Google+

oleh: miss^FieYa Apam Susu Everyday

No picture

Enak dihidangkan untuk sarapan pagi & minum petang.


Created on : 10-04-2007

Print

E-mail kepada kawan

Tulis Laporan

Hubungi miss^FieYa




Bahan-bahan ( 3-4 orang )

  • 3 biji telur
  • 1 gelas air
  • 1 gelas minyak masak
  • 1 gelas gula halus
  • 1 gelas susu tepung everyday
  • 1 ½ sudu the soda bikarbonat
  • ½ tin susu pekat manis
  • 2 gelas tepung gandum

Cara-cara

  1. 1.Pukul telur & gula hingga kembang
  2. 2.Masukkan minyak masak & air. Pukul hingga kembang
  3. Masukkan susu pekat & susu tepung everyday.
  4. 4.Akhir sekali masukkan tepung gandum dan soda bikarbonat
  5. 5.Sapu acuan apam dengan sedikit minyak
  6. 6.Kukus selama 1 jam.

Laporan Masakan Bergambar (1)

Apam_susu
12-04-2007
sorry gambar kurang jelas..buat malam tadi juga..sedap
Laporan oleh: mazurah

waaa..wat dari susu coklat pun mesti sodap ni ek..miss fieya nak try gak la..thanks mazurah krana mcube..=)



Komen (10)

11-04-2007, admin komen :

thanks kerana sudi berkongsi resepi di sini, untuk memudahkan orang ramai membaca resepi ni, di harapkan miss fieya dpt mengasingkan satu bahan di dalam satu barisan, manakala setiap step di asingkan di dalam satu bahagian. Kalau boleh tolong perbetulkan utk semua resepi miss fieya, utk tengok cara isi resepi dgn lebih lanjut tolong rujuk tutorial flash ni :- http://www.myresipi.com/help/isiresipi.html


12-04-2007, mazurah komen :

lupa nak beritahu..rupa warna tu coklat sebab guna susu tepung perisa coklat.


27-12-2008, mardi komen :

salam miss^fieYa, mardi dah buat dah. sedap. tapi mardi gna susu tpg lain. tpi bolehlah. nak kuar kan gmbr tapi dah abis makan.


16-12-2010, mama_cute komen :

sy D cuba wat.. sedp rasa ssu...ank2 pun suker...tq miss.


19-04-2011, HUDA SYUKK komen :

em, tengah ngidam nak makan apam susu. pernah beli kat pasar malam. tapi jauh. x blk kg. nak try buat lah... TQ sebab nak kongsi resepi apam susu nie.


22-05-2011, tifa_1769 komen :

Pagi td wat apam susu nie. mmng sedap. i nie baru first time cb resepi kukus menjadi pula. TQ banyak2 resepi owner.


01-06-2011, mazniambeni komen :

nampak senag juga ni..akan di cube jga nnti..


04-08-2011, weiydawaffa komen :

saya pun dah buat cuma saya letak perasa buah peach....sedap sangat sampai anak saya duk ulang cakap kek mama best...tp saya xletak susu everydy tp saya letak susu dutch lady penuh krim..rasa buah peach dan lemak2 susu..mmg sedak..thanks ya utk resepi ini..


09-12-2011, mamaemier komen :

simple n sedap so sesuai utk anak2 n family trcinta


11-10-2014, nita rosli komen :

dah try buat, apam susu everyday mmg sedap, dan menjadi pulak ble buat..anak, suami dan jiran suka mkn n puji sedap... Terbaek!!!!.


Untuk komen, perlu login terlebih dahulu





Part of Dua Marhalah Sdn Bhd