Your MyResipi.com has been updated. To get started with new version of MyResipi.com, Reset Your Account Password using Forget Password
If you face any problem, please contact us at support@myresipi.com

Resepi Pancake :)

 Submitted By On 17 October, 2012
Category: 
Cuisine: 
Preparation time: 
Servings: 
0 Persons
Description

Resepi ni sangat mudah dah senang , cuba lah korang try , makanan ni lah selalu saya buat dah makan time tak tahu makan apa :) , sedapp :)

Ingredients
  • 1 biji telur
  • 5 sudu tepung gandum/kek
  • 1 sudu teh serbuk penaik
  • 1 sudu teh vanila flavour
  • 1 cawan susu segar
  • 3 sudu gula
Instructions
  1. pukul telur , gula dan susu sehingan kembang .

  2. masuk kan tepung dan pukul sehinga kembang kemudian masuk kan vanila flavour dan sebuk penaik kemudia pukul .

  3. dan sedia untuk dimasak atas api yang serdahana , masak menguna kan kuali dan tak perlu meletak minyak , if kuali tu melekat , letak lah sikit supaya tak melekat , masak sampai ada buih-2 di tengah pancake tu kemudian tebalik kan nya , kemudian makan dengan madu atau coklat , :)

Tags 
Who has tried this? See their cooking reportSee All
Related RecipesSee All
Recipes You May LikeSee All
Comments