Google+

oleh: Truya Kacang dhal goreng

Photo0622

Sesuai untuk mengunyah depan tv.senaman gigi(yg nie aku sndiri ckp,xdo fakta yg mnyokong)


Created on : 15-07-2012

Print

E-mail kepada kawan

Tulis Laporan

Hubungi Truya




Bahan-bahan ( Sekeluarga )

  • 500g kacang dhal bersaiz besar(direndam 1jam atau sampai kembang)
  • Perencah nasi goreng maggie perisa udang
  • Minyak untuk goreng terendam
  • Daun kari-optional

Cara-cara

  1. Photo0621
    Pastikan minyak panas betul2 baru masukkan kacang dhal.
  2. Apabila kacang dhal dah kurang berbuih,rasa sket.kalau dh mcm agak2 rangup tu,angkat dan toskan.jangan goreng lama sangat takut terlebih masak,jadi keras pulak.
  3. Kemudian kacau sebati dengan perencah nasi goreng udang tadi.sedia dihidang.

Tag

snack








Laporan Masakan Bergambar (0)


Komen (7)

16-07-2012, kakbesah komen :

best juga ni, buat kudapan dihari raya.. nk kunyah beskot2 n baulu, perot dh penuh.. kena la cari kudapan ringan camni utk dikunyah..hee.. tq truya..


16-07-2012, ain.hasnulbasri komen :

nak sedap lagi kacang dal selepas goreng,gaul sama dengan cili kisar yang di goreng pas tu campur dengan gula.....sedap.pedas2 manis


16-07-2012, Truya komen :

Makaseh jgak kak besah.kacang goreng nie truya try n error je tu.rasa2 mcm bkenan kat tekak,tu yg post kat sini.kalau terkurang tersalah cara harap ditegur yer.almaklumlah budak2 baru blaja di ceruk dapur.nak jgak mnuntut sgala mcm ilmu yg ada.


16-07-2012, Truya komen :

Ain.hasnulbasri,idea yg syiok tue,pasnie nnti boleh la truya ejas apa yg patut untuk menyedapkan lagi tekak nie.hehe,makaseh yea


16-07-2012, Truya komen :

Ain.hasnulbasri,idea yg syiok tue,pasnie nnti boleh la truya ejas apa yg patut untuk menyedapkan lagi tekak nie.hehe,makaseh yea


16-07-2012, quinnie komen :

tak pernah buat goreng kacang dhal ni...bleh cuba nanti ni..:)


17-07-2012, Truya komen :

Quinnie cubelah,sedap..tp tue leh kena senaman gigi sket :D


Untuk komen, perlu login terlebih dahulu