Google+

oleh: yani Yogurt Ice Cream

Aiskrim

aiskrim yogurt


Created on : 22-08-2006

Print

E-mail kepada kawan

Tulis Laporan

Hubungi yani




Bahan-bahan ( 4-5 orang )

  • 120ml fresh cream
  • 240ml plain yogurt
  • 60g gula halus

Cara-cara

  1. Campurkan gula dan yogurt. Kacaukan.
  2. Dalam bekas lain, pukul fresh cream sehingga jadi bentuk cream- bila diceduk sedikit akan jadi bentuk tanduk.
  3. Kemudian campurkan fresh cream dengan gula dan yogurt tadi. Kacau.
  4. Bekukan dalam freezer. Bila dah hampir beku- keluarkan dan pukul sehingga gebu. Ulang sehingga 2-3 kali.









Laporan Masakan Bergambar (1)

Th_yogurticecream
11-12-2006
this mine! my family & friends like it...cuma aku modified sket...aku tambah fresh milk juga! yummy!
Laporan oleh: gohmimie

takpe modified pun.. asalkan sedappp..


Komen (28)

06-10-2006, latifah komen :

hey...saya dah cuba resepi ini....memang menyegarkan!


25-11-2006, merin komen :

cik tipah ... mana u dapat fresh cream. I cari dah lama tak jumpa2 pun.bagitaulaa..


11-12-2006, gohmimie komen :

sedapppppp...yummy!


30-01-2007, mrs shieza komen :

kt mane nk cr fresh cream?rupenye tk penah tgk..lg satu..plain youghurt tu gune yg youghurt kite slalu mkn tu ke?


21-05-2007, fidadaud komen :

kekawan, senang je nak cari fresh cream! g kat s/market, kat bahagian sejuk dkt2 butter, yogurt, cheese etc. biasanya dalam kotak. ada kecil n besar. harga yg kecil sekitar RM5-7 rasanya.


21-05-2007, fidadaud komen :

yani, kalau saya nak ada perasa, blh tak guna yogurt yg berperisa? or, tambah bahan lain sebagai perasanya? kalau dapat strawberry tu..sedapnya..


18-01-2008, NanaLazim komen :

Dear, nih 1st time saya jumpa site resipi yang siap ader testimoni bergambar dari members.. rasa lebih yakin nak try... lepas nih saya akan jadi member setia myresipi.com....


27-02-2008, blue_pansy@fiqira komen :

KTNE NK CRI PLAIN YOGURT + FRESH CREAM...


31-03-2008, beldandy komen :

ni macam gelato ek?


11-07-2008, AICHENG komen :

bOLEH TAK GANTI NGAN PERISA LAIN?????


11-07-2008, yani komen :

boleh je kalo nak ganti dgn yogurt yg berperisa


02-01-2009, eda yatim komen :

yani...freash cream ganti ngan whipping cream bleh x?


02-01-2009, yani komen :

eda... boleh je..


28-05-2009, echahcute komen :

eemmm...nampak..cm sedap.. tp byk gula guna...


02-09-2009, Flibberdigibit komen :

Yani, kali pertama I buat guna single cream... sedap sangat2 walaupun kurang gebu. Kali kedua I buat guna whipping cream, mmg sedap tapi tidak sesedap yg kali pertama buat. Kali ke 3 ni I buat lagi guna single cream, nak bagi kat kawan yang mmg hantu yogurt. Terima kasih berbanyak dng yum yum resepi ni.


01-12-2010, nur izza komen :

tumpang tanya...yang plain yogurt 2 yang mane ek...yogurt biase 2 ke...


28-12-2010, nurhaleena komen :

emm,,mesti cube nie..hihi terima kasih


21-03-2011, mrs hafeeezzz komen :

Nk try buat lar.tp nk cr bhn2 kt mne?cm sush je.korg cr kt mne


08-05-2011, ira9990 komen :

k.yani..smlm sy uat tp dh tlbh yoghurt la..pas2 sy tkar fresh cream ngan susu..then tmbh serbuk koko skit..msam..tp sy suka sgt..thankz k.yani


02-06-2011, suhailii komen :

sedap dan senang nak buat.bhnnye mudah di dpti.thank you byk.


17-06-2011, laisaramariani komen :

sukenyerrrrr.... best ar. syg n boy suke sgt2


21-10-2011, tasha azry komen :

wow mesti try nie memang sesuai untuk orang yg tengah berdiet mcm saya ^_^


21-10-2011, tasha azry komen :

nur izza plain yogurt tu yogurt yg tak berperisa comfirm ada dijual dekat super market.


01-11-2011, FasihahHasan komen :

nk try wat lar..cm sedp j..hee..<3


20-11-2011, noreenabilla komen :

kalo pki yogurt yg berperise bley x?


20-12-2011, nurul47 komen :

memang sedap satu family suka :)


17-10-2013, agnes goh komen :

hari ni sya cuba watkan...


17-10-2013, agnes goh komen :

dh siap wat...cuba sya xguna fresh cream...sya guna fresh milk in full cream...agar sikit cair...tpi sedap...


Untuk komen, perlu login terlebih dahulu




Part of Dua Marhalah Sdn Bhd