Your MyResipi.com has been updated. To get started with new version of MyResipi.com, Reset Your Account Password using Forget Password
If you face any problem, please contact us at support@myresipi.com

Resepi Manggo Cheese Cake

 Submitted By On 05 November, 2011
Category: 
Cuisine: 
Preparation time: 
Servings: 
0 Persons
Description

Sangat Mudahhhh.....Dan SEDAP

Ingredients
  • 250 g cream cheese ( apa jenis pun boleh )
  • 200 ml whipping cream ( 1 kotak kecil )
  • 3 sb tepung gandum
  • 3 sb yogurt ( perasa manggo )
  • 4 sb gula
  • 2 biji telur B
  • 1 pek biskut oreo kecil
  • 3 sb minyak
Instructions
  1. Panaskan oven. 150 c . biskut oreo di asingkan cream...cream dimasukkan ke dalam blender

  2. biskutnya dihancurkan halus. gaul dengan 3 sb minyak

  3. kemudian, padatkan ke dalam loyang bulat. loyang mesti dilenserkan dengan minyak...tekan dengan padat supaya biskut tidak berderai bila dipotong

  4. semua bahan2 lain dimasukkan ke dalam blender dan dikisar ( 3 - 5 minit )

  5. tuangkan semua bahan yang diblend ke dalam loyang tadi secara perlahan-lahan.....

  6. senangkan...:) akhir sekali bakat dalam oven selama 20 -25 minit. tengok permukaan cheese. Bila dah kekuningan, kira ok le tu....

  7. keluarkan..ada lebihan yogurt tadi tu, just sapu je.. bolehlah dihiaskan dengan apa2 saja. nak letak manggo ka, strawberry ka, blueberry ka...

  8. masukkan dalam peti sejuk:)....senang kan...siap. rugi sapa tak cuba resepi yang senang dan mudah nih

Tags 
Who has tried this? See their cooking reportSee All
Related RecipesSee All
Recipes You May LikeSee All