Google+

oleh: Delila Jelatah Cik Joyah

02-05-07_1348

Jelatah dari perlis..Sempena nama Mak Cik Joyah tokey kedai makan yang ajar del buat jelatah ni...Simple sangat!


Created on : 04-05-2007

Print

E-mail kepada kawan

Tulis Laporan

Hubungi Delila




Bahan-bahan ( 4 Orang )

  • 1 biji timun (buang kulit dan hiris nipis)
  • 1/2 biji nanas (buang kulit dan hiris sederhana nipis)
  • 1 batang lobak merah (dipotong seperti lidi)
  • Sedikit sayur campuran (kacang pis/jagung di stimkan hingga masak)
  • 1 labu bawang besar (potong nipis bulat)
  • 3 biji bawang merah (potong nipis)
  • 2 biji cili merah (potong nipis)
  • Cuka, garam, gula dan MSG sesedap rasa
  • Sedikit air belacan

Cara-cara

  1. Gaulkan kesemua bahan di dalam mangkuk besar. Biarkan seketika untuk bahan sebati.Sedia untuk dihidang.

Tag

Laporan Masakan Bergambar (0)



Komen (13)

04-05-2007, zaliana komen :

amboi2 del..ini rupanye jelatah feveret cik joyah ye ;) ..elok la u post resipi ni kat sini.. boleh dicuba..i tengah praktis makan sayur mentah aje sekarang ni...boring makan sayur bertumis hari2.


04-05-2007, Delila komen :

Kat kedai cik joyah jelatah ni dia buat satu besen besar sb cepat abih...


04-05-2007, harligt komen :

uiksss!!! sodap n lazat la.. pandai la delila nie... mcm kenai jer jelatah makcik joyah kau nie... ehehehehehe


04-05-2007, Delila komen :

kenai ke????


04-05-2007, harligt komen :

hihihihi..... tak lah, mmg acar klu ada nenas, timun, bawang klu diuli akan jadi mcm nie la.. nak add sikit bahan leh ke add cuka masam?? camne ok tak del???


04-05-2007, Delila komen :

cuka memang le masam....ada cuka manis ke?


04-05-2007, harligt komen :

kuang2... mmg la cuka masam ekekekekekekeke!!!


04-05-2007, yana komen :

bila tengok acar delila ni, teringat masa baru kahwin. kena gelak dgn adik ipar sbb masukkan bawang merah dlm acar. ( xde bawang merah dlm acar kelantan... hehehe)


05-05-2007, kakfiza komen :

Jelatah m.cik joyah ni best kalau mkn ngan nasi minyak..thnkz del n untie joyah..!


31-05-2007, checkmate komen :

jelatah nie letak kerisik sdp sgt!


02-06-2007, Delila komen :

checkmate :del tak pernah try lagi letak kerisik..nanti del try tengok...thanks coz kongsi idea..


06-08-2008, moyang komen :

assalammualikom, tema kasih del, moyang nampak sedap je, moyang nak cuba dalam masa terdekat ni.


25-08-2011, teruna komen :

sedap,,,,,,,,


Untuk komen, perlu login terlebih dahulu





Part of Dua Marhalah Sdn Bhd