Google+

oleh: princessharyati Sweet corn

Corn

bila2 masa je boleh buat. dan bila2 masa jugak boleh makan. senag,ringkas dan sedap.


Created on : 07-05-2007

Print

E-mail kepada kawan

Tulis Laporan

Hubungi princessharyati




Bahan-bahan ( 1 cawan )

  • 1 mangkuk sweet corn
  • 1 sudu kecil susu pekat
  • 1 1/2 sudu butter
  • Sedikit garam
  • Sedikit lada sulah

Cara-cara

  1. Kukus jagung sampai masak. Angkat dan terus campur susu+butter+garam dan lada sulah. Siap utk di makan.
  2. Cara kedua: kuarkan jagung dalam peti sejuk terus masuk dalam microwave, tekan 3 minit , terus masak. Pastu masuklah bahan bahn di atas.
  3. Corn1
    Di sini: optional u all boleh letak: serbuk cheese, tomato sos, maryonnis, cream cheese, sos cili dan dreesing salad(t.island)

Tag









Laporan Masakan Bergambar (3)

Picture_1591
09-05-2007
wat td..anak nak mkn..tp ni sweet corn in bowl..hhehe
Laporan oleh: junjs11

haa .. dlm bowl pun, sekejap je habis tu.. ^v*

Jagung
14-05-2007
anak-anak semua suka ..
Laporan oleh: yani

^v*...

Sc3
18-12-2008
dinner sweet corn je..
Laporan oleh: sunkist

Komen (7)

07-05-2007, evonwang89 komen :

boleh tunjukkan cara untuk membuat keropok rajak.


07-05-2007, princessharyati komen :

keropok rajak?.. alamk sorry evonwang89.. saya tak pernah dgr pulak.. tak tahu lah.. maybe pernah mkn tapi tak tau nama.. (ada sesiapa boleh tolong.?)


07-05-2007, Nash.J komen :

Keropok rajak tu makanan dari negeri mana? tak pernah dengar tapi macam menarik bunyinya.kalau siapa yang tahu bolehlah kita share recepi tu.


07-05-2007, Delila komen :

keropok rojak kot....dia silap taip kot..rojak cina selalu ada keropok..del penah mkn kat sg wang..


07-05-2007, ADILLA komen :

Princess ada ke resipi cara-cara buat tauhu lembut @ keras sikit tu.Klu ada bagilah.......tq


08-05-2007, princessharyati komen :

ADILLA.. u nak tauhu ke? byk step may be oneday i akan buat tapi kalu u nak tgk cara yang lebih terperinci rujuk http://senior.billings.k12.mt.us/longv/tofu/Step1.htm kat situ detail mcmana nak buat tauhu.. air soya bean + dgn cider vinegar or lemon juice = tauhu.


11-08-2007, mama11 komen :

princessharyati, memang sedap resepi ni.......sebab saya memang tgh cari resepi ni......saya sebenarnya nak buka macam kiosk jual ni tapi kat mana saya boleh dapat secara borong sebab if beli plastic keecil2, tak pulang modal la.tolongla......


Untuk komen, perlu login terlebih dahulu