Google+

oleh: Nadia Chocolate chip cookies

Cookies

Kanak-kanak mesti suka cookies ni


Created on : 22-04-2006

Print

E-mail kepada kawan

Tulis Laporan

Hubungi Nadia




Bahan-bahan ( 100 biji )

  • 450g tepung gandum
  • 1 biji telur
  • 250g mentega
  • 115g gula halus
  • 110g gula perang
  • 100g chocolate chips
  • 3 sudu besar cocoa powder
  • 250g gajus(panggang dan cincang halus)
  • 1 sudu kecil baking soda

Cara-cara

  1. Pukul mentega dan gula sampai kembang
  2. Masukkan telur dan pukul lagi
  3. Masukkan tepung+baking soda yg telah diayak, sedikit demi sedikit dan juga chocolate chips dan kacau
  4. Masukkan gajus dan kacau lagi
  5. Buat bulat kecik-kecik dan tekan dengan garfu atau apa-apa bentuk yang disukai
  6. Bakar dalam oven pada suhu 160C selama 15 minit

Tag

cookies








Laporan Masakan Bergambar (36)

Chocolatechipcookies__5_
03-08-2006
Yummy~
Laporan oleh: F&N

☆ yummy ☆

14102006
14-10-2006
saya bulatkan kecik2.. dpt dlm 100 lebih biji..
Laporan oleh: zara_klate

memang betul.. buat kecik dpt banyakkan.. :)

Chocolatechipscookies
24-10-2006
ni ler biskut raya dr perantauan
Laporan oleh: yani

cunnyer.. biskut raya dia..

Img_0234
16-01-2007
cuma letak chip coklat jer...mcm chips more lak...
Laporan oleh: imanazyan
16012007_010_
18-01-2007
buat agi, atas permintaan anak².. :Þ
Laporan oleh: zara_klate
Cookie
29-04-2007
ala2 chipsmore..sodap. Thx tuan punya resepi :D
Laporan oleh: s_shamen
Pict0042
03-07-2007
best arrr...mcm famous amos cookies, TQ 4 the recipe!!!!
Laporan oleh: rrozie17
Dscf7375
09-10-2007
macam2 corak ader... huhuhu
Laporan oleh: minami133
Gambar_baru_171
25-03-2008
I cuma letak choc chips aje. Crunchy & sedap. 1 family suka
Laporan oleh: zurin
Image003
30-07-2008
dh try wat ari jumaat aritu...sume suka...tq nadia...sdp n simple sgt...
Laporan oleh: eynafazrin@yahoo.com
100_2658
28-09-2008
first time wat kue ni..ini lah haslinya..kue perantauan...kecik molek tp bnyk dapat ooo...malang nya tak jumpa choco chips,d ganti la ngn coklat urai...gajus pon mahal ganti la almond..sedappppppppp....
Laporan oleh: NoneUsagi
05102008_007_
05-10-2008
Biskut raya tahun ni.. Hikhik
Laporan oleh: amy08
Image_19
13-11-2008
saya baru berjinak2 ngan dapur, ni my 1st cookies yg saya try, terlupa masuk coco powder daa..tp still boleh d makan..hihi..
Laporan oleh: afy_1202
Chocolate_chip_cookies
19-08-2009
Saya dah cuba......memang sedap pon......Terima Kasih Nadia nampak gaya tahun nie kuih raya tambah lagi satu.....hehehehe
Laporan oleh: yatisabar
Dsc00643
23-08-2009
thanks akak!mmber n fmily sume kate cm pemes ames~hehe ;P
Laporan oleh: yuchimaro
Imag0004
07-09-2009
salam nadia, best. sukatan tepat2 x pyh tmbh apa2 lg. tq
Laporan oleh: rosaliza
Img_2858
09-09-2009
Ranggup dan sedap! terima kasih!!
Laporan oleh: shareenadean
Picture_017
11-09-2009
kuih thn lps, hasil dr panduan page ni, thanx.
Laporan oleh: abidahmajid
P8080278
14-09-2009
Tima kasih tuan punya resepi..bolehlah di jadikan juadah raya tahun ni....
Laporan oleh: diana_8194
Img_1211
28-10-2009
gelap ckit wrnanye...coklat chip cair akibat cuaca panas yg melampau
Laporan oleh: husna98
Choc
16-11-2009
Dah byk kali buat. Thanks tuan punya resipi.
Laporan oleh: kasih melati
Img_4041
26-02-2010
dah try....tq nadia
Laporan oleh: kaknita
40471_144071885620427_100000528497613_309512_3092669_n
08-08-2010
baru buat semalam...pemly sukee n raya nti nak buat lagi! tq nadia
Laporan oleh: misz fai
Coklatchip
19-08-2010
best!
Laporan oleh: rohaya1710
Dsc01581
07-12-2010
Masih di dalam pembakar.. Sedap.. Wat untuk raya lepas. Suma suke
Laporan oleh: iza_Q
Ckiez_cokcip
10-02-2011
Thanks for the recepi, sedap i bawe kat office, all my friends like it thank soo much
Laporan oleh: mummyjane
Cokchip_cookiez
10-02-2011
ni closeup, sooooosedap tima aceh for the recepi
Laporan oleh: mummyjane
Dsc03426-crop
23-08-2011
sedap sgt...... ^_^
Laporan oleh: zila_man
Coklat_cip
07-09-2011
wat utk raya..itam sikit sbb suka coklat, tambah serbuk koko
Laporan oleh: r41494
Dsc08782
12-04-2012
projek cuti2 seklh ari tu...sekejap abisss...tq Nadia
Laporan oleh: k.zila66
Cookies
10-05-2012
perfect ingredients...thanks sis...!
Laporan oleh: maizatul0508
Photo__9_
13-07-2012
sedap & menjadi! saje buat cookies sbb nak bg perabis stock almond. pastu nak jdkan kudapan waktu free time. ok menjadi! mmg follow bulat2 je resipi ni. kalau bakar biskut ni cukup time, mmg rangup.
Laporan oleh: sevenoctober
Img-20120811-wa0000
16-08-2012
sedapp ;) first bakar tehitam skit sbb letak byk coklat. so pahit sket jadi kurangkan suhu n masa bakar. acuan mmg agak lembut awal2, seb bek x tambah tepung lg. ;) rase die elok je x manis sgt. tq :)
Laporan oleh: hakimahmaziah
Img_1975
17-08-2012

Laporan oleh: noormala75
Dsc01166
16-06-2013
LOVE Cookies. thanks a lot ....delicious,, Adcanced cookies for RAYA 2013.alhamdulilah
Laporan oleh: atiqah1512
1013400_484551291619742_1442749884_n
04-07-2013
cookies raya untuk tahun nie :-)
Laporan oleh: nananina

Komen (122)

26-04-2006, tini komen :

nie bukan kekanak jer suka..yg bukan kekanak lagik sukerrr.esklah try buat...


11-05-2006, minah komen :

Dah cuba dah.... rasa memang sedap tapi minah rasa macam ada kureng sikit pada resepi ni....kalau bubuh baking soda dia lagi umpppphhhh..... rangup macam beli kat kedai..... tu je....


11-05-2006, Nadia komen :

laa... terlupa bubuh baking sodalah pula dlm resepi tu.. memang ada pun sebenarnya. Tapi saya terlupa nak masukkan kat dlm resepi tu.. sat nak edit. Tq minah :)


21-06-2006, Datin b.s komen :

datin buat dah....tpi datin tambah badam lagi sedap.....ada tak resepi biscut sampret tpi datin nak yg lama punya resepi yg moden punya tu tak sedap le.......mengidam ni..........TQ


08-08-2006, Hjh Mas komen :

dah cuba nyame nyame tq


15-09-2006, kak tik komen :

akak nak buat jual boleh tak nampak macam sedap halalkan resepi ni ye.


16-09-2006, Nadia komen :

kak tik.. ambiklah.. dah memang resepi ni letak kat sini.. memang utk dikongsi bersama.. nanti jgn lupa tayang-tayangkan rupa biskut kak tik tu kat sini ;)


18-09-2006, inaz komen :

ada tak sesape resepi cornflakes biscuit yang rangup..


27-09-2006, lisa komen :

kite nak try raye thn ini... nampak best jugak


29-09-2006, balqis komen :

saye pun nak balik try buat gak..he.he.


29-09-2006, malar komen :

i nak try deepavali ini...........nampaknya taste juga


02-10-2006, are_longtina komen :

akhir nyer dpt gak resipi yg simple mcm nie.....THANKS ....


05-10-2006, coklat komen :

Seme nak try, balik nie nak try gaklah


09-10-2006, zeeda komen :

senang & mudah... nampak sungguh menyelerakan...


14-10-2006, zara_klate komen :

saya dah try resipi nie.. sedap jgk la weh..


17-10-2006, yellowgirl_park komen :

da cuba malam tadi...not bad. paling best gajus nya rangup. saya buat kecik2 untuk raya hehehe


19-10-2006, QASIH BALQIS komen :

saya dah try buat dah..supp sedih, kenape ye biskut yang saya buat tu tak rangup..macam lemau aje..macam mane ye..


24-10-2006, yani komen :

QASIH BALQIS.. tadi i dah try resepi ni... ranggup je.. takde masalah.. u panaskan oven dulu ke sebelum bakar cookies tu..


31-10-2006, imanazyan komen :

saya pun dah try resepi ni.. tp mcm pahit sikit mungkin saya terlebih letak baking soda kot...


31-10-2006, yani komen :

kalau utk cookies i tak suka guna baking soda.. sebab kalau terlebih nanti pahit.. i dah try resepi ni .. tapi i ganti dengan baking powder


06-11-2006, dagang komen :

hai bila i baca u all punya komen wow best nie resipi nie. My husband pasti suka jika i cuba buat. sebab dia dan anak-anak i pengemar cookies. TQ Nadia sebab i sendiri tengah cuba cari resipi nie sebenarnya. I akan cuba nanti.TQ sekali lagi.


09-11-2006, Zetty komen :

I ade ler try wat dulu..cuma kalo koko powder tu bahagikan ngan bubuh milo sedap gak..xler pahit sgt..cookies tu akan rasa manis dan lemak skit..pastu kalo kta nak crispy skit bubuh ler..emplex..sure sedap..ataupn ade gak org yang wat guna coklat bar...terpulang ler.Coklat bar tu kena ler masak dulu pastu kena tuang cepat2 ler..


01-02-2007, ily komen :

klu di tkr kpd milo ily pn rse mcm sdp jge....


05-02-2007, abbyrosley komen :

kat umah x da penimbang..cm ner nak sukat erk?


31-05-2007, umiey komen :

setiap kali raya umi buat, tapi umi add mix fruit n nut, mmg rangup dan sedap....adk2 umi suke sgt....


22-06-2007, Albuaya komen :

Gula perang ape tu, saya seumur hidup tak pernah buat biskut rayam, asyik beli atau kakak2 derma kat saya


20-07-2007, mas_2ra komen :

sye da try rase sedap sgt tp keras cikit


28-07-2007, skin12 komen :

hee..dh try dh cookies nih hr ni.. xperasan lak bhn tuh tuk 100 ++ cookies.. jenuh tgn mengacau ( tkde mixer) seb bek jdk gk:P


08-08-2007, ayuza komen :

sedap thanx.first tu saya buat tebal.so bila msk..cam tak besh jer..tak ranggup.pastu saya cuba nipiskan..baru rasa ranggup....


17-08-2007, Elia Zainudin komen :

wah macam best jerrr nak buat lah nantii ...mesti best kann


27-08-2007, mishah63 komen :

Nadia, nak tanya , masak dalam oven tu guna api atas bwhke? atau bawah aje? Raya ni boleh tryle, tak pernah buat cookies, beli adele, bagus juga dapat buat sendiri, dengar komen semuanya menjadi dan sedap , harap2 jadile bila buat nanti!Insya Allah.


07-09-2007, Nor Azlinah komen :

salam..... sy br terjmpa web...tgk resepi semua best2.... nak tanya kalau cookies ni tambah kita oatmeal sedap tak?


10-09-2007, mas_2ra komen :

da byk kali wat sedap sgt tp xltak kacang....lebihkan coklat chip ramai org suka.....boleh wat kuih raya.....


11-09-2007, Nor Azlinah komen :

Hai Nadia, kalau saya ganti kan gajus tu ngan badam sedap tak? ader beza tak rasa nya? or sapa2 yg blh bg pendapat...... maaf, saya ni baru nak belajar memasak...TQ....!


11-09-2007, Nor Azlinah komen :

Hai Nadia, kalau saya ganti kan gajus tu ngan badam sedap tak? ader beza tak rasa nya? or sapa2 yg blh bg pendapat...... maaf, saya ni baru nak belajar memasak...TQ....!


16-09-2007, HANIS_najiha94 komen :

hai kak nadia..kte org sebagai kanak-kanak memang suke cookies nie...akak kte org pernah wat..tapi x berapa jadie..mesti,kak nadia punyer lagi sedap kan???


17-09-2007, atie tweety komen :

syok nyer... mesti best.. thn ni malas nak beli.. nak wat sendiri...


18-09-2007, mimi nelisa komen :

hi, saya ni baru nak belajar wat biskut, ada tak recepi biskut yang sedap dan senang di buat. hehehe


27-09-2007, mas_2ra komen :

hi,azilah.....memang blhla ltak badam kte pnh try sdap jgak


29-09-2007, AnggunAyu komen :

pernah gak try buat tapi ikut buku resepi. cuma biskut tak rangup even dah taruk emplek. Kalau campur tepung jagung lebih sikit ok tak?


22-11-2007, manjarosy komen :

biskut kegemaran anak2. kalau buat tak cukup 2 adun, last2 tinggal setenggah balang.


15-01-2008, mvouge komen :

dh buat smlm tp keras je bila mkn...apa silapnya. sukatan ikut btul2..


27-01-2008, tie77 komen :

salam...i baru buat tadi ngan 3 ank pompuan i...dorang semua excited dapat buat cookie yg sedap ni...tima kasih...tomorrow dorang nak bawak ke sekolah so leh share ngan kawan2....tq again...i mmg tak pandai buat cookie ni..tapi yg ni senang!tq!!!!


03-03-2008, inani_e9 komen :

nk tanya psai oven tu... akak guna oven elektrik ye? sy nk try buat tp kdg2 setting oven sy ni suka mengecewakan biskut yg sy buat... leh tolong ye... :)


05-08-2008, ninaboo komen :

saye slalu wat cookies pastue die rapuh...nape ek???cm berkecai x rangup


03-09-2008, scopion komen :

resi[i awak simple.. kalau saya nak buat ccokie ni, bole tak saya tak guna kan baking soda, tapi menggunakan tepung self-raising??


20-09-2008, nyet-nyet komen :

uwaaah...smua kata sedap... klu mcm tue saya pun nk try gak la wat cookie nie..harap2 jg la yer..hehehe


29-09-2008, NoneUsagi komen :

memang sedap...tapi saya ada musykil la...baking soda tu apa ya???hehehe org tak reti masak cam ni la...tak pe belajar cikit2 lama2 pandai la...


21-11-2008, REDz komen :

tgk resepi semalam! pagi tadi try buat! petang tinggal separuh! malam dah habis! anak2 suka! thank a lot NADIA!!!! ur recipe very2 simple n nice!!!


30-12-2008, banana_leave komen :

biskut nie menjadi..thanks nadia. tp wt2 first2 bakar biskut tu hangit...


17-01-2009, miedievinsa komen :

mie akan cubu biskut ini untuk gawai taun ne la.kalau pasal chocolate memang mie ne suka.bkn mie je yang suka,suami mie pun suka coklat.hehehe....


23-02-2009, beehivenababy komen :

waa..camne ni..byk sgt resipi.x tau nk uat yg kaler coklat or putih.mane lg sodap?sape2 tlg?huhu


07-05-2009, acek komen :

baru2 ni sy dah test buat. menjadi anak2 memanglah suka .tq


20-05-2009, sweetmuffin komen :

wahh..mcm sdp je..hujung minggu nk try buat la..


07-06-2009, rainkim komen :

wah..best nye..leh wt kuih rye nie..


10-06-2009, Gelatto komen :

Asslmkm sume, sbnrnye dah lama tengok resipi dalam laman ni...cume baru ari ni rasa nak join the club. Mmm...tadi baru je buat kek span, bila baca sume komen-komen dalam ruangan ni...rase tak sabar-sabar plak nak buat biskut chocolate chip ni...


16-06-2009, doris asmani komen :

hai..i bru aje join this club...cm menarik aje!!i ni xpandai masak..nie bru nak belajar!!2 nadia thnks resipi yg so sweet nie..i like it


07-07-2009, bambino_bunn komen :

emm..nampak sedappppp..yummyy!!


27-07-2009, rosnani81 komen :

kalau ikut sukatan cawan macam mana pulak? lagi senang nak buatkan.


05-08-2009, evisukyme komen :

wah..komen sungguh memberangsangkan...bley try lah balik nnt....mana nadia?dia xreply pun komen ygade...


14-08-2009, intaaida komen :

terima kasih


19-08-2009, yatisabar komen :

Saya dah cuba......memang sedap pon......Terima Kasih Nadia nampak gaya tahun nie kuih raya tambah lagi satu.....hehehehe


23-08-2009, yuchimaro komen :

salam.. nk mintak izin akak nk gune resepi ni utk buat bisnes bole x~ =)


25-08-2009, iefa_nabil komen :

dulu mak sy slalu wat chocolate chip nih..pastu dia dah malas..sedap gila mak sy buat..sy nak try wat yg resepi nie..n nak compare..pastu kasi mak sy rasa..harap2 jadik laaa...dulu2 slalu jdi assistant chef aje ni nak buat sendiri dr mula sampai siap..


06-09-2009, aidaliza komen :

dah try resipi ni banyak kali, memang best.. thanks Nadia!!


15-09-2009, idotchomel komen :

saya dah try resepi nie tuk hari raya nanti... sedap...


26-09-2009, noraniza8 komen :

Saya pun dh try resepi ni..........sedap tuuuuuuuuu....


29-09-2009, zetzura komen :

dah cuba dah... 1st time wat cOOKies..n da result..mama mia... sume suke...huhuh tq..tq...


01-10-2009, ros2296 komen :

dah try baru2 ni,memang sedappppp....semua org patut cuba!!!


05-12-2009, asrar zaza komen :

salam, saya dah cuba resipi ni, mmg sedap, seisi rumah memuji, thanks tuan punyer resepi :)


22-12-2009, iela1667 komen :

caranya sangat senang.sudah lama saya mencari resipi chocolate chip ini.akhirnya dapat jugak.terima kasih myresipi.com


18-02-2010, farahabdullah komen :

Hihi. Salam Nadia. Saya da buat cookies ni. Semua kawan2 kata sedap. Esok nak pos dengan hubby tercinta :) Thanks for the recipe :)


18-02-2010, ina penang komen :

tadi ku dh buat kue ni,jadi cantik dan sedap...syukur pada allah sbb smo suka.


22-02-2010, rbecca cookies komen :

sya dh try cookies awk..sedaplah. cuma sya tmbah emplex n tepung beras untuk rangup lg..thks resipi awk ya.


07-05-2010, azie mazidah komen :

nk ltak tepung beras n emplek tu bpae banyak?


24-08-2010, dilaOHdila komen :

Tq nad. resepi yang best. dilla buat dua adunan semalam....rangup sedap gaban. http://farm5.static.flickr.com/4121/4922695636_ccecdf99a3.jpg


04-01-2011, nhshima komen :

saya pun dah buat..sedap sgt.


05-01-2011, ina_arina komen :

nk try buatlh..mst codaapp


21-01-2011, Nawal_shakirin komen :

salam..dh try resepi ni..mmg best..taruk xtra choc chip dgn gajus..best!! hubby pn suka..cepat n mudah


11-02-2011, wasimaomar6815 komen :

saya pun dah buat untuk raya tahun lepas..tahun ni pun saya tak kan lupa untuk jadikan resipi wajib saya


14-02-2011, syarina81 komen :

sy dah buat dah tdi..menjadilah.. sedap..suami n anak2 pun suka.


24-02-2011, NuyuiAini komen :

insyallah sok nak buat la...nak bagi anak buah n bakal mak mertua rasa...hehe...harap semua berjalan lancar..amin..


03-04-2011, shajah komen :

9iii


04-04-2011, ayiesha komen :

dah buat dah.sdp sgt.thumbs...tp mntk ampun nadia,sy ubah skt resepi.sy x sk manis so sy kurangkn gula kpd 200gm gl perang.x ltkl gl halus pun.dan sy gn tepung nk sndiri.ramai ckp sedap dan dah ada yg suh buat lg ni.bhn2 dah bl ni.tunggu ms n ketika jer nak buat.x sbr rs...thanks a lot nadia.resepimu dikenang...


22-04-2011, alfienis komen :

terima kasih, sedap sgt..:)


28-04-2011, khusyaliey komen :

sedap gile..abg sy minx wat hntaran tok die.. hihihi...org ofis pon minx buat lg...first time wat cookies xhangus..haha


12-05-2011, Nadia Azmi komen :

baru nak try buat yg ni, nmpk byk bets je. heee tgh cuti semester ni dari x buat apa2 kat umah.


21-05-2011, atiemalex komen :

ni mesti kena cuba buat sebab anak2 n hubby suka mkn chocolate chips cookies..esok nak kena cari bahan2nye...


02-06-2011, eyrajabar komen :

pinjam resepi yer..mintak dihalalkan ..


13-06-2011, immaz272 komen :

da cube ...hurm sedap sgt ...belum smpi 1 hari da abih ...hurm nmpk kena uat lagik ..tks nad 4 d recipe yer


17-06-2011, biana komen :

nak cuba wat la cookies ni nmpk cam senang jer...


18-06-2011, mama_teah komen :

tq..saya dah buat tadi.sedap....semua suka..:P


04-07-2011, adeng82 komen :

apa beza kalo guna baking soda & soda bikarbonat?mana lebih sedap


11-07-2011, zarith123 komen :

cocoa powder tu masuk sekali dengan tepung ke? takde tertulis dalam cara cara...


24-07-2011, 2222 komen :

suka biskut nie,nanti raya try buat


26-07-2011, eyta71 komen :

Sy dah try wat mlm td.. urmm.. rangup.. tp sy cmprkan tepung gandum ngan tepung ubi.. laaagi rangup.. cubalaa..


30-07-2011, houri_kismet82 komen :

saya nak minta kebenaran nak print resepi ni yer...mak saye nak test buat utk jualan raya tahun ni...mudah2an menjadi...insyaallah....tq...


08-08-2011, jaydell komen :

best baca semua yg wat mjadi....nak try gak wat raya ni. tq 4 d resepi.


08-08-2011, fizhaa komen :

saya pun! macam sedap. terima kasih nadia. nak cub da


17-08-2011, anakabahdanma komen :

teruja nak mcuba nih...


17-08-2011, abdulwahub komen :

pun nak cuba


19-08-2011, abby akmal komen :

saya dah try buat memang best la.. tahun ni nak buat lagi..


23-08-2011, sistesthink komen :

kalau gula perang tukar gula merah boleh tak??


25-08-2011, maniskoko komen :

best best...saya dah buat untuk raya ni..


26-08-2011, ashiteru ruka komen :

askum nk tanya gula hangus tuh cm na yea???yg masak ats api kew???


26-08-2011, kakakshasha komen :

ini tengah buat ngan anak-anak...gambar tidak boleh hantar masalah teknikal...^_^.. PASTI SEDAP......


16-09-2011, mayon komen :

akak buat bulan ramadan lalu...rangup/crunchy.Salah satu dari biskut raya akak...dan akan ttap jadi biskut raya akak pada masa2 akan datang..thank you so much for the resepi...


22-09-2011, shanajiyya komen :

salam.sha baru join je. just nk share, klu xnk use baking powder/ soda, leh use tpg naik sendiri je. lg 1, ikut citarsa kita nk add/mix kacang apa yg kita suka. cth, almond, gajus, walnut or hazel.


10-10-2011, celian komen :

nak try utk xmas


17-11-2011, nur asyikin komen :

cm sedap je. nk try lh. :D


29-11-2011, dzafa komen :

try..la..akak dah buat tadi..sedap..husband puji..anak-anak apa lagi...bawa balang kemana pegi..


29-11-2011, dzafa komen :

try..la..akak dah buat tadi..sedap..husband puji..anak-anak apa lagi...bawa balang kemana pegi..


02-12-2011, Nesya komen :

msti sedap tu,thanks yee..;)nanti nk cuba try lah..ank2 buah sy msti suka nie.


03-12-2011, Resepi2011 komen :

Kite n family cuka biskut choc chip...dlm myr ni banyak choc chip...dah cuba bbrapa resepi ada yang tak sempat nak tepek gambo dah abis...Tengok yg ni kecor lah air lior teringin nak cuba yang ni lak... Tiap satu mesti ada kelebihan.. tol tak... yang penting rangup n sedap...


26-12-2011, shahani kaf komen :

nak try buat resepi ni..nmpk sedap sngt..anak2 mmg suka..


13-04-2012, chefflia komen :

Hmmm...rasa maca nak try je..Nampak menyelerakan.


22-05-2012, alisya.maisarah komen :

mase nk bkar tu kne bubuh ape2 tak dkat bekas yg nk isi chocolate cookies tuu ?? hehehe btw first tyme nih :)


25-06-2012, nur farizan komen :

sya nak try buat jugak...tp xde penimbang la...susah jgk ni...mcm mana ye...ada ada sukatan lain tak?


21-07-2012, anna matt komen :

sorry,nk tanye..baking soda tue,soda bikarbonat ke?ke baking powder?tkt tersilap la..nk test wat..cm best je..tpi tkt tersilap bahan,xmenjadi pla.. :)


20-11-2012, arenisa komen :

tq ya...sedap..


07-03-2013, noor kamaliah komen :

saya dah buat .. memang sedap .. tapi agak keras .. 1st pukul mentega ngan gula + gula perang sampai kembang ke ? 115 g gula n 110 g gula perang .. btul ke ?


01-04-2013, redruby2006 komen :

hmm... cam x jadi je... die tak rangup... ape la yg salah ni


Untuk komen, perlu login terlebih dahulu