Google+

oleh: Mama Tihani Roti Bakar Bercheese

Roti_campak

Resepi express campak2 ajer.. tak sampai 30 mins dah siap. Kids will love it especially.


Created on : 12-07-2011

Print

E-mail kepada kawan

Tulis Laporan

Hubungi Mama Tihani




Bahan-bahan ( 4 org makan )

  • Roti 5 keping - dipotong kecil2.. nak carik2 pun ok
  • Telur 2 biji - dipukul sedikit
  • Fresh cream 150ml (optional.. kalau nak tukar kepada fresh milk pun ok)
  • Tomato - 1 biji dipotong dadu
  • Bawang besar - 1/2 biji dipotong dadu
  • Garlic granules - dlm 2 sudu teh (kalau takde guna bawang putih 2 bj cincang halus)
  • Sosej - 2 ketul (grill kejap kat kuali & potong kecil2)
  • Italian herbs - 2 sudu teh (kalau takde boleh jer guna origano atau apa2 dry herbs yg sesuai)
  • Serbuk lada hitam - 1 sudu teh
  • Grated cheddar cheese - lbh kurang 2 @ 3 sudu besar
  • Sedikit garam - lbh kurang 1 - 2 sudu teh.. jgn byk sgt coz cheese & sosej dah masin

Cara-cara

  1. Campurkan semua bahan2 kecuali cheese campurkan separuh jer.. dah gaul rata masukkan ke dalam bekas & taburkan separuh lg cheese kat atas & bakar dlm oven lbh kurang 10 - 15 mins atau agak2 dah masak.. dah siap! sedap di makan panas2 dgn sos cili ;-)








Laporan Masakan Bergambar (1)

140720111241
15-07-2011
salam mama tihani...akak buat sarapan pagi tadi..boh cheese lebih2...sedap...mengenyangkan...tq share respi nye... :)
Laporan oleh: kh267tm

wow! nampak menyelerakan.. mmg lg sedap letak cheese byk2!


Komen (5)

12-07-2011, purplerossa komen :

nyummynye nampak!xpress meal yang simple dan menyelerakkan..thanx mama tihani :)


13-07-2011, kh267tm komen :

salam mama tihani...wah! nampak sedap..menyelerakan...insya'allah ada masa akak akan cuba..tq 4 d respi.. :)


13-07-2011, Mama Tihani komen :

rossa.. u'r welcome.. skali skala layan roti mcm nie best gak.. jgn kata budak2.. mak budak pun layannn! ;-)


13-07-2011, Mama Tihani komen :

Kak kH267tm.. thanks! resepi yg mudah bg ibu2 yg bz & resepi ni juga versatile, bahan2 blh diubah/ditambah ikut apa yg ada.. kecuali roti, telur, fresh milk/cream & cheese tu wajib laa ada ;-) selamat mencuba!


24-02-2013, jue64 komen :

salam mama tihani, saya wat untuk breakfast tadi.. saya tak guna tomato dan sosej.. guna susu segar, ayam kisar dan mozarella cheese.. sedap makan dengan cili sos.. terima kasih share resepi..


Untuk komen, perlu login terlebih dahulu