Google+

oleh: kak fida ♥Honey Papaya Smoothie/Shake™

Honey_papaya_smoothie

Ingatkan nk cuba rcp minuman betik dr MyR tapi tkde....jadi akak buat gune rcp sndiri dn di kongsi di sini...minuman yg sesuai diminum waktu sarapan pagi atau bila2 masa... :)


Created on : 22-03-2011

Print

E-mail kepada kawan

Tulis Laporan

Hubungi kak fida




Bahan-bahan ( 2 orang )

  • 2 cawan betik dadu
  • 2 sb madu
  • 1 sb gula halus (opt)
  • 1-2 cawan susu segar
  • 1 cawan ketulan air batu
  • secukup ice-cream vanilla (utk papaya shake)

Cara-cara

  1. Masukkan kesemua bahan2 kecuali ice-cream dan kisar hingga sebati.Tuangkan smoothie kedalam gelas dan segera dinikmati.
  2. Untuk menikmati Honey Papaya Shake,tambah secukup ice-cream dan kisar atau setakat dibuat topping sebelum dinikmati.

Laporan Masakan Bergambar (2)

P1030622
17-04-2011
slm kak,betik tnam sdri ni kak..siap kemas dapo trus minum sejuk2.dap nya lemak2 jer....emm pas ni nk kemas dapo akak pulak la..
Laporan oleh: Mariani(KT)

w'salam ucu..waaahh brbaloi yer klau dh brjase pd tnh...mekaseh ucu krane mncube dn mekaseh jugk tolong kms dapo akak...heee... :)

Papaya
30-04-2011
kak fida...tak sangka betik boleh dijadikan smoothie yg sedap...saya tambah oren sunquick utk up kan lagi rasa dia...hehehhe...kenyang bila minum...saya kalau nak makan betik gitu2 je memang tak berapa suka...lepas buat air....terasa cam nak ada je stok buah betik kat umah..dulu tak heran pun...hahhaha...thanks kak...:)
Laporan oleh: quinnie

mmmm...slurppp.. ;)..heee...tngok laporn Q arini mcm bukk restorn cemuti...heheee...thanks Q krane mncube... :)



Komen (2)

23-03-2011, kakbesah komen :

mmmmm... yummy! ni sekali kak besah sedut..srrupp.. terus ke dasar... legaa...


23-03-2011, kak fida komen :

mmmm..kakbesah.. mmng yummy..mase akak minom ni dh smpai keawang2an...ekheheee..:,D...anak akak yg minat sgt dgn minumn ini,katenye lebih sdp drp yg dijual pt luar harge $1.50..mahal katenye,tau ler bbudak nih...heee... :)


Untuk komen, perlu login terlebih dahulu





Part of Dua Marhalah Sdn Bhd