Google+

oleh: deenoos Vanilla muffin

222

simple..sedap..mesti cuba mcm kat kenny roger tu


Created on : 29-04-2007

Print

E-mail kepada kawan

Tulis Laporan

Hubungi deenoos




Bahan-bahan ( 2 dozen muffin )

  • 8 tbsp mentega, dicairkan
  • 4 cawan tepung
  • 2 cawan gula
  • 2 cawan susu segar
  • 4 tbsp baking powder
  • 1 tsp garam
  • 2 biji telur
  • 1 tbsp esen vanilla

Cara-cara

  1. 1.Gaulkan kesemua bahan hingga sebati.
  2. 2.Isikan adunan tadi kedalam bekas muffin.
  3. 3.Bakar selama 20minit/180C.

Tag

Laporan Masakan Bergambar (55)

Vanillamuffin
03-05-2007
i pukul dulu gula dgn telur bagi sebati.. baru masuk bahan-bahan lain.. emm yummy..tq
Laporan oleh: yani

tq yani sbb cuba muffin ni.saya suka juga cuba resipi k yani..emm..sedap2 belaka

Image012
05-05-2007
i dah try, they really taste like kenny rogers muffin hehe.. yum yum.. :D ingat nak buat lagi nanti!
Laporan oleh: leeya05

yummy.. yummy.. ;)

Img_1918
05-05-2007
Tak de paper cup :D, tp menjadi jgk sedapp...
Laporan oleh: Natto

x cup x per..janji sedapppkn natto.. :)

Img_0420
08-05-2007
Buat muffin nie masa tengah bersedih
Laporan oleh: Noreen

wah..comelnyer muffin noreen..al fatihah wat arwah ayah noreen..

Pcdv0037
11-05-2007
Memang best. TQ.
Laporan oleh: cikgunita

cute la muffin u tuuu.. ;)

Dsc01329
27-05-2007
yehuuuuu...my version! hihihihi...yummieeeeeee
Laporan oleh: damnmachine
Vanilla_muffin
01-06-2007
try 1/2 adunan dulu.serious mmg mcm kenny rogers!tq :)
Laporan oleh: haXira
Vanilla+blueberry
01-06-2007
i add blueberry filling kat dalam...rase sedap :D
Laporan oleh: lyna
Dsc00093
16-07-2007
try muffin lagi tapi resepi ni plak, buat half adunan pastu bubuh coklat filling..sedap. tenkiu.
Laporan oleh: yanc78
Img0023a
06-08-2007
Try semalam. Jgn marah ye deenos, I tambah2 sket. I taruk strawberry jem and 1 lagi i letak serbuk koko n choc rice.
Laporan oleh: hanahoney_571
P1010244
03-09-2007
Salah satu muffin kegemaran yang sangat sedap..Lepas bakar, terus ngap memang syiok abisss...
Laporan oleh: MamaInaz
P1010839
10-01-2008
tgk Yakitate!! Japan... citer pls roti & asal tgk jer citer tu musti lapar nyer.. jd buat ler muffin yg cpt dimsk & mudah di mkn nih.. tq!
Laporan oleh: lindw
Muffin
22-01-2008
nak report muffin yang buat ari tu..Terima kasih ya Deenos :D
Laporan oleh: zaliana
Vanila_muffin_with_choc
09-04-2008
vanila muffin with choc. chips.. lg terangkat...
Laporan oleh: nor_67
11042008082
11-04-2008
Smlm tgk resepi ni..pagi td terus buat.Inilah hasilnya..cuma mgkn terlebih dlm cup bila masak membuak2 keluar dr cup.Apapun sedap. kekawan kat opis semua puji.abis licin diorang pulun....
Laporan oleh: Hajar18
Vanilla_muffin
22-04-2008
Dh buat..sedap, kunun letak choc rice ats dia ehehe. walau tak menawan tp mkn pns2 mmg sedap..TQ
Laporan oleh: Aziemas
230420081056
24-04-2008
memang simple sedap cam kat kenny rogers. tabur coklat chip kat atasnya
Laporan oleh: ieyta_iph
Pict0174
15-06-2008
saya buat petang tadi, saya campurkan sedikit bluebarry jam so, jadilah bluebarry muffin..tapi kenapa permukaan muffin tu macam keras skit ar?, adakah saya tersilap kat mana2..saya pernah gak buat muffin sebelum nie semuanya lembut dan gebu je..saya way mcm yani jugak pukul gula dan telur dulu,,sbb rasa x sure kalau di capurkan semuanya gitu..anyway thanks ye....sedap jugak..
Laporan oleh: rosshi
Vanilla_muffin
28-06-2008
tadaa..wat jugak muffin ni..sy pukul telo n gula dulu..pastu br masukkan bahan2 yg lain..nak masuk sekali gus mcm x konfiden jek..hehe..letak choc chip kt atas..memang sedap n best muffin ni..TQ 4 da resipi..
Laporan oleh: liana_pg
Pa250011
07-11-2008
Sedapnya...nyum..nyum..
Laporan oleh: sfaizah7
Crop_muffin_vanilla
19-03-2009
I letak sdikit pewarna kuning separuh adunan....Tq for this simple recipe...anak i kata sedap sangat...
Laporan oleh: lisafiq
Dsc01119
19-08-2009
cedap !! .. wat semalam for bekfes . ingt nk wat lagi .. hehe
Laporan oleh: Kim_Stylez
Muffin
03-01-2010
ari ni try wat muffin.... seronok... menjadi!! anak-anak yg excited lebih-lebih...tq for the recipe
Laporan oleh: rosiemy
Dsc00514
17-01-2010
buat separuh adunan, then tambah satu cwn walnuts. mmg lembut. tq. :)
Laporan oleh: iesha
Vanilla_muffin
18-01-2010
Alhamdulillah menjadi muffin ni..saya tambah hirisan badam kat atas.thanks for sharing the resepi :)
Laporan oleh: emyfida
05022010_007_
07-02-2010
cuba utk buat kapkek...
Laporan oleh: ibuRayy4n
Dsc01539
08-02-2010
Tq deenoos.. memang senang, cepat dan sodap..
Laporan oleh: zalieda_a2
Muffin_vanila
13-04-2010
rupa ada, rasa cukup tapi... testur kurang memuaskan! kira bantat ler tue.
Laporan oleh: nasliza5
111020101371
11-10-2010
mmg besttt...tq deenoos 4 d recepi :)
Laporan oleh: mrsmzrn
Snc00712
14-12-2010
alhamdulillah menjadi muffin ni. sekali cuba saja. saya tambah mix fruit kat atas tu. sedap rasanya. next time nak buat rasa lain plak. cubalah sapa yg belum cuba tu
Laporan oleh: nafwabest
Vanilamuffin2
25-12-2010
simply delicious...
Laporan oleh: izahdaut
27112010566
18-01-2011
bakar kat microwave je...memang sedap....tq.
Laporan oleh: Teratai Desa
08012008_007_
15-02-2011
buat separuh adunan. gula castor xde, guna gula perang. susu pun guna full cream. masa buat ni jiwa pun x tenang...tu agaknya macam kurang memuaskan aje... xper...try next time
Laporan oleh: CheqSueCommot
Dsc01322
02-03-2011
SEDAP.. BARU HANTAR LAPORAN. W/PUN DA BUAT BYK X..
Laporan oleh: akmiena
310320111369
31-03-2011
dah cuba..alhamdulillah jadi
Laporan oleh: ijumija
P4081222
11-04-2011
rasanya sangat sedap bila dimakan panas2..tapi saya jgk punyai masalah yang sama permukaan muffin ni keras sedikit...atau memang dah semulajadi ke atau saya yang salah teknik..pe2 p sedap
Laporan oleh: cheq da
Dsc05828
15-04-2011
Sy dah cuba semlm..kawan2 kata sedap...
Laporan oleh: ita bonita
Syi
19-04-2011
i kurangkan gula n cake keras sikt ... tp oklah
Laporan oleh: msarena
Image0675
22-04-2011
Balik dari keje semlm terus try buat muffin ni. Memang sedap! Tima kasih tuan tanah yg letak resepi ni. Link yg aisyahumaira (alkiram.net) letak sangat2 membantu. Thanks 4 the info...
Laporan oleh: Microtiny
01052011018
01-05-2011
salam...mintak maaf tuan py rsepi..muffin vanilla dah berubah jd muffin coklat....ni sbbnya ada susu segar coklat je...hehehehe...apa2pun...memang TERBAIKKKKK
Laporan oleh: cthafizah
Dscn0147
02-08-2011
ini resepi kedua yg sedap yg sy jumpe dlm Myresepi ni... thanks coz kongsi resepi nie.. memang sedap..coz yg sy blajar muffin tu keras & kenyal..x lembut mcm nie... i buat dekokan sikit atas adunan dgn blueberry topping.. wangi n sedap
Laporan oleh: mom_zeyra
297116_2452064587216_1420065619_32769384_870583139_n
26-09-2011
ini adalah percubaan pertama saya sbb gian nak makan kot.. tp xdak duit.. so terpaksa buat sendiri :P alhamdulilah, memuaskan hati saya dan rakan2 yg ada di Sydney ni... thx yer deenos..
Laporan oleh: azlan02
Vanilla_muff
05-10-2011
ada lagi 1 resipi yg i baru pas buat, rasa cam kenny rogers nya... 125g butter, 80g caster sugar, 1tsp vanilla xtract, 2 telur, 125g tepung gandum, 2tblspoon susu lowfat or full cream & 50g buttercream icing (prepare dulu bahan2 spt: 120g butter, 120g icing sugar, 1/2 tsp vanilla xtract)... cream butter & gula sampai putih, masuk telur 1 by 1, beat jadi gebu, ayak tepung terus dlm adunan guna spatula, masuk susu.. gaul guna spatula & akhir skali masuk buttercream... gaulkan... 180C & bakar selama 15min.
Laporan oleh: Fara1974
Vanilla_muff_2
06-10-2011
bagi sesiapa yg nak tahu: 8 sudu besar (tablespoon) = a quarter pound of stick (4oz) = 1/2 a cup (stgh cawan) = 125gram... 4 cawan/cup tepung = 560gram (1 cawan/cup = 140gram)
Laporan oleh: Fara1974
Pc236984
12-02-2012
lembut dan sedap.. *~^
Laporan oleh: AMir MUs
Img_3362
13-02-2012
sedap!lembut jeee buat setengah adunan..byk jugak dpt
Laporan oleh: ashypink
180220122835
19-02-2012
Menjadi muffin nie... teruja first time buat. dapat 40 biji mcm tak percaya.. boleh cuba lagi
Laporan oleh: ilahi1891@yahoo.com
180220125563
20-02-2012
kite wat sprh adunan je dpt byk gak, tqvm share resepi....
Laporan oleh: Zie Fadzilah
Mufin_vanila
26-03-2012
bubuh filing blueberry...mmg sedap. anak2 pun suka. thanks 4 the recipe..;)
Laporan oleh: hasnausman
Img-20120407-00107
07-04-2012
thanks deenoos..tak sangka plak menjadikk..gebus plak tuh..
Laporan oleh: AAS
08042012446
08-04-2012
kurangkan gula skit...puas hati...
Laporan oleh: NIKHAYATI
28062012331_1_
28-06-2012
versi kukus dan sugarless.. sedap dan gebu
Laporan oleh: nani_31703
Img_2909
10-11-2012
buat 1/2 adunan dpt 12biji. yummy!
Laporan oleh: noormala75
Imag0238
02-12-2012
buat kali kedua... letak kismis...
Laporan oleh: nhafiza_mj
Img_6267_tonemapped
23-01-2013
done..alhamdulillah menjadik jugak...mudah sgt bahan2 dan cara2 nyerr...first time buat...tq tuan empunya resepi..hehe
Laporan oleh: diniesd


Komen (66)

29-04-2007, syahmi komen :

betul ke ni ?!! gaul semua sekali..senangnya ...


29-04-2007, deenoos komen :

syahmi..apa yg saya blajar mcm tu la.ambil resipi dr internet.cara2 buat muffin tu mmg mcm ni...gaul jer..cuba la..


29-04-2007, eleven komen :

gaul2 je semua?x payah nak biarkan dulu ke simpan dulu ke??..


29-04-2007, kakfiza komen :

syahmi..kalau ganti mentega cair dgn minyak jagung leh tak?


29-04-2007, kakfiza komen :

silap ler pulak..nak tanye deenoos tertnya syahmi pl..sori erkk..


29-04-2007, deenoos komen :

eleven..x yah simpan adunan tu.kak fiza..x penah cuba ganti minyak lak tp kakfiza leh cuba sbb dlm resepi muffin lain2 yg saya dpt dr internet ni ade yg guna minyak dan ade juga yg guna shortening yg dicairkan.


29-04-2007, kakfiza komen :

tq deenoos,nanti kak cuba..& tell u hasilnye...


30-04-2007, Delila komen :

deenoos saya nak tanya sikit ni,pic muffin tu pic hasil yang awak buat ke??saya dah buat tadi tak jadi pun..tak tau silap kat mana.


30-04-2007, sayang79 komen :

delila knp pulak tk jadi...sayang baru cuba buat peluh pun tk hilang lagi nie pasal duduk kat dapur....so far sedap lembut tk berapa berminyak pokok kata POWER!!!!! walau pun tk pakai mixer....


30-04-2007, eleven komen :

I punya pun ok but lain skit..


01-05-2007, sayang79 komen :

apa yg lain nya pulak eleven???


01-05-2007, eleven komen :

muffin tu cam penyek ,lembik...ada skit silap kot.......


01-05-2007, deenoos komen :

eleven..semlm saya buat lg muffin ni..ok jer..naik gebu.x tau la mana silapnyerr muffin u tu..


01-05-2007, sayang79 komen :

kalau lembik mungkin kurang tepung tk???so far sayang buat ok aja tk lembik n penyek pulak.???


02-05-2007, coyotemawi komen :

maybe size sudu tak sama kot.. n saiz telur..maybe..just maybe..kandungan liquid dia tinggi tu sebb jadik lembik..


05-05-2007, Natto komen :

Mabuk2 pun nak buat jgk resepi niii.... hmmm... menjadi tp my kids yg mkn semuanyer, buat pun cuma stgh adunan.. sedap walau pun jamah sikit jer :) terima kasih


07-05-2007, umieshara komen :

salam sume, saya org baru,tp selalu tgk web ni.. nak tanya, kalau 8 tbsp mentega tu, tinggi menggunung ke, atau 8 sudu rata?


08-05-2007, princessharyati komen :

Al-Fatihah utk arwah abah noreen ..


08-05-2007, cikgunita komen :

Terliur tengok muffin noreen.


12-05-2007, lyna komen :

i ade buat haritu..but die tak merekah macam muffin org lain buat... Kenape eh?


12-05-2007, eleven komen :

cikgunita dok perak heh?


12-05-2007, eleven komen :

lupa nk tulis... area mana?


23-05-2007, pinkaddict komen :

deenos, i dh buat 3x muffin u nie.. 1st time buat, 1 buat 2 adunan sbb xperasan u tulis bleh dapat 2 dozen, skali i buat dapat 72 cups! hahahaha.. sedap!! 2nd time i buat, muffin tu naik cantik sgt..merekah cantik..tp bla makan rasa butter lebih la plak..xsedap..i terlebih butter, mmg i pn perasan gak la masa buat tu.. 3rd time buat cam rasa lebih tepung plak sbb mula2 i rasa i dh tlebih butter, pastu i letak tepung lebih sket konon2 nk bagi balance ar rasa da.. hehehe.. tp better dr yg 2nd.. tp i nk request la,bleh x u tukar quantity butter tu dlm gram..lebih senang kot nk bajet..heheheh.. nway, i suka sgt muffin ni time dia jadik!


01-06-2007, Ekieyna komen :

Gula tu...gula halus ke kasar eks??


06-06-2007, cikgunita komen :

I dan buat kali ketiga. I tambahkan setengah sudu teh soda dan I asingkan putih telurnya. I masukkan putih telur yang telah dipukul kemudian sekali. Rasanya sangat moist . I bawa sekolah ramai puji, tapi muffin tak terbelah.


06-09-2007, smz komen :

aduhai.. muffin i tak jadi :-(. dlm banyak2 resepi muffin, tertarik nak buat muffin ni sbb nampak senang sgt n semua yg cuba, jadi. so last nite i buat tapi 1/2 adunan je.. so i halve kan semua bahan.. sad to sayyy.. muffin i tak naik pun, bentat pula.. dan keras.. what could have gone wrong? sedihnye.. sume masuk lam bakul sampah je..


06-09-2007, smz komen :

i nak tanya sume yg dah try recipe ni, adunan muffin ni bila dah campur semua, adakah ianya cair atau kental atau berupa mcm dough sebelum u all masukkan dlm muffin cup n bakar? pls help me..


06-09-2007, MamaInaz komen :

smz..kita tolong jawabkan eh..sebgaimana senior2 kat sini yg dah bagi petua dan nasihat-utk wat muffin atau kek; butter dan telur perlu dalam keadaan suhu bilik..u can refer kat any muffin terutama bhgn komen2. Komen dari senior ni sgt berguna..Adunan utk muffin ni cair skit, tdk kental cam dough..harap dapat bantu u eh...


06-09-2007, MamaInaz komen :

One more thing, oven u kena heat up dulu, at least for 5-10 min eh. Ni pun penting gak..selamat mencuba.. :-)


14-01-2008, najah_82 komen :

saya wat 1/2 adunan je...so dpt la dlm 14 bj gitu...tp tersalah lak gune gula pasir...so muffin naik mcm gunung berapi n manis sgt ....hurmm...lenkali wat gune gule castor lak ar...thanks deenos


25-01-2008, nikki2121 komen :

salam. saya baru aje buat muffin ni. jadi elok, tapi teksturnya macam ala-ala bantat sikit la.. saya cuma nak comfirm, betul ke baking powder tu 4 sudu besar? setahu saya tbsp bermaksud sudu besar. tk


26-02-2008, littlemafia komen :

sapa tau camne nk bg muffin merekah kat atas die?? kalo x merekah x cam muffin lak.. thanks (n_n)v


20-06-2008, mamadania komen :

Salam, Deenos.. Br je lps buat muffin vanilla resipi u tu. i guna 1/2 adunan je coz tkt x m'jd plak klu buat byk2. maklum la 1st time. Anyway sdp tp permukaannye keras n merekah x mcm dlm gambar u tu. mayb 2nd time br ok kot...


29-06-2008, amzack18 komen :

nampak menarik, nak try..tapi baking powder tu sukatannya 4 tablespoon ke??? tak banyak ke...siapa2 yang dah cuba boleh komen,please


16-01-2009, malazr komen :

cawan tu besar mana ek?


23-02-2009, syari komen :

saya dh cuba buat, tp hasilnya tak menarik, rasa sangat plain dan texture of of a cupcake rather than muffin which is supposed to be crumbly


19-03-2009, lisafiq komen :

I dah buat muffin ni..terlupa nak cairkan butter, tapi teruskan juga la.....hasilnya memang memuaskan. I gaul semua bahan...memang sangat mudah. anak i yg habiskan..dia kata sedap sangat.


01-04-2009, lai komen :

Lai cuba semalam, ok, jadi. Lai guna cawan 240ml (free gift dari maggi..dulu dulu). Yang kurang pastinya, sukatan butter 8 sudu besar menggunung atau rata, so, Lai pun pakai hentam aje.


21-06-2009, mini_aziz komen :

salam..sy dh bwt dh muffin ni td ikut cara2 yg ajar.try je mix sume sekali n hasilnya mmg sedap dan soft.tq 4 d recipe n suka sgt coz senang..!


07-07-2009, Lady Diana komen :

hai sume..saya baru kt sni..juz k tnya,klu nk wt muffin ni pkai tepung self raising yg blue key 2 aci x?tQ..sila beri tunjuk ajar ;P


11-07-2009, sua_sue komen :

sy rasa boleh...sebab ada jugak resepi yg pakai srf ni...tp sy x pasti dia akan merekah atau x kat atas dia...biasa muffin comel kalau merekah kan...baru panggil muffin...


14-08-2009, nAdyA_nAdiAh komen :

slm..sy da try wat recipe nih..bole x nak tau,tepung ape yg paling sesuai tuk wat muffin nih..sbb sy guna tepung gandum..texture dier mcm keras sket..pasni sy nak try guna tepung kek or srf la..bg texture dier halus sket..


14-01-2010, aisyahumairah komen :

kepada yg nak tau cara cara buat muffin (merekah kat atas tu kan) try tgk web site ini..http://alkiram.net/salam/2006/09/12/tips-membuat-muffin/ harap dpt membantu


18-01-2010, emyfida komen :

saya baru je buat muffin vanila ni..menjadi..mmg guna 4 sudu besar baking powder ikut mcm resepi


18-01-2010, emyfida komen :

nAdYA- kalau nak bagi ringgan tekstur muffin tu ayak 2-3 kali tepung gandum...jadilah tepung superfine....kalau tak tukar tepung gandum kepada tepung high protein


09-02-2010, nuribtisham komen :

sy dh cbe resepi ni ,mudah,first time wt alhmdulilah jd..sedap lmbut sgt...tp cme mnis skit..pasni klu wt leh kurangkn gula skit..tenkiu2 deenoos


23-11-2010, azizahamin komen :

deenos: 8tbs butter yang dicairkan tu.. sama tak dengan 1/4cawan butter cair? ker sama dengan setengah cawan butter cair?


25-11-2010, ieda71 komen :

kepada sesiapa yg pernah menuba resepi ni dan menjadi....saya nak tanya adunan tu perlu di pukul hingga kembang (guna mixer) atau just gaul bg rata je....


15-12-2010, akmiena komen :

SELALU BUAT RESIPI NI.. JUST GUNA TEPUNG NAIK SNDIRI. ABAIKAN BAKING POWDER..


17-12-2010, Teratai Desa komen :

Cik ieda71, adunan 2 x perlu dipukul hingga kembang...cuba tgk cara di atas...td tghr dah wat...memang sedap...sy guna tepung naik sendiri (x tamb baking) & susu cair(ganti susu segar). Tq for your rcp...deenoos


21-01-2011, ryani82 komen :

Nk cuba tp x paham... 1) nk kena pakai tepung aper?? 2) Mentega tu 8 sudu besar ker?? 3) baking powder tu confirm ke 4 sudu besar?? tolongggggg


06-02-2011, daisy_butterfly komen :

ryani82, 1)tepung gandum. Kalau nak gune tepung naik sendiri pun boleh tak payah letak baking powder. 2) aah 8 sudu besar, 3) confirm 4 sudu besar if gune tepung selain tepung naik sendiri. Thanx deenos.i dah try sedap resepi ni :)


08-02-2011, yda2211 komen :

deenoos,nk tny...btl ke 4 tble spoon baking powder...?? rs mcm byk sgt jek...huhu...coz yda bse buat adunan utk 2 cwn tpung 1 teaspoon je...beza byk tu ant tea n tablespoon...cane ekk...???


28-02-2011, idayu komen :

ryani! komen2 kat atas tu ada jawapan tentang tepung dan baking powder.. mentega tu mmg kena guna sudu besar.. nk senang, guna sudu metrik.. jd tak perlu pk samada sukatan dia rata atau paras bumbung.. harap jwpn nie dapat membantu ryani :)


03-03-2011, ibu_umairah komen :

nk try....leh hubby bwk senin ni gi o/station...:)


15-04-2011, msarena komen :

Deenos, just nak tanya u ... macam mana u reply comments on top of our comments yea ...


22-04-2011, faizythah komen :

erm..sy baru je buat td...mmg rasa mcm kenny roger cuma bhn sy terkurang tepung so dia x merekag sgt...pas ni boleh buat lg..thank's ya..


13-05-2011, missetty komen :

nk tanya...gune tepung ape yer?


01-08-2011, thilaks komen :

I try semalam, guna 1/2 recipe..tapi tak jadi...macam getah..kenapa ya? Semua recepi saya ikut tapi susu i guna uht low fat. Tolong advise!


02-08-2011, mom_zeyra komen :

untuk thilaks.. sy cuba jwbkan... i buat ok.. lmbut x brgetah mcm tu.. i kocok dulu telur & gula dlm 1 bekas + susu + garam godak lg bg rata (x perlu lama sgt).. n i masukkan dlm tepung yg diayak dgn baking powder gaul rata, make sure x da ketul2 tepung.. senang u pakai wisk je.. cepat skit rata.. last sekali masukkn butter cair , gaul rata.


05-10-2011, Normah Habib komen :

baca komen2 ni teruja nak buat esok... insyaallah


06-10-2011, nurul_fikratululaa komen :

tepung tu pakai tepung ape?? tepung gandum ke self raising flour?? kena ayak kan tak?? sori byk ty..kite org br nk cube2...


24-10-2011, tasha azry komen :

Saya dah try memang sedap, saya tambah coklat cip anyway thanks for the recipi ^_^


21-02-2012, lailimali komen :

Tq pd deenoos yg sanggup share resepi yg sedapppp sgt nieee....mendapat pujian 5 bintang...sesape yg baru nk cuba buat kek...blh la mencuba resepi nie dulu...simple dan sedap...


14-08-2012, azharaziz.along komen :

aku buat tapi tak reti pasal sukat cawan ni.last sekali aku amik lain nye resipi, sukat gram tapi pakai bahan ni. jadi aje~terbaik. makan sahur+berbuka=habis


16-03-2013, msnoorabita komen :

saya dah cuba resipi ni, cuma saya guna sukatan bahan separuh aje dan guna loyang biasa. Alhamdulillah menjadi. saya mohon guna resipi ni dan turunkannya ke anak cucu sampai bila-bila ye.. ;) , terima kasih deenoos (saya nak antar laporan bergambar tapi x berjaya)


Untuk komen, perlu login terlebih dahulu





Part of Dua Marhalah Sdn Bhd