Your MyResipi.com has been updated. To get started with new version of MyResipi.com, Reset Your Account Password using Forget Password
If you face any problem, please contact us at support@myresipi.com

Resepi Chicken paper steak

 Submitted By On 23 March, 2007
Category: 
Cuisine: 
Preparation time: 
Servings: 
0 Persons
Description

Western And so.....instant (1/2 Boleh makan Chicken paper steak)dari juliana Try la buat yee ...nanti bagi komen kat jue..Sebenarnya resipi ni dah pun jue gubah mengikut selera jue...kalau nak ikut dari apa yang jue belajar dari kelas masakan ....nak buat sos ni memanglah rumit...try kay.......insyaalah sedap..u all boleh pakai daging,fish & chip jugak ...resipi ni lah yang berjaya menambat hati suami dan keluarga jue.gambar sory tak ader coz ju baru hari ni register join Myresipi ni

Ingredients
  • 2 kpg isi ayam(bah Dada yang siap dilapah)
  • -minyak masak/jagung
  • -2 sudu butter
  • -1 sudu teh serbuk lada
  • <b>sos lada hitam</b>
  • -mayonis
  • -mushroom(ikut selera)
  • -4 ulas bawang putih di cincang
  • <b>hiasan</b>
  • -kentang goreng
  • -timun
  • -tomato
Instructions
  1. <b>Ayam:- </b> perapkan isi ayam dengan lada hitam ,sos lea &amp;Perrins dan minyak jagung. Biarkan selama 15 minit

  2. <b>Kuah:-</b> Tumiskan bawang puth yg dicincang dengan butter

  3. masukkan mushroom dan biarkan dalam 4 minit

  4. kemudian masukkan lada hitam yang diblend bersama mayonis

  5. untuk menambahkan aroma masukkan sesudu teh sos lea&amp;perrins dan sedikit susu cair

  6. biarkan mendidih dan tuangkan keatas ayam yang siap dibakar

  7. hiaskan steak anda dengan kentang goreng,tomato,timun

Tags 
Who has tried this? See their cooking reportSee All
Related RecipesSee All
Recipes You May LikeSee All
Comments