Google+

oleh: joayee Kerabu Mangga

Dscf3319_copy_resize

sedap makan waktu berbuka puasa. resepi from ema


Created on : 24-06-2007

Print

E-mail kepada kawan

Tulis Laporan

Hubungi joayee




Bahan-bahan ( 1 family )

  • 350g isi mangga muda
  • 4 tbs udang kering-goreng tanpa minyak, blend kering sampai hancur
  • cili secukupnya
  • 2 tbs kacang tumbuk
  • 1 biji limau nipis-ambil kulit hijau, potong nipis2
  • sedikit cuka-kalau mangga tak masam
  • garam+gula +perasa secukupnya

Cara-cara

  1. Campurkan semua bahan, gaul rata2.
  2. Bila nak makan baru taruk kacang tumbuk.

Tag









Laporan Masakan Bergambar (2)

Imported_photos_00291
08-08-2008
Memang sedap....best..... tambah sos ikan dgn perahan limau nipis.....thanks Jo
Laporan oleh: ziehelmy
Kerabu_mangga
08-06-2009
best jugak sekali sekala mkn kerabu mangga ni.. thanks joayee :)
Laporan oleh: sunkist

Komen (12)

24-06-2007, princessharyati komen :

tak lama lg puasa... mmg pun sedap kerabu mangga ni mkn dgn nasi putih


24-06-2007, Makley12_@yahoo.com komen :

yela.bln 9 da puaasa


24-06-2007, ilinora komen :

saya tak minat asam asam macam mangga ni tapi kalau sesiapa boleh ajar saya buat kerabu sotong..mmmm best nyaaa...


25-06-2007, Noreen komen :

kat sini ada resepi kerabu sotong you gi lah search


25-06-2007, yani komen :

a'ah betul kata noreen tu, ataupun klik terus kat nama joayee tu.. ada resipi kerabu sotong dr joayee.


25-06-2007, joayee komen :

bulan puasa nanti bole la sama2 kita share resepi kuih raya pulak..emmm taksabar ni nak buat kuih raya..tapi sapa la nak datang rumah :( sedara mara jauh nun disana..


25-06-2007, yummiez komen :

hmm tetiba teringin lak nk makan kerabu mangga ni... tapi mane nk cari mangga muda =(


10-07-2007, khalid88 komen :

tbs tu aper ek


10-07-2007, Lilydvalley komen :

tbs=table spoon


11-04-2010, Badli komen :

Sedap...tapi udang kering tu dah tergoreng ngan minyak walau apapun...masih tetap best..


18-04-2011, hanan87 komen :

sedapnya..ade sbelah lg mangga dlm fridge..nk buat la ptg ni..


22-07-2012, cikgufaz.ijan komen :

sedap...buat tuk bukak puasa semalam...thanx ya...lain dr krabu kelantan yg gunakan santan...huhu...tp still sedap..nnti blk kg nk buat cara ni plak bg org kg rasa :)


Untuk komen, perlu login terlebih dahulu