Google+

oleh: Nadia Potato Mayonis

Potato

Makanan ringan buat sendiri


Created on : 05-07-2006

Print

E-mail kepada kawan

Tulis Laporan

Hubungi Nadia




Bahan-bahan ( 1 orang )

  • 50g mashed potato
  • 50g tepung
  • 1/2sk baking powder
  • 1sb butter
  • 1sb mayonis
  • 1/4sk garam

Cara-cara

  1. Gaul semua bahan-bahan di atas. Canai setebal lebih kurang 2mm dan potong memanjang
  2. Bakar dalam oven pada suhu 170C selama 15-20 minit








Laporan Masakan Bergambar (7)

Cimg1502a
07-03-2007
sedaplah snack ni mudah, tapi i pakai tangan nak cepat ... tak sampai 5 minit lepas masak dah habis dimakan
Laporan oleh: princessharyati
Picture_1026
08-03-2007
wat ni semalam....crunchy..nice..
Laporan oleh: junjs11
Dscf6745-1
09-03-2007
sedap..tp termasin sikit. sesuai utk kanak2.
Laporan oleh: ratnamurniwati
Img_0447
21-01-2008
sdap d mkn ble panas..thanks 4 da recipe=)
Laporan oleh: zatiMJ
Image680
13-07-2008
kira ok la, ank2 pn suka. tQ 4 d recipe.
Laporan oleh: aa_iezah
Potato
16-08-2008
mashed potato byk, wat balik dr kfc semlm..so apalagi try ler wat nadia nyer recipe ni. sedap juge rasanyer lemak masin skit.. makan paneh2..my dotter le ni suruh wat shape yg pelik2 ni
Laporan oleh: nat_rashid
Kentang_mayo
13-04-2011
buat untuk snack anak2. Sedap
Laporan oleh: izahdaut

Komen (22)

05-07-2006, mahdiah komen :

bagus


01-10-2006, hid komen :

kalau goreng boleh tak


01-10-2006, nadia komen :

hid, rasa boleh jer tapi x pernah buat, try lah..nanti report kat sini hasilnya...k


01-11-2006, dzihin komen :

nak buat kueh seri mka mcm maner?? tahu tak??


21-04-2007, eleven komen :

Sedap...


23-07-2007, kakerz komen :

nak tanye ar.. mende ni pakai mashed potato siap gravvy die ke plain mashed potato :).. Nak tau..


05-09-2007, aleez_29 komen :

err kalau pakai microvawe ok tak agaknye?


26-01-2008, zatiMJ komen :

kakerz...pakai yg plain..kalo pk ngn gravy skali takut nnti adunan tu lembik..tp nak try ape slhnyer kan?=)


18-03-2008, jfklynn komen :

instead guna potato i guna keledek jer pasal itu yg ada...tapi i tak bake but goreng. bila bake dia liat tapi bila goreng dia crispy...sedap.


31-07-2008, Imah13 komen :

Mashed potato tu nak rebus dulu dan lecek mcm kentang kfc ke? Sori saya tak faham lah. Thks.


03-12-2008, litangtan komen :

Mashed potato tu nak rebus dulu atau ... boleh tak i gorengkan


09-04-2009, izati komen :

minta maaf yer...mashed patato tu aper....xfhmla...


24-04-2009, atuff komen :

rasanya lagi senang nak dpt mashed potato ni beli je kat kfc.... kentang lecek ler izati....


06-06-2009, hanney292 komen :

first time buat jadi...bila buat 2nd time trus jadi mcm cekodok...nak try bagi manis..kita tambah la gula...hasilnyer cekodok panjng panjang....


23-02-2010, rosiedah komen :

ganti ubi kentang boleh??


24-11-2010, nuon komen :

oh..looks simple 2 do.. hehe..tq,nadia.. boleh toray..


24-12-2010, noor_aswana komen :

kalo pakai microwave leh x?brp lame ek masa?huhuh...oven xde la plak nk wat..


13-01-2011, abet komen :

hai hanney292..cekodok pjg2 lak...10min duk geli hati bila membaca komen u


13-01-2011, abet komen :

blm try lg. wat nya..apa2pun tima kasih kat nadia bg resepi...


08-02-2011, d'jay komen :

mudah jer...tp i xde oven, oven toaster blk kn?


11-02-2011, buka dapur komen :

sedap jugak...kira ok le..janji anak2 suka....tq


29-03-2011, aween_aleesya komen :

selain dr bakar...goreng bole tak..?


Untuk komen, perlu login terlebih dahulu