Your MyResipi.com has been updated. To get started with new version of MyResipi.com, Reset Your Account Password using Forget Password
If you face any problem, please contact us at support@myresipi.com
Sandwich Tuna Mayo

Resepi Sandwich Tuna Mayo

 Submitted By On 27 July, 2011
Category: 
Cuisine: 
Preparation time: 
Servings: 
0 Persons
Description

Ank2 sy suka sgt sandwich ni.. kwn2 diorang pun suka.. they all kata rs tuna mayo nyer lain dgn beli dlm tin yg dah siap..

Ingredients
  • 1 tin tuna chunk in olive oil 'ayam brand' (yg in sunflower oil pun boleh juga)
  • 1/2 bj bwh holland (bwg kuning) di potong dadu kecil2
  • 2 cwn mayo (boleh letak lebih klw nk lagi rs berkrim)
  • 1/4 tsp serbuk lada hitam kasar
  • secubit garam (klw suka masin letak lah lebih sket)
  • beberapa keping daun salad
  • beberapa hiris tomato
  • Sebuku roti putih Hi5/Gardenia
  • Sapuan butter/Margerin utk roti
Instructions
  1. Masukkan tuna in olive oil ke dalam mangkuk

  2. Campurkn bwg holland yg telah dipotong dadu

  3. Campurkan sekali Mayo dan gaul rata semua bahan

  4. Bila mayo dn bwg sudah rata, taburkn serbuk lada hitak kasar dan garam. Gaul semula hingga rata dan sebati

  5. Sapukan butter pd 2 keping roti (terpulang samada roti dibakar dahulu atau tidak)

  6. Sapukan tuna yg dah dicampurkn td pd sekeping roti pertama

  7. Letakkan salad dan tomato (utk balance dan nk train ank2 mkn sayuran) dan katup atasnya dgn sekeping lagi roti yg lain.

  8. Ulang sehingga habis sebuku roti atau mengikut keperluan sahaja.

  9. Tuna mayo yg berbaki boleh disimpan dlm bekas bertutup (utk elak kekeringan) di dlm peti sejuk.

Tags 
Who has tried this? See their cooking reportSee All
Related RecipesSee All
Recipes You May LikeSee All
Comments