Google+

oleh: junjs11 Coklat chip muffin

Picture_022

Resepi Nigella yg femes tu...


Created on : 18-07-2007

Print

E-mail kepada kawan

Tulis Laporan

Hubungi junjs11




Bahan-bahan ( lebih 20biji..ikut size cup )

  • 250gm tepung
  • 2 sudu teh baking powder
  • 1/2 sudu teh soda bikarbonat
  • 2 sudu besar serbuk koko
  • 175gm gula
  • 150gm coklat cip
  • 250ml susu segar
  • 90ml minyak
  • 1 biji telur A
  • 1 sudu teh esen vanilla

Cara-cara

  1. gaul semua bahan kering dalam satu mangkuk.
  2. gaul bahan basah dalam mangkuk lain n masukkan campuran bahan kering tadi. gaul rata, masukkan coklat cip, gaul lagi.
  3. letak dalam papercup, tabur coklat cip lagi jika suka (jun x isi ni). bakar selama 20min.

Tag










Laporan Masakan Bergambar (19)

Choc_chip_muffin
27-03-2008
sedap & bdk2 suka sgt :D
Laporan oleh: tulip77
11042008080
11-04-2008
yummy....muffin yg sedap dan enak...ramai puji sedap...
Laporan oleh: Hajar18
Muffin
15-05-2008
sedap sangat.... anak2 suka sangat. resepi yang mudah dan cepat penyediaannya, tapi anak2 makan cepat aje abis!! Thanks........
Laporan oleh: norre
Muffin_choco_chips
20-05-2008
Gumbira rasa d hati..muffin ku ini mjadi..mmg bestt TQ
Laporan oleh: Aziemas
Dsc04934
26-05-2008
Nis, comel tak muffin ni, saya rasa lebih lazat kalau tukar minyak kepada butter .. tapi more fattenning ...
Laporan oleh: chiany2605
Coklat_chip_muffin
27-05-2008
memang best!! for choc n muffin lovers, kena try nih..
Laporan oleh: nor_67
Picture_217
02-06-2008
tadaaa...muffin yg kaya ngan rasa coklatnya..hubby n son suke sgtt..thanks kak jun..
Laporan oleh: liana_pg
Picture_218
02-06-2008
ni versi koko krunch..muahaha..mengatai sgt nk tambah2 koko krunch..tapi kene mkn panas2 ler...br lah krap-krup bunyiknya..ekeke...
Laporan oleh: liana_pg
Dsc00271
16-06-2008
sedap, bwk g office sekejap je abis..tq for the resepi..
Laporan oleh: shaena
Coklat_chips_muffin
02-12-2008
Muffin coklat chips ku yg setinggi niii..mmg best tgk naik santekk jek.rase pun mabeless..mr hubby n kids suka!tQ junjs11 :)
Laporan oleh: HaSue
Dsc01193
03-05-2009
ini gambar muffin saya....dah jadi akhirnya...dulu2 liat mcm roti canai...tq...i'm happy
Laporan oleh: cikgujunaidah
23052009653
23-05-2009
mmg besh lah rsepi nih...adk2 akak smenyer suke..lain kali nk cube lg..
Laporan oleh: fara kursiah
Dsc00780
10-04-2010
YummY...sodap la muffin nie...best sesangat sbb 1st tem try menjadik...dpt la hulur skit kat jiran..tp dpt 10 biji jer..nway thx jun tuk resepi yg best x hengat nie..
Laporan oleh: hannajr
Ida_cupcakes__1024x768_
23-08-2010
Sedap bagat! my doter suka sampai nak makan cup coz sayang nak buang hehehe..
Laporan oleh: cikgurasidah
P2250296
28-02-2011
ni ler hasilnyer....shedap!!!
Laporan oleh: mydearhanim
Coklat_chip_muffin
08-07-2011
mmg sedaaap...tk memuakkan tq juns
Laporan oleh: manjasayang
2011-10-12_15
17-10-2011
dah 5 hari wat dan br jugak nk antor laporan nye... mmg sedap... mkn time sejuk pun sedap gak lembut jer...thanks share resepi... ape yg penting ank2 suka... ;)
Laporan oleh: intan3026
2012-01-27_17
31-01-2012
alhamdulillah..menjadi..dapat 26 cup.tq. ye..
Laporan oleh: wanhazura
2012-01-27_17
31-01-2012
alhamdulillah..menjadi..dapat 26 cup.tq. ye..
Laporan oleh: wanhazura

Komen (27)

18-07-2007, Delila komen :

hahahahaha...abeh la cik matttttttt.....hihihi..kak jun dok kuarkan resepi dari poti bosi dia dah..


18-07-2007, eyla5152 komen :

nape cara2 ni x complete?


18-07-2007, junjs11 komen :

hehe..ade2 aje la Del...lama cuti, sume terkumpul...


18-07-2007, Lilydvalley komen :

x complete ke eyla... dah bakar tu, kira complete ler...


18-07-2007, Delila komen :

tak sebut di ngap kot..tu yang tak complete..kikiki


18-07-2007, Mat Gebu komen :

Hmmmm...uhuk!! uhuk!! uhuk!!...patut lah terbatuk2.....ada nama "nigella" laaa...ahakss...mmg sedap...gerenti u!!!!


19-07-2007, riya komen :

nak tanye, gaul tu guna mixer ke guna tangan manually je? pastu minyak tu minyak ape eekk?


19-07-2007, junjs11 komen :

hehe mat..pantang nama nigella yek... riya, gaul pkai senduk aje, guna tangan...minyak tu jun guna minyak bunga sayur


01-06-2008, adiezx komen :

kalo kite xpakai susu segar n ganti ngan susu cair ley ke? penjimatan hihi


06-06-2008, nfifhm komen :

kak jun..boleh tanya tak..sy nih fist time nak buat muffin nih... nak tanya brapa suhu nak bakar... api tu atas bawah yer... thanks....cepat la jwb tak saba nak cuba..


03-05-2009, cikgujunaidah komen :

baru buat....cantik dulu-dulu buat jadi mcm jemput-jemput liat....tapi anak2 kata sedap...gak. Skrg ni dah ada ilmu ckt...x jadi liat lg. tq.


06-06-2009, wafitO komen :

da try buat muffin ni.. tp lupe nk tgkp gambo..hehe mmg sedap sgt !! :)


15-06-2009, anisanisha komen :

saya nak cuba buat lah,tp tak tau bahan2nya,blh kasi...resepi tak.


17-08-2009, ayeen76 komen :

sabtu lepas ayeen buat tuk kenduri kawan.. alhamdullillah.. menjadi.. dapat pujian lagi.. tks kak jun!!


25-12-2009, amy_leyna@yahoo.com.my komen :

saya nk tanya klu kita mengunakn tepung naik sendiri (blue key) adakah kita perlu mengunakan baking powder? klu perlu berapa sudu kita perlu taruk? hanya 1 biji telur ke yg perlu kita gunakan.?? harap kak jun dpt bagi jwpannya ye...tq


26-02-2011, mydearhanim komen :

dah try!! berjaya..resipi yg mudah utk dibuat..gambar akan diupload isnin nanti..sabar...sabar..


16-05-2011, nuursyafyka komen :

sape2 yang da pernah try resipi ni, boleh share gune tepung ape? terima kasih.


24-05-2011, Nor azean komen :

nak tanya gula tu pkai gula aising ke gula halus?


26-05-2011, saodah saad komen :

just nk tnya tepung apa yg pkai...


26-05-2011, saodah saad komen :

just nk tnya tepung apa yg pkai...


29-08-2011, nuursyafyka komen :

saya da byk kali try resipi ni. first time buat terus jadi. mmg sedap! tepung saya pakai tepung gandum. gula pulak saya pakai gula pasir biasa je.


16-04-2012, bazooka73 komen :

minyak tu kalo tukar butter leh x?? xpn gne minyak zaitun ker..leh ker..??


16-04-2012, bazooka73 komen :

minyak tu kalo tukar butter leh x?? xpn gne minyak zaitun ker..leh ker..??


16-04-2012, bazooka73 komen :

minyak tu kalo tukar butter leh x?? xpn gne minyak zaitun ker..leh ker..??


16-04-2012, bazooka73 komen :

minyak tu kalo tukar butter leh x?? xpn gne minyak zaitun ker..leh ker..??


14-08-2012, azharaziz.along komen :

buat kali pertama, bantat. kali kedua buat semalam jadi. tukar minyak tu jadi butter, separo adun buat vanilla,separo buat koko.


27-12-2012, Nongying komen :

Salam,brapa bnyk butter kena guna utk gani minyak ye ? Tq


Untuk komen, perlu login terlebih dahulu