Google+

oleh: Miss_ShaSha Pizza Roti Gardenia Simple

252066_226169664086831_100000813973645_572866_5162387_n

resepi daripada kaklong yg sgt simple :) tp mengenyangkan


Created on : 26-07-2011

Print

E-mail kepada kawan

Tulis Laporan

Hubungi Miss_ShaSha




Bahan-bahan ( 4 org makan )

  • Roti gardenia 4 keping
  • 2 keping daging burger
  • Sosej ( 1 pun dah cukup )
  • Sos blackpepper jenama life
  • Cheese slice
  • Sos Thousand Island ( guna mayonnaise pon boleh )
  • Sos cili ( optional )

Cara-cara

  1. Ambil roti dan sapukan dgn sos blackpepper :)
  2. Cincang kedua-dua keping daging burger dan tabur atas keempat-empat roti yang disapu dgn sos blackpepper tadi.
  3. Hiris sosej dan letakkan atas taburan daging tadi ;)
  4. Lepas tu, taburkan cheese slice yg tlh dihiris atas roti. Lagi byk letak lagi marvellous. Hehe, Kalau ade mozarellla cheese lagieee sedap....!!
  5. Last but not least, paipkan sos thousand island dan sos cili tu dan bakar dalam oven dgn suhu 190c smpai masak
  6. Best mkn panas2!!!!!! Yummyy :p Kalau korang nk ubah ikut citerase masing2 pon boleh... asal sedap.. :)))

Laporan Masakan Bergambar (2)

Pizza
26-07-2011
dinner mlm ni....ganti black pepper sos dgn tomato puree sbb ikut selera ank2....angway sedap n simple...
Laporan oleh: eye_nie

TQ ye sbb sudi cube resepi ni :)

418465_10150607787612753_542482752_9434609_30060067_n
28-02-2012
sedap buat makan petang :)
Laporan oleh: ainezar


Komen (13)

26-07-2011, Miss_ShaSha komen :

Sy br arini je mnyertai my resepi... Best ugk rupenyee


26-07-2011, fadda87 komen :

mcm best..nk try r t...


26-07-2011, Miss_ShaSha komen :

Nanti dah try jgn lupe anto laporan :)


26-07-2011, sujamang komen :

miss,,,,,org sini semua tahan MAKI,,,kalau tahan boleh le,,,heheheheh


26-07-2011, kakbesah komen :

hmm.. menarik juga respi ni.. tq 4 sharing. ~selamat datang ke MyR Miss_ShaSha...~


26-07-2011, Miss_ShaSha komen :

sujamang : insyaAllah boleh.... :) kakbesah : TQ, nnt dh try anta la laporan ye :)


26-07-2011, yongnani komen :

welkam 2 myr...tq syer respi ye....


26-07-2011, tasriffyra komen :

Wahhh sukee sukeee sukeee..cam menarikkk jeee...nmp bez nie..harus dicoba...tap nk tanye sikit ark..kuang2 nk masak tu dlm bape minit..ade dlm 10 minit ke..anywy tq 4 dis cepi..& slmt memasuki keluarga myr....


27-07-2011, sujamang komen :

yongnani tu dah meninggal,,,rohnya sahaja,,hehehehehehehehehehe


27-07-2011, Miss_ShaSha komen :

tasriffyra : hmmm lebih kurang macam tu laaa. Kalau nmpk cm dah masak daging ngn sosej tu n cheese dh agk2 cair kire masak la tu sbb sy x tgk time pun......hehehe


27-07-2011, Miss_ShaSha komen :

terime kaseh la buat semua yg mengalukan kedatangan sy yg x diundang ni...cewwaahh....Kalau ade mse nnt cube la resepi ni dan hntr la laporan skali ye :)


15-08-2011, Norman Selamat komen :

Thank You, atas resepi yang simpel ne, nanti saya cuba dulu, baru komen...ya


22-07-2012, Mariyana Mansor komen :

thanks 4 the simple rspi ... esk boleh wat untuk ank buka puasa .. mesti diaorg suka ....


Untuk komen, perlu login terlebih dahulu





Part of Dua Marhalah Sdn Bhd