Google+

oleh: ummiazilla SANDWICH OMELETTE BAWANG

171120112350-001

Resepi ni sedap, cair dimulut, cubalah..


Created on : 18-02-2012

Print

E-mail kepada kawan

Tulis Laporan

Hubungi ummiazilla




Bahan-bahan ( 8 biji )

  • Bahan-bahan untuk Omelette: 4 biji telur 2 sudu makan susu tepung dibancuh dengan 60ml air@ 60ml fresh milk/susu cair 1/2 biji bawang besar holland dipotong dadu daun bawang dihiris halus 1 biji cili merah dihiris halus 1/2 sudu teh garam 1/2 sudu teh gu
  • Bahan-bahan untuk sapuan: Sos cili thai Mayonis

Cara-cara

  1. Cara memasak: 1. Satukan semua bahan-bahan untuk Omelette kecuali roti & planta. Kacau hingga sebati. 2. Panaskan frypan/ kuali leper (untuk buat roti canai/burger) dengan api yang perlahan. 3. Sendukkan 1 senduk keatas kuali. 4. Tampalkan sekeping roti keatasnya, bakar selama 1-2 minit (tak perlu balikkan roti). 5. Ulang langkah diatas hingga habis. 6. Sapu mayonis diatas omelette yang melekat kat roti tadi hingga rata diikuti dengan sos cili thai. 7. Roti yang beromelette tadi dilipat 2 & sedia untuk dihidang.
  2. Resepi selanjutnya boleh refer sini : http://ummiazilla.blogspot.com/2011/11/sandwich-onion-omelette.html








Laporan Masakan Bergambar (0)


Komen (7)

19-02-2012, atitoyo komen :

mcm menyelerakan...nk kene try ni,hehe


19-02-2012, AuntieZah komen :

Kalau camni, memang x jemulah nak makan roti, dah ada citarasa baru dan tentunya menyelerakan bila makan panas2.. Nak cubalah..Tq Ummiazilla


19-02-2012, along Lina komen :

dah cuba buat ptg td..mmg sedap & mudah nk buat. kebetulan ank2 dan suami suka sgt mkn roti so cuba try lak resepi ni.. along tmbh cheese. suami mkn smpi xterkapa apa..memang sedap dimakan & cair dimulut. pasni xnk letak bwg sbb ank2 x brp suka..*kalau nk letak cheese elok dimkn panas2 sbb klu sejuk rasa muak. apapun tq ummiazalia


19-02-2012, along Lina komen :

dah cuba buat ptg td..mmg sedap & mudah nk buat. kebetulan ank2 dan suami suka sgt mkn roti so cuba try lak resepi ni.. along tmbh cheese. suami mkn smpi xterkapa apa..memang sedap dimakan & cair dimulut. pasni xnk letak bwg sbb ank2 x brp suka..*kalau nk letak cheese elok dimkn panas2 sbb klu sejuk rasa muak. apapun tq ummiazalia


19-02-2012, along Lina komen :

dah cuba buat ptg td..mmg sedap & mudah nk buat. kebetulan ank2 dan suami suka sgt mkn roti so cuba try lak resepi ni.. along tmbh cheese. suami mkn smpi xterkata apa2..memang sedap dimakan & cair dimulut. pasni xnk letak bwg sbb ank2 x brp suka..*kalau nk letak cheese elok dimkn panas2 sbb klu sejuk rasa muak. apapun tq ummiazalia


19-02-2012, along Lina komen :

dah cuba buat ptg td..mmg sedap & mudah nk buat. kebetulan ank2 dan suami suka sgt mkn roti so cuba try lak resepi ni.. along tmbh cheese. suami mkn smpi xterkata apa2..*kalau nk letak cheese elok dimkn panas2 sbb klu sejuk rasa muak. apapun tq ummiazalia


17-06-2014, ummiazilla komen :

Terima kasih along Lina kerana cuba resepi ni..memang sedap


Untuk komen, perlu login terlebih dahulu