Google+

oleh: som e one HIASAN KEK

185994_131703343570348_131486526925363_211666_7441714_n

kurang dari 1 jam


Created on : 11-04-2011

Print

E-mail kepada kawan

Tulis Laporan

Hubungi som e one




Bahan-bahan ( saiz 8 inci )

  • Noozle no. 2
  • Noozle bentuk bintang
  • Noozle daun
  • Sebiji kek saiz 8 inci
  • Fresh cream dan buttercream

Cara-cara

  1. Tips hiasan kek di www.facebook.com/kch74








Laporan Masakan Bergambar (7)

208293_211554392204666_100000503206910_800981_5869570_n
12-04-2011
Kek Bola sempena Bday adik.. guna nozzle bintang kecil..
Laporan oleh: maya76

wow tahniah.. cantik..

P3171152
12-04-2011
buat untuk hari jd anak buah..simple sj
Laporan oleh: cheq da

wah.. cantiknya :D suka tgk ramai yg pandai mendeko

194182_210484822311623_100000503206910_792074_3789642_o
13-04-2011
ni pula, kek untuk sepupu yg bersanding.....
Laporan oleh: maya76

wow cantik lah ... t/kasih sbb maya sudi hantar laporan ;)

P5021323
03-05-2011
buat hiasan kek ni tak la pro lg..baru2 nk belajar
Laporan oleh: cheq da

kira pro dah tu.. siap 1 biji kek novelty

P5021321
03-05-2011
yg ni utk anak buah...sambut hari yg sama 1 mei
Laporan oleh: cheq da

wah cantik2 kek cheq da

104_0810
07-05-2011
fresh cream x berapa nak likat... nak buat basket tapi nozel xde, guna yang seakan2 tapi hasil x memuaskan... apapun cantik pada mata saya... tq
Laporan oleh: CheqSueCommot

cuba guna buttercream untuk basket, hasilnya beza dari fresh cream

P5260040
27-05-2011
belajar mendeco dgn member akhirnya jd jgk rose nya...
Laporan oleh: cheq da

tahniah cheq da... susah nak buat rose ...


Komen (16)

11-04-2011, mammaolyn2010 komen :

mana cara + bahannye??


12-04-2011, izzann komen :

betulkah ada cara2 dlm website tuh? tu mcm for sale je..napa tak tunjuk sini saja? mcm cantik deco bola tu


12-04-2011, maya76 komen :

hehe..deco bola tu payah juga nak buat, kena lukis atas kek tu dulu..saya ambil cth bola sepak anak..try buat, syukur jadi juga..


12-04-2011, maya76 komen :

som e one, nak tanya yg gambar cik muslimah tu guna apa yer? jelly ker? tq...


12-04-2011, som e one komen :

mammaolyn: sy bagi peralatan dan bahan asas saja. kek boleh guna sebarang kek. Kek ni saya lepa dengan fresh cream tapi untuk lukisan saya guna buttercream.


12-04-2011, som e one komen :

izzann: dalam website saya tu, saya kongsikan hasil kerja saya yang boleh dijadikan contoh bagi yang susah nak dapat idea untuk mendeko. Selain itu, rujukan untuk yang ingin membuat tempahan. dalam website tersebut juga saya berkongsi tips mengenai dekorasi kek. Saya akan cuba bantu perkara2 yang saya boleh kongsi. Jika nak belajar saya boleh cadangkan beberapa individu. Boleh tanya dalam web tersebut.


12-04-2011, som e one komen :

maya76: gambar cik muslimah tu saya guna buttercream. mmg susah nak deko bola sebab corak geometri.. silap sikit tak nampak macam bola. kek bola maya tu jenis flat atau betul2 macam sebiji bola? saya harap ada yg nak hantar laporan kat sini macam maya. menghias kek tak semestinya nak guna nozzle yang macam2 jenis.. kek saya guna 3 jenis nozzle, maya guna 1 jenis nozzle je kan? apa nak tunggu.. jom kita mendeko :D


12-04-2011, som e one komen :

izzann: cuba tengok foto yg dikongsi rakan2 dlm website saya tu.. ada saya bagi sedikit tips nak deko kek rupa doraemon :)


12-04-2011, cheq da komen :

saya dah tgk web site...sangat bagus untuk yang baru nak belajar cam saya...


12-04-2011, ctzai komen :

salam some e one..teringin nk tgk cth tp kat tmpt sy ni nk buka facebook susah sikit. internet terlalu slow. klau blogspot, ok sikit la dr facebook..


12-04-2011, som e one komen :

cheq da: sy harap web site sy tu dpt membantu.. ctzai: salam... kalau nak tgk blog jemput ke www.kalthomcakes.blogspot.com


13-04-2011, maya76 komen :

som e one, kek bola saya tu flat dan senang di gubah bola..nasib baiklah ada contoh bola anak kat umah, apa lagi dibuat sbg cth..hehe..


15-04-2011, izzann komen :

ok tq atas info's


15-04-2011, som e one komen :

maya76: sy pernah buat deko bola sepak takraw.. boleh tahan susahnya :)


17-04-2011, maya76 komen :

som e one: sama2, koleksi utk tahun ni.. Upload lah, saya nak tengok juga bola sepak takraw tu..tentu best.. dan saya dah tengok semua gambar kek som e one, saya puji lah..memang cantik dan ada class... tahniah...


26-09-2011, som e one komen :

makasih maya... :) .. kek sepak takraw dah lama saya buat .. gambar ada dalam blog rasanya.. jemputlah jenguk di www.kalthomcakes.blogspot.com


Untuk komen, perlu login terlebih dahulu