Your MyResipi.com has been updated. To get started with new version of MyResipi.com, Reset Your Account Password using Forget Password
If you face any problem, please contact us at support@myresipi.com

Resepi ::Cheesekut::

 Submitted Bymarsha mohamed On 11 October, 2013
Category: 
Cuisine: 
Preparation time: 
Servings: 
0 Persons
Description

resepi dari satu blog, tried and tested.. sedap tak bleh angs..

Ingredients
  • 1 paket biskut Deluxe Crackers ( nak pakai apa2 biskut pon ok..)
  • Sedikit fresh milk
  • 1/2 tin susu pekat manis
  • 250gm cream cheese
Instructions
  1. Pukul creamcheese guna mixer sehingga kembang. Kalau takde mixer, guna blender pun boleh. Kembang tu means creamcheese tu da jadik lembut pastu color dia jadik cerah skit.

  2. Masukkan 1/2 tin susu pekat manis. Tuang sikit-sikit. Rasa dulu, kalau kurang manis baru tambah lagi. Pukul lagi.

  3. Tambah sket fresh milk anggaran satu sudu ke 2 sudu. Tengok kepekatan bancuhan tu. Jangan cair sebab nanti kek jadik lembik susah nak potong. Kalau pekat sangat plak nanti bancuhan jadik sket plak so lapisan kek pun tak dapat buat banyak. So ikut naluri masing-masing la ye.

  4. Pastu ambik biskut n celup dalam fresh milk. Celup tu means dalam sesaat je sudah. Diingatkan celup je tau, bukannya rendam. Dah celup tu terus susun dalam bekas.

  5. Then lapiskan dengan bancuhan creamcheese tadi. Tak payah tebal sangat. Cukup sekadar menutupi.

  6. Then lapis lagi biskut2 yang da dicelup atasnya plak. Time lapis biskut ni tekan2 sket bagi dia mampat sket. Ulang lagi step 4 dan 5 sampai abes bancuhan creamcheese tadi.

  7. Atas sekali mesti lapisan creamcheese ye. simpan dalam peti ais. Biar semalaman ye bagi dia keras skit senang nak potong.

  8. eSok pagi bukak peti ais, taraaaa!!! Hasilnya.. Selamat Mencuba..

Tags 
Related RecipesSee All
Recipes You May LikeSee All