terbaek..terima kasih tulip77 kongsi resipi...


20-05-2012, ain.hasnulbasri komen :

memang sedap betul le sup ni tak payah bubuh aji,pun dah sedap. nanti nak makan dengan bihun...terima kepada tuan punya resepi ini yang sudi berkongsi dengan kami semua


30-05-2012, DDiha komen :

Stok ayam tuh mcm mna yea,air rebusan ayam tuh ke kiub ayam...please nk cube wt tpi xthu stock ayam tuh mcm mne...


31-05-2012, michacomel komen :

minta izin nak amik resepinya


31-07-2012, zuria dura komen :

Sup meletup....buat mkn utk buke pose, memang syok...thanks tulip77..:-)


22-02-2013, nurul wani komen :

sedap gile terangkat


31-05-2013, ainurmariza komen :

Stok ayam tu kiub pati ayam tu ke


26-12-2013, シ ╮(╯▽╰)╭ NoMiE ╮(╯▽╰)╭ ツ komen :

sdap gler..1st tme wt sup sdap cm ni..cume sy tk letak ubi n carrot sbp tk sk..sy wt stgah aym je..kiub ltak 1..lau ltak 2 td mst umpphh..tq sis tulip


Untuk komen, perlu login terlebih dahulu




Part of Dua Marhalah Sdn Bhd