Google+

oleh: Nadia Jus avogado

Avogado-juice

jus ini baik untuk melancarkan pengaliran darah, elak darah tinggi dan mencantikkan kulit.


Created on : 01-09-2006

Print

E-mail kepada kawan

Tulis Laporan

Hubungi Nadia




Bahan-bahan ( 2 orang )

  • 1 biji avogado
  • 1 cup(200ml) fresh milk
  • 1/2 cup(100ml) plain yogurt

Cara-cara

  1. Buang biji dan kulit avogado. Kemudian masukkan ke dalam blender bersama-sama bahan-bahan lain. Blend.
  2. Kalau suka manis boleh tambah sedikit gula.








Laporan Masakan Bergambar (0)


Komen (17)

01-09-2006, syifa komen :

firstly,i want 2 say thanks,coz u have give us this recipe.I have try and give it 2 my mom.Now,my mom is healthy n better than before.Tq.


01-09-2006, Nadia komen :

welcome syifa... hope your mom kembali sihat.


07-09-2006, nahrafqifahs komen :

Ummm...ilir nya...


17-07-2007, faezahwold komen :

nk kisar buah ni buang kulit tak....


07-08-2007, Ezafni komen :

setahu saya memang kn buang kulit..sebab sy slalu buang kulit dia..nnt ada rs maung sket..


10-08-2007, mamachombi komen :

tau dak, waktu mamachombi p indonesia, suka sgt minum aispokat(air avocado la). tau dak, berat mama chombi naik sampai 5kg sb minum byk sgt. pg, tgh n malam pun mamachombi minum. sedap sgt2..


23-08-2007, arnafiz komen :

mamachombi..... betul ke minum jus avocado ni naikkan berat badan...alamak camner ni ana suka sangat makan evocado bubuh gula sikit ....fuhhhh sedap tak pernah lak buat jus lau cam tue...nampak gayanyer kenalah jauhkan diri buat sementara waktu bab badan ni pun dah chubby dah....:)


21-01-2008, alennsweet komen :

kalau pregnant leh mkn x buah nie...sbb x pernah mkn lagi buah nie.


06-02-2008, by1979 komen :

Alennsweet, sy rasa, if pregnant, bole mkn, tp kena kawal, jgn byk. If tak silap, avocado ni byk calorie dan berlemak. Tp, better consult your gynae for advice. :)


18-07-2008, sabbyzain komen :

sedap nye..ehehe... tapi kalau nak sedap lagi, blend avocado nie guna susu pekat.. pastu dah siap tambah sket milo kat atas dia...kire makan ngan milo skali... leh gak guna gula merah yang dah jd serbuk dlam paket2 kat kdai tu pon leh gak... tapi nanti manis sangat plak since dah ada susu... terpulang...mak saya ajar, kalau x nak blender, boleh.. hancur2 kan dalam gelas/pinggan pastu letak susu ngan milo... so nanti makan die ketul2... sedap.. tapi xpayah wat besar2.. ehehe.. sorry nadia.. skadar berkongsi jek.. ehehe


30-07-2008, orang kaya komen :

yahoo memang sedap siruuuup.kepada u all yang ada pblm sakit kencing manis emel je kat sya insyaalah ada obatnya.


28-08-2008, qhyrein komen :

saya selalu blender avocado (baka new zealand) tu tak letak apa², pastu makan ngan choc yang letak kat ais krim ... orang pregnant digalakkan makan, untuk kesuburan ....


23-06-2009, avlina komen :

nak wat jus, buah tu mesti yang dah masak atau belum masak..coz dulu ade buat tapi tak jadi..bau maung la..mesti kene letak susu pekat ke bru sdp?


03-07-2009, MyTasneem komen :

Khasiat Avocado: http://www.avocado.org/healthy-living/nutrition Dari yang dibaca...avocado baik untuk kesihatna..should not increase your weight but good for those who is weight conscious....


28-12-2010, ju_lie004 komen :

nak lebih sedap lagi guna ais krim vanilla & blend bersama ais cube & letak topping coklat cair nyer..emmm la sedap cubala..


04-04-2011, Datinlices komen :

erm teringat mase p jakarta....minum avocado + choclate.......mmg pekat tp sedap...!!


11-08-2011, dyan0808 komen :

sapa2 tau cam ner nak buat jus avocado mcm kat es teler77.....??


Untuk komen, perlu login terlebih dahulu