Google+

oleh: rozirazi Mee ladna pedas

P8140752

repair resepi asal ladna...bila dimasak,tak pernah tak habisss..licinnn


Created on : 16-03-2007

Print

E-mail kepada kawan

Tulis Laporan

Hubungi rozirazi




Bahan-bahan ( 6 orang )

  • sebungkus mee
  • 1 camca besar lada hitam
  • 3 ulas bawang putih (ditumbuk/dihiris)
  • 6 sudu besar sos tiram
  • semangkuk kecil ayam/daging dihiris kecil-kecil
  • sawi,taugeh,bebola ikan

Cara-cara

  1. tumiskan bawang putih sehingga garing masukkan ayam/daging kacau hingga empuk
  2. masukkan lada hitam dan air mengikut kesukaan
  3. masukkan mee,sawi,tauge dan bebola ikan masak hingga empuk
  4. masukkan garam dan perasa makanan sesedap rasa
  5. * buat hana,buleh nak letak tepung jagung tapi bagi saya rasanya kurang 'kick'









Laporan Masakan Bergambar (3)

P8110732
15-08-2007
licin... thanks rozi.
Laporan oleh: mama_myvi
Image153
14-04-2009
memang best mee ni, sng d msk x b'kecah dapur...tqvm rozi sbb share resepi ni
Laporan oleh: ati_hayat
Dscn1572
11-09-2009
saya buat guna kuey teow, mee nie je yang ada dalam peti.belasah je laa.. anyway sedap.. tapi saya letak 2sb tepung jagung untuk memekatkan kuah
Laporan oleh: tfsalihah

Komen (9)

16-03-2007, hana_hadriee komen :

takde letak tepung jagung sikit ke bg pekat??


20-03-2007, umi_e komen :

simple.... cam nak try la-la ni je....


20-03-2007, hana_hadriee komen :

ooo..letak tepung jagung tak kick yer......camtu leh saya try resepi kick u ni...hehehehehe.......


22-03-2007, admin komen :

>>komen dr rozirazi<< for umi and hana, resepi saya ni spesial for busy woman tambah-tambah yg ada husband mcm i ni, kena msk walaupun hanya telur mata kerbau.dia dah boring mkn kat luar. >>utk rozirazi .. utk jawab komen sila tulis dibahagian komen dan bukannya di bahagian tag.. tq.


12-08-2007, mama_myvi komen :

kejap lgi nk buat... lapo ni, mesti sedap... esok ltk pic nye..


26-09-2009, Ex-Delifrance komen :

gambar x clear


23-05-2011, mieqa_chubby komen :

huh..baru habis makan...mmg terangkatlah...saya tambah kicap pekat sikit n hirisan karot dan cili...kuahnyer lak sup ayam lebihan makan tengahari td...mmg best...tq empunya resepi


30-06-2011, amirahmahadi komen :

nk try buat..hrap2 jadi


28-10-2011, bidadaribiru komen :

senangnye..nak try la weekend nie


Untuk komen, perlu login terlebih dahulu




Part of Dua Marhalah Sdn Bhd