Google+

oleh: qnq0910 Apam snow white

Image0610

sesuai utk seisi keluarga, resepi dari orang kampung...


Created on : 24-01-2011

Print

E-mail kepada kawan

Tulis Laporan

Hubungi qnq0910




Bahan-bahan ( 5 orang makan )

  • 3 cawan tepung beras
  • 1 cawan tepung gandum
  • 2 cawan gula pasir
  • 1 packet mauripan@ibu roti
  • 2 cawan nasi
  • 3 cawan air

Cara-cara

  1. masukkan semua bahan ke dalam mangkuk yg sederhana besar kecuali nasi dan air
  2. gaul bahan tersebut dan ketepikan sementara waktu
  3. kisar/blend nasi dengan air sampai betul2 hancur
  4. campurkan nasi yg telah diblend dengan bahan yg telah digaul tadi dan sebatikan adunan
  5. biarkan adunan mesra selama satu jam..adunan akan mengembang selepas tu...
  6. selepas satu jam, isikan adunan ke dalam acuan jeli/agar2 dan kukus dalam pengukus yang telah dipanaskan terlebih dahulu dalam 10-15minit
  7. note: sapukan acuan dengan sedikit minyak sebelum mengukus supaya hasilnya mengikut bentuk acuan bila dikeluarkan.

Tag

kuih

Laporan Masakan Bergambar (72)

Dsc01708
27-01-2011
qnq0910, ini lh snow white akak...yg sbelahnya ..little red riding hood...sedap & lembut...licin & sejuk dlm kerongkong...semua suka.dh buat 2 kali.skarang ni msk nasi sja lbeh2 kan...coz nk buat apam! thanks alot 4 d recipe..mmmuah!
Laporan oleh: kakbesah

kakbesah: mmg sedap kak apam ni, lagi best kalau makan panas2..nasi yg tak abis makan tu drpd buang baik recycle jd apam kan??anyway, epy sebab dpt share resepi ni ngan semua..

P1070067
28-01-2011
Dah cuba, memang sedap dan gebu. Saya ada masukkan kat blog http://resepidaria.blogspot.com/2011/01/apam-snow-white.html
Laporan oleh: bdaria

nyum,nyum..menyelerakan..enjoy your apam anytime you eat it!!

Snow_white
31-01-2011
snow white saya dah jadi bawang putih bawang merah sbb terlebih kaler merah..hihi...t.kasih rsp..
Laporan oleh: naa_q

hehehe...tapi cantik merahnya..takpela, sempena chinese new year ni kan?hehe

Dsc06730
09-02-2011
sedappppp...lembut dan gebu jer....memang best apam ni...
Laporan oleh: mass80

TQ kerana mencuba..sedap kan??hehe

Jln2_064
10-02-2011
Cuba buat setengah adunan...mmg gebussss. Tq dpt resepi yg paling senang nak buat tp hasilnya sedap....
Laporan oleh: zuma

pasni bleh la buat satu adunan plak kan sebab dah terbukti kesedapannya..leh kongsi makan ngan kawan2 n jiran2..hehehe

P1090357
10-02-2011
Mudah dan sedap sgt...thanks sbb sudi share resepinya...
Laporan oleh: enas_eryna

sama2...cantik bentuknya..leh wat niaga,hehehe

Dsc01891
11-02-2011
qnq...akk buat lagi....kali ni masukkan dlm loyang je...saja buat nipis supaya dapat 'permukaan licin' dgn banyak... jiran2 sme minta respi..awak dh jd glamor kat sini la qnq..! hehe..
Laporan oleh: kakbesah

wah kakbesah,betul2 peminat apam akak ni eh..hehehe..saya glamor?tersipu2 malu sy membacanya..hahaha..

Apam
11-02-2011
Snow white dgn 7 org kerdil...lps ni kena kurangkan gula sikit..manis sgt bg saya. Anyway sedap!
Laporan oleh: ztutie

a'ah..2 cawan gula tu agak manis pada siapa yg tak kuat manis..saya pun kalau buat mmg kurangkan sket gula..anyway, cantik 7 dwarf tutie..

Dsc_0940
14-02-2011
Jadi dan sedap... Thanks so much for sharing the recipe.... Bagi jiran2 sebab banyak sangat hasilnye... :)
Laporan oleh: lyne

Thanks gak sebab mencuba..Alhamdulillah, rezeki lebih tak salah berkongsi ngan jiran2,hehehe

Apam1
16-02-2011
Sedap... kuih ni mmg kuih peberet.. tq owner resepi ni... senang n cepat dimasak... camne nak wat dia merekah ek?
Laporan oleh: suzzlyn

cantik tul warna apamnya..kalau nak merekah lamakan sket waktu kukusannya dan kuatkan sket apinya waktu ngukus..

Apamsw1
16-02-2011
terperap tak lama..jadi sedikit padat..tapi rasa dia memang sedap dan menyejukkan anak tekak.mokwo tajk makan dgn kelapa, justeru itu mokwo letak sedikit garam dlm adunan, rase dia lemak2 manis. sedap!tq
Laporan oleh: mokwo

mmg kena peram sejam or lebih..kalau kurang sejam hasilnya akan jadi berat n padat gitu..

Apam_snow_white1_copy
17-02-2011
thank to owner resepi...satu resepi yang mudah , x rugi mencubanye...sedap n menjadi kesukaan keluarga, ...
Laporan oleh: mas9540

wah tantiknye (anak kita cakap)..hehehe..dah macam bunga dlm taman..hehe

P1030338
17-02-2011
nak anto lporan gak.mmg sdp apm ni.lmbut smpi ptg.tqtq ya.
Laporan oleh: Mariani(KT)

terima kasih gak kerana mencuba..mmg tahan lama apammnya, kalau tak gaul dengan kelapa parut, sampai esoknya pun masih leh makan lagi..

Dsc01318
18-02-2011
yeye berjaya juga buat apam utk anak2..pasni dh x pyh beli kt kedai..teringin buat je..tq empunya resepi..
Laporan oleh: atika

betul atika, kalau buat sendiri puas hati, jimat dan dpt byk..hehehe

Dsc02788
20-02-2011
TQ qnq share resipi nie.. mmg berbaloi buat.. lembut n gebu gitu..
Laporan oleh: zalieda_a2

wah cantiknya..meriah gitu kaler pinknya..

Pic
21-02-2011
qnq0910, apam ni memang kegemaran saya.. mudah nak buat dan sedap.. terima kasih!
Laporan oleh: LynnSham

lynnsham: terima kasih kerana mencuba, pandai mencorakkan apam tu..cantik..

19022011213
22-02-2011
2nd time... buat 1/2 adunan je, bebudak yg excited ngan apam ni... huhu tq ya empunya resepi......
Laporan oleh: suzzlyn

wah cantik..dah macam apam polka dot,hehehe..budak2 mmg suka apam ni sebab rasa manis..

P1020868
23-02-2011
kite dah wat dan ini leh hasilnyer.... tq yer cikgu, sedap dan mudah. tp kite adjust sket, kurangkan gule, tp masih sedap gak.... ramai org puji, kembang mcm apam gak nih.... hehehhe
Laporan oleh: amyarianti

cantiknya..menarik tertarik da boomm..hehehe..harus kembang bila dipuji,sekembang apamnya,hahaha..

Dsc07102
23-02-2011
Alhamdulillah, siap pun buat apam ni. Sangat mudah dan ringkas, anak-anak pun suka makan. Lepas ni boleh buat sendiri takpayah beli. He..he.. Terima kasih ye myresipi. ;D
Laporan oleh: kak suhana

mudah kan?puas hati buat sendiri, yg beli kadang2 tak sedap mana pun..hehehe..thanks kerana mencuba

23022011222
24-02-2011
Buat lagi... kali ke-3, pepagi buta kul 3 wat utk jamuan maulidur rasul anak.. tp kali ni kurang manis sbb xperasan gula pasir dah abis... hikhik...
Laporan oleh: suzzlyn

wah menarik tul, rajin tul suzzlyn dot dotkan apam ni..cam mushroom plak skali pandang..

Photo__1_
24-02-2011
senang rupanya nak buat, tqvm
Laporan oleh: wani

yup, gampang banget kata org indon,hehehe..cantik apam wani, nice colour..

Img_3048
27-02-2011
nie hasilnyer...tadaaa!!!!..hak3..thanks a lot 4 the recipes...nice taste..sdap sgt2..ske sy..hak3..snang tuk dibuat..nway..tq very much..jasemu dikenang..hak3..^_^
Laporan oleh: fae93

nampak sgt gebunya apam fae ni...syabas..hehehe

Img0039a
28-02-2011
tuan punya x rasa agih. kekawang kat ofis jer yg merasa. entah camana la rasanya. hehehehe
Laporan oleh: sha_ipg

kalau ikut aturannya mesti sedap punya..

Apamsnowwhite
01-03-2011
sedap.. rasa macam yg jual kat kedai.. simple je rupanya buat apam ni
Laporan oleh: yani

a'ah..semudah abc kan?skali buat dah leh ingat resepinya..anyway, cantik apamnya..

Myresepi_003
14-03-2011
inilah hasilnya gebu sgtt.., resepi yg mudah dan sedap mmg berbaloi2..
Laporan oleh: zara07

setuju..ilang penat lelah ngukus bila dpt hasil yg berbaloi2 kan?hehe

Image1305
15-03-2011
1st time cuba..sedap..tapi ada bbrp bhgn yang saya nak tahu..knp ada wap air dalam bekas adunan slps dikukus.?
Laporan oleh: cikgulina

tutup tak penutup kukus ngan kain?mungkin wap dari tutup pengukus jatuh ke dalam bekas tu..

Apam_snow_white_13
16-03-2011
kali ke2 buat.... suke...
Laporan oleh: lyne

makin pro..kalernya pun ngancam jiwa, nak mkn pun syg..hehehe

Image2049
16-03-2011
thanks kat tuan punye resipi, firs time buat da jdi.. best.. yummy.
Laporan oleh: amny damya

thanks kerana mencuba..leh buat lagi lain kali, dah excellent dah tu..

Apam
16-03-2011
Ni saya punya, terima kasih tuan rumah nak agih2 kan kat kekawan opis
Laporan oleh: oleole

wah cantiknya..dah leh buat niaga ni..

Dsc02328
17-03-2011
qnq..akk buat lg smalm..dh hafal respi dh..x pyah tgok note lg..ramai jiran tetangga mnta respi..nmpknya akk kena copy banyak2 lh..snang skit bila ada org nk ..hehe.. smpai isteri YB pn dtg rmh mntak respi tau..caya lah qnq..
Laporan oleh: kakbesah

Makin pro ye kakbesah kita ni..cantik combination kaler kakbesah tu..dah macam warna scallop khemah org kawin plak rasanya,hahaha..jgn marah,gurau je..oh ye ke isteri YB mintak resepi?terharu tergaru kita dibuatnya..hehehe..thanks kakbesah sebab sudi kongsi resepi ni ngan jiran2 kakbesah..berkongsi ilmu amalan mulia..hehehe

Img_3816
17-03-2011
mmg sedap n lembut...tekiu pn nyer resepi
Laporan oleh: adia

tekiu gak kerana berani mencuba..cantik dan gerenti sedap ni..hehehe

Dsc06249
18-03-2011
thanks for the recipe..but too sweet.maybe boleh dikurangkan gula sket
Laporan oleh: hadeehaw

kurangkan sket gula kalau rasa manis sgt..anyway, cantik kaler apamnya..dah mcm kek plak,hehehe

Img_1861
19-03-2011
buat separuh adunan utk balas bekas jiran..sedap...suke resepi yg xpayah guna telur ni...sy xde kelapa parut, jd letak setengah sudu kecil garam nk bg rasa lemak2 skit.
Laporan oleh: nuni
Imag1255
20-03-2011
assalam gng..dh lama akk buat lupa antar report..sedap n mudah sangat nak buat..mekasih
Laporan oleh: rosaliza
Img_2727
22-03-2011
sedap la!!lembut jer...tima kasih yer
Laporan oleh: adek sue
Image0363
22-03-2011
seronok buat apam nie..tq
Laporan oleh: surinah
Apam_nasi
28-03-2011
buat lagi skali tapi kali ni saya kurangkan gula.
Laporan oleh: hadeehaw
Photo0057
04-04-2011
mkn mcm tu je sedap, mkn dgn kelapa lg sedap!
Laporan oleh: rohaya1710
Apam1
04-04-2011
sedap sggh apam ni..tp telah di kaler malerkan bg tarikan anak2 mkn..tak rugi mencuba mmg sgt2 sedap..thanks yaaa
Laporan oleh: Aziemas
P3194171
06-04-2011
Saya pun x nak ketinggalan hantar laporan. Terima Kasih qnq utk resepi ni :)
Laporan oleh: mrs_noor
Dsc01008_1_
07-04-2011
Resepi ni mudah dan ringkas..sedap. Kurangkan gula pun ok...sbb manis. Resepi sama dgn madiha dan rositamz..t/kasih semua.Terima kasih.
Laporan oleh: zatty
Img_8683a
10-04-2011
exactly macam snow... white jer n sangat gebus. tq for sharing the recipe.
Laporan oleh: Kak Rosenah
13042011_017_
13-04-2011
apam snow yg dah tak white..setelah di make overkan..sedap n lembut je..tq 4 resepi...buat malam ni tuk sarapan esok pagi..tapi malam ni anak dara dah bedal..
Laporan oleh: syasya79
C
30-04-2011
sedap, lembut n menawan selera...saye guna 1 cawan + 1sb gula saje...manisĀ² buah... laju en hubby menyuap.. mmg best..tq!~
Laporan oleh: nOOrsha
Img303
05-05-2011
dah lama nak buat..hari ni baru ada masa...buat dalam bekas acuan kecik..last sekali letak dalam loyang jer..jimat gas..apapun memang sedap, dan mudah untuk disediakan. tq qnq. :)
Laporan oleh: ariliza
Apam_dah_masak
06-05-2011
memang sedap. dah byk kali buat. tapi kenapa x merekah ye??
Laporan oleh: mona sani
Img01209
12-05-2011
sedap,gebu..anak suka..thanks for the resepi
Laporan oleh: shabo
104_0923
18-05-2011
Mmmmm...sedap, mudah, simple.. tq rcp
Laporan oleh: CheqSueCommot
027
20-05-2011
kali yg ke berape xtau da..sedap! thanks share resepi..dimurahkan rezeki..
Laporan oleh: dinda78
Imej000
24-05-2011
wt lg mlm td..bg ckit kt kakak yg bniaga kt dpn ofis ni, sedap katanya siap mintak resepi tuk wt niaga lg...
Laporan oleh: zara07
270520111527
27-05-2011
Kali kebrp buat pun dah xingat... ni wat kul 4pg tadi tuk Hari Guru kat sekolah agama anak saya... tq qnq...
Laporan oleh: suzzlyn
P5250018
27-05-2011
dah banyak kali buat...br dpt snap gambarnya...memang sedap...
Laporan oleh: cheq da
Imga0644
24-06-2011
qnq.. maaf lah, sy trpaksa antar gak laporan apam yg bantat ni, dah lama tringin nk buat & tgk kwn2 buat, mnjadi elok aja. 1st kukus perap 1 1/2 jam.. lngsung x naik, 2nd perap 3 jam.. naik ckit cam dlm gmbar, wlaupun bantat.. tpi sy mkn gak, mmg sedappp. Bkn apam ni aja, apa2 jenis apam pun kalo sy buat, mesti x kmbang@gebu. Kalo kwn2 ada apa2 tips, tlg bgtau sy.. TQVM ;)
Laporan oleh: DatinLulu
Apamsnow
29-06-2011
sedap apam ni..lebih kurang cam apam salju....lembut je...z...cuba la buat lagi..insyaallah kali ni jadi...saya buat elok je jadik....thanks tuan punya resepi..:)
Laporan oleh: quinnie
Img_4177
21-08-2011
buat utk berbuka puasa guna nasi yang tak habis sahur. alhamdulillah digemari ramai. makan dengan kelapa parut sedap sangat!
Laporan oleh: nuni
Apam_snow_white
07-09-2011
dah tak berapa white.. kalerful gtu.. anak2 suke banget..
Laporan oleh: ieyra
250920111730
08-10-2011
2 minggu yg lepas wat...stlh sekian lama x buat...melepas rindu kat apam ni... hehe ntah yg kebrp kali nye tah...
Laporan oleh: suzzlyn
Photo0568
16-10-2011
buat lg....memang suka apam ni :)
Laporan oleh: rohaya1710
Apam_snow_white
22-12-2011
dah bnyak kali wat apam nie. best..... Tq tuan punyer cepi
Laporan oleh: ibu_aqil79
P1210690
03-01-2012
putih...gebu....lemmm...but...sangat..., terima kasih yer...
Laporan oleh: rosmazamri
Apam
10-03-2012
dah try td.. memang sedap.. cuma apam xbrp nak kembang mungkin sebab kay guna 1/2 paket ibu roti saja.. atau sebab air tu kay gantikan dgn santan.. renovate sikit buh kepala parut kat lapisan tgh.. tpaksa guna loyang aluminium sb cawan kertas xdpt dikesan d tmpt kay.. tq resipinya..
Laporan oleh: kay yo
Photo1241
13-03-2012
terbaikk!!!
Laporan oleh: azurazakaria
546372_376873839011814_100000676035388_1223929_1178848683_n
29-03-2012
taadaaa....siap...hehe tq share resipi yg besttt ni...sedaap..anak n husband sukaa....blm habis kukus suda habis d mkn oleh mereka.... :)
Laporan oleh: nicky azrinah
Image0521
03-04-2012
hello qnq, apam ni mmg sedap la....bhn2 pun senang nak dapat & ringkas jer. thnx yg punya resepi....
Laporan oleh: sue ann
Apam_beras_008
16-06-2012
dah buat 2 x, baru kali ni upload gmbr. Thanx for the recipe.
Laporan oleh: faez.cse
Apam_snow_white_visi_loyang
18-06-2012
apam versi loyang @ orang malas...tapi anak2 nk makan....nilah hasil kerja keras anak2...
Laporan oleh: marsilabain
110920123696
19-09-2012
Pertama kali buat terus jadik..en suami & ank2 pun suke..sedap n gebusssss.. thanks 4 tuan pny resepi..
Laporan oleh: ibunureen
Photo0522
11-11-2012
dah wat berkali2, ni brekpes pagi...sedap sangat
Laporan oleh: misspid
20121120_093855
20-11-2012
kuih feveret anak-anak..
Laporan oleh: nur_rin82
130201_apam_snow_white
01-02-2013
try utk minum ptg td. wat sikit je, dpt 12 bj acuan lompang. lembut n gebu. cuma x merekah. puas ati jgk, 1st time wat apam. tq :)
Laporan oleh: moonbug
Imej0220
07-03-2013
Assalamualaikum, sedap betul la apam ni. Sebelum ni saya ada mencuba resipi apam yg mcm ni jugak tp resipi ni memang sesuai dgn citarasa kami sekeluarga. T.ksh krn ikhlas bg resipi ni. Sekali cuba terus menjadi...suka sgt2.
Laporan oleh: riaputih@yahoo.com
20140920_145853
20-09-2014
1st time buat. . Alhamdulillah jadi. . Cuma manis sedikit walau pn dh kurang kn 2 sudu besar gula. Tp anak2 suka. . Cuma dia tak senyum jerr. . Kalau dia senyum sikit sure lg cantik. . Apa2 pn thanks for the recipe. . Mmg sedap!
Laporan oleh: okayjerr lalalaa


Komen (130)

27-01-2011, manjasayang komen :

salam qnq0910 cawan tu guna cawan metrik ke?rcp nya senang skali nmpak laporan kakbesah sedaaap gitu...


27-01-2011, uzmah komen :

macam sedap je nak cuba msak msti sedaaaap.....mmmuuuaaahhh....


28-01-2011, qnq0910 komen :

manjasayang: cawan tu pakai je cawan tea set tu..make sure guna cawan yg sama la,jgn tukar2 dgn cawan lain waktu tgh buat adunan tu..nanti sukatan lari plak..selamat mencuba dan manjasayang mesti teruja dan tak sabar nak buat lagi lepas tu..hehehe


28-01-2011, qnq0910 komen :

uzmah: cubalah..mmg sedap..anak ngan anak2 buah pun suka apam ni..makan waktu berpantang pun bleh sebab tak guna tapai or eno nak buat apam ni..gerenti tak nyesal dan bahan2 nak buat pun senang nak dapat..


28-01-2011, qnq0910 komen :

lupa nak beritau, kalau makan ngan kelapa parut pun best..kelapa parut tu gaul sket ngan garam halus..sure terangkat!!:)


28-01-2011, kakbesah komen :

qnq, akk memang xgemar apam yg bubuh ino yg kembang pecah tu,coz rasanya kesat,xlicin dimakan,yg awak punya memang sdp.bdk kecik mkn pn x tercekik.haritu akk bubuh dlm loyang,nipis je tebal dlm 3@4 cm.pun sedap..letak dlm ptisejuk,ank2 blk skolah suka sgt mkn.sbb memang nyaman...tq qnq !


28-01-2011, Rozinah komen :

salam.. nk tanye skit.. kalo nk bubuh kat paper cup bole kukus trus dlm periuk kukus tu tak? atau kene letak paper cup tu dlm dulang yg buat cup kek br nk kukus...


29-01-2011, qnq0910 komen :

kakbesah: saya pun kurang berkenan ngan yg isi eno bagai tu..yg ni budak2 mmg suka kakbesah, waktu berpantang dulu pun saya makan apam ni, mak kata boleh sebab takde eno or tapai..since anak kakbesah dah skolah, wat la warna warni apam tu, buat bekal g skolah, mesti dia epy..hehehe


29-01-2011, qnq0910 komen :

rozinah: saya tak pernah lagi guna paper cup..tapi saya cuba bagi cadangan sket ye..paper cup tu rozinah letak dalam acuan yg agak besar daripada size paper cup sbb bila kukus nanti dia akan mengembang (macam buat apam comel)..acuan besar dapat support paper cup tu dan adunan tak kan melimpah keluar bila dikukus..


31-01-2011, naa_q komen :

saya buat saja letak dlm paper cup, pasang api kuat2 nak bg apam merekah..


31-01-2011, kakbesah komen :

hmm, qnq....ank akk siap beli pewarna hijau,kuning,biru kt kedai dpn rmah.warne merah guna sirap ros tu je... kalau kuih yg dia suka...rajin la dia tlong.. hm sape pernah mkn apam cicah kari? sedap rupanya ya.....


09-02-2011, Juzariah komen :

salam, boleh x kalau nk gunakan acuan tart coz itu jer yg ada di rumah buat masa ini...heheheh..


09-02-2011, qnq0910 komen :

juzariah: boleh sgt2..acuan tak manjadi masalah..kukus dalam tupperware yg tahan panas pun bleh..cuma sukatan tu kena agak2 sendiri la ye,jgn isi penuh sgt sebab nanti apam tu mengembang bila dikukus..


09-02-2011, siti amira komen :

salam mauripan tu kena bancuh dgn air dulu ke...


10-02-2011, Juzariah komen :

semalam sy dh cuba buat ikut sukatan n masa nk gaul tu rasa cam x cukup air so tambah la dlm setengah cawan lg n adunan pun jd lembut sket n diperam sejam..aftr that letak dlm acuan x letak penuh tp bila kukus adunan x naik sgt..tp bila letak penuh ok jer naik nyer...agaknye ada kena mengena dgn tambahan air ke?


10-02-2011, qnq0910 komen :

siti amira: no need dik..air cuma diperlukan bila nak blend nasi tu je nanti..mauripan tu gaulkan rata je dgn tepung n gula tu..


10-02-2011, qnq0910 komen :

juzariah: yes, itulah penyebabnya..mmg waktu kita gaulkan nasi yg diblend tu dgn adunan tepung tu akan nampak mcm tak cukup air..tapi tidak sebenarnya, mmg ngam2 air ngan adunan tu ..nanti bila kita perapkan sejam adunan tu akan jadi cair dengan sendirinya..so, nanti juzariah cuba lagi ye..all the best!!


10-02-2011, wasimaomar6815 komen :

Terima kasih sgt-sgt..semalam tengok resipi pagi tadi saya terus buat alhamdulillah menjadi gambarnya ada tapi tak reti nak upload. apa-apa pun apam snow white saya menjadi..gebu. suami gan anak-anak sgt menyukainya.


10-02-2011, Juzariah komen :

okeh..tq qnq0910..apa2 pun rasanyer mmg sedap juz x smpat nk snap gambar jer...dh habis pun bawak pi ofis n bg mak n mak mertua pagi td...tq for the best recipe...


11-02-2011, halijah ahmad alias komen :

saya dah buat smlm, rasanya mmg sedap, siap buat utk jual sekali...


12-02-2011, qnq0910 komen :

wasimaomar: sama2..seronok bila tgk suami ngan anak2 suka makan apam ni kan?berbaloi-baloi ngukus apam,hehehe


12-02-2011, qnq0910 komen :

juzariah: sama2..tersenyum bangga bila dapat buat org lain epy ngan hasil air tgn kita sendiri kan?hehehe..


12-02-2011, qnq0910 komen :

halijah: terima kasih kerana mencuba..macam mana dgn jualan apam?laku tak?hehehe


13-02-2011, eydanorlida komen :

Saya dh cuba resepi nie....semalam dn ariini menjadi tu yg happy...tp permukaan apam tu x cantik sgt la ada lubang2...nape ek? Apa2 pun memang sedap ada gmbar tp x taw nk upload...saya upload kat fb saya jer....terima kasih ek berkongsi resepi....


13-02-2011, shahrun147 komen :

saya dah buat...memang mudah dan sedap. anak saya skang ni kurang nak makan nasi, tu yang try respi ni...laju pulak dia makan. kira boleh ganti nasi la..hehe. next time nk buat lagi tapi nak kurangkan gula sikit... tq ya puan empunya respi...


13-02-2011, qnq0910 komen :

eydanorlida: terima kasih kerana mencuba..permukaan apam tu berlubang mungkin sebab air@wap dr tutup pengukus tu jatuh atas adunan waktu dikukus..nak elakkan air jatuh dlm adunan, balutkan tutup kukus tu ngan kain..


13-02-2011, qnq0910 komen :

shahrun147: alternatif tuk anak yg tak suka mkn nasi..bagus gak idea tu..kenyang pun kenyang kan?anyway, thanks kerana mencuba..


14-02-2011, lyne komen :

Juzariah: saya pun tak de acuan apam. saya guna bekas dadih je...ok la cantik juge :) sapu minyak kat acuan supaya senang nak keluarkan apam tu nnti.


14-02-2011, ana69 komen :

dh buat jadik.. :) mmg sedap & gebus..anyway thanks 4 sharing the recipe..


15-02-2011, jue64 komen :

qnq0910... Saya dah cuba resepi ini. Apam saya kaler kuning. Memang sedap. Suami suka kuih ini. Makan dengan kelapa lagi sedap. Terima kasih banyak2. Lain kali boleh buat lagi.


16-02-2011, suzzlyn komen :

dah wat smlm... mmg sedap... tapi saya kurangkan gula jadi 1 1/2 cwn je, itupun masih manis pada saya, maybe next time 1 1/4 cwn saje... mmg apam ni xmerekah ek?


17-02-2011, Ha~Jar komen :

kuih ni saye selalu gak beli kt kdai..senang sgt nk wat nyer..try la..tp kne bali acuan dulu la.


18-02-2011, atuffyang10 komen :

sedap apam ni..dah 2x buat... memang menjadi...nk letak pix lak tak pandai...


18-02-2011, qnq0910 komen :

ana69: thanks kerana mencuba


18-02-2011, qnq0910 komen :

jue64: wah, seronok dgr hubby suka makan apam ni..leh la wat lagi pasni,hehehe


18-02-2011, qnq0910 komen :

ha~jar: mmg senang dan sekelip mata dah siap..kalau nak cepat abis adunan guna acuan yang besar sket saiznya,tak payah kukus byk kali,hehehe..


18-02-2011, qnq0910 komen :

atuffyang10: kaedah nak attach gambar tu lebih kurang mcm nak upload gambar kat facebook..skejap je,tak sampai 5 minit..


18-02-2011, atika komen :

nk tanyalahhh..klu nk buat berwarna warni mcm mana yer...masa bila nk letak pewarna tuh...


18-02-2011, Acu 5559 komen :

kenapa saya buat x jd.. apam x naik.. x gebu... x tau kt mana silap...


19-02-2011, dafina komen :

hi..qnq0910..sy nk tnya..nk blend nasi panas@sejuk ye??tq..


21-02-2011, qnq0910 komen :

atika:dah jadi kan?gambar kat atas tu dah buktikan atika dah pandai kalerkan apam..tahniah..:)


21-02-2011, qnq0910 komen :

acu 5559: mungkin perap tak lama, kena sejam or lebih..or terbalik sukatan tepung beras & tepung gandum tu?or tak panaskan kukus dulu sebelum mengukus?


21-02-2011, qnq0910 komen :

dafina: gunakan nasi sejuk..kalau guna nasi panas takut effect pada adunan tu nanti..


21-02-2011, Acu 5559 komen :

thanks qnq... da ikut sumer step... mmg selalu x pndai lwn cikgu.. InsyaAllah nnti nk cuba lg smpai betul2 jadi...


22-02-2011, ibu unik komen :

nak cuba gakla.....nampak sedap je ,memang suka kueh ni, tp nk tanya skt, nasi tu biarkan semalaman ke atau blh pakai nasi baru.....he...he... ibu ni walaupun unik tp maseh belajar.......jng marah cik qnq........


22-02-2011, qnq0910 komen :

Acu: cuba lagi ye..acu mesti boleh!!!


22-02-2011, qnq0910 komen :

ibu unik: mmg senang sgt wat apam ni..nasi tu pakai yg tak abis makan or yg masak baru pun leh..as long nasi tu tak basi la..nak senang,mkn tghri masak nasi lebih sket, pastu tinggalkan 2 cawan tuk wat apam, ptg dah leh kukus..pastu ngap ngap ngap la...hehehe


22-02-2011, alinah83 komen :

dah wat minggu lepas sedap sngat t.kasih qnq sbb kongsi resipi...


22-02-2011, sofya syer liza komen :

slm qnq,sya bru lps wt apam ni.tgh tgu sjuk tu ats meja.sya msukan dlm loyang bulat je sbb blm bli acuan.nk tnyalah,memg permukaan ats apm ni mcm bersarang ye.tgk gmbr yg lain mcm berkilat je.klu nk kta kna titis air msa mgukus,pd sya x.sbb dh gna suratkbr tutp d tudung kukusan.ni memg bersarg sepenuhnya.memg gtu ke.sya biarkn adunan td 1jam 1/2 sbuk,urus ank sek.tp tgk memg gbulah.


23-02-2011, qnq0910 komen :

alinah83: terima kasih gak kerana mencuba..buat la lagi yer..:)


23-02-2011, qnq0910 komen :

sofya: emmm pelik gak tuh..so far tak pernah plak dpt hasil macam tu..permukaan dia akan jadi sama ada licin or merekah je,bersarang tak pernah jumpa plak..cuba buat dlm acuan next time,sofya tgk hasil dia camne nanti n share dgn kita eh..


23-02-2011, sofya syer liza komen :

ok.lain kali sya try gna acuan.bla tgu sejam,adunan akn naik.msa tu mcm berbuih lobang2.ha mcm tu la jd lobg2 bersarg.apapun sya nk try lg.tq qnq!,,,,


24-02-2011, dafina komen :

hi..qnq..sy bru je siap kukus..alhamdulillah menjadi...sdp n tersangat lembut..lps ni bole wat lg..tq yea


25-02-2011, qnq0910 komen :

sofya: OIC..lepas sejam tu mmg adunan akan jadi berlobang2, sofya kena kacau adunan yg dah kembang tu dgn senduk/sudu sampai lobang dah takde baru kukus/masukkan dlm acuan..pasti dapat hasil mcm kawan2 MyResipi kita yg lain..


25-02-2011, qnq0910 komen :

dafina: most welcome..sedap kan?hehehe..leh wat lagi lain kali..


25-02-2011, miazahira komen :

salam qnq0910, akak dah wat memang sedap dan hasilnya berbaloi2 thanks


28-02-2011, sha_ipg komen :

dah buat. tp x rasa agih bawak ke ofis kekawang jer yg mencuba. tp saya buat jadi keras siki arr


28-02-2011, amin696 komen :

dah cuba buat tapi x jadi guna tepong beras cap apa ya?


03-03-2011, mak79 komen :

saya dh cuba buat semalam....ermmm...memang sedap...;-)


07-03-2011, salbiahsarani komen :

saya dah buat...tapi merekah kat tgh...gambar dlm resepi ni elok je atasnya..tapi masih tetap gebu dan lembut...tq qnq0910..


14-03-2011, Relz Deima komen :

Berapa lama hendak kukus apam ini.


14-03-2011, nenny_norliana komen :

Sy pun dah cuba apam ni..tp sy namakan di fb apam wa chin chai coz sy cuma ada color pink je kt umah..resepi asal sy ikut mmg sama cam ni tp dia namakan apam pelangi..oleh kerana takde color lain..sy tambahkan 1 tutup esen vanila yg saya jumpa dlm fridge dan juga sy tmbahkan sedikit airpanas agar mauripan lebih cepat kembang so sy tak tunggu lama tuk kukus..Alhamdulillah..mmg best...anak2 sy dah boleh buat sendiri even semuanya boys.. thanks pd yg share resepi...


14-03-2011, ana1989 komen :

kak....mauripan@ibu roti tu apa??saya cari kat kedai..smua tak tahu....


15-03-2011, wan nor hilmun komen :

assalamualaikum...dah buat mlm semlm.sedap....alhamdulillah.. terima kasih qnq0910 tambah koleksi resepi apam


15-03-2011, wan nor hilmun komen :

ana1989: akak tolong jawapkan ye... mauripan brand nye. tu sebenarnya yis dik(yis kering) dlm paket. harga dia 80sen lebih kurang. yis kering ni guna jenama apa2 pun boleh.sekarang kat kedai runcit mcm2 jenama ada.tanya aje yis.kalau mauripan paketnya warna kuning.harap dapat bantu adik ye....


15-03-2011, ibudanish komen :

ana..mauripan=yis kering=ibu roti..kt kedai runcit biasa jual..


15-03-2011, ibudanish komen :

cam mane nk buat apam yg corak polkadot tu..comey nyer..


15-03-2011, ibudanish komen :

cam mane nk buat apam yg corak polkadot tu..comey nyer..


15-03-2011, cikgulina komen :

1st time cuba,hasilnya ok..cuma nk tanya bbrp tips.mcm mana nak bagi apam terbelah diatas..mcm mana nak tentukan adunan tu naik cantik waktu tuang dalam acuan.


15-03-2011, Nieza Shah komen :

saya x penah buat apam....cam ne nak bg color2 n polka dot...


15-03-2011, ana1989 komen :

tQ kak....kuih apam ana menjadi....gembiranya...yahoo.....(hehe...biasala..ana first time buat kuih..:)..)


15-03-2011, yayapop15 komen :

salam..nk tnyer..cmner nk wat apam polka dot tue yer?? if nk wat apam kaler2 tue bile plak nk kene letak kaler? ~sy budak baru blaja masak..;p


16-03-2011, ibuarif komen :

sy try buat pg takdi...rasa, ok....tp apam tu berat, lembap kt dlm...frust betoi saya...sy kukus dlm loyang, xde bekas2 kecik.. sukatan, masa tgu, semer sy ikut tp saya frust x berapa jdk...knp yek? lps 1 jam, adunan mmg naik...sy terus bubuh dlm acuan....kena kacau dulu ke, baru letak dlm acuan? frust frust frust...


16-03-2011, yamiyangcomel komen :

salam, saya dah try buat tapi bile keluarkan dari pengukus, dia tenggelam, cam bantat lak, nampak gebu.. nape ek?.. lagi satu kalo letak dalam muffin cup( paper cup yang lembut sket tu) pun kena sapu ngan minyak gak ke?


16-03-2011, yamiyangcomel komen :

lagi satu. saya dah kacau dulu sebelum letak dalam acuan, tapi saya tuang adunan dalam semua acuan, pengukus lak kecik jadi tak dapat nak kukus semua sekali gus, nak kukus baru letak dalam acuan ke?sebab masa tunggu yang lain masak, adunan dalam acuan tu pulak dah kembang... ishhh frust betul laa..sorry la banyak sangat tanya sebab kite ni bukannya pandai masak.. hehehe


16-03-2011, amny damya komen :

time kasih tuan resipi, first time buat da jdi.. best.


17-03-2011, ibuarif komen :

mlm smlm sy try sekali lg....kali ni, sy kacau lps 1 jam...mmg lh turun adunan tu...tp, hasilnye x jdk jgk...x ringan pn...lawa, mmg lh....permukaan, npk gebu je tp dlm berat....frust lk psl resepi lain sy try, semer jdk...yg ini, x jdk2....


17-03-2011, fazi izzu komen :

dah try...menjadi.siap dpt order dr adik ipar utk kenduri tahlil lg.alhamdulillah...mak mertua pun nk order ni...time kasih byk2 kongsi resepi ni....;)


20-03-2011, jan72 komen :

first time buat mmg menjadi, hubby n anak2 suka..sekali hadap habis. adik datang buat lg sekali habis jugak sekali hadap. mmg resepi yg sungguhhhh mudah n sedap..adik siap mintak resepi sekali..tq gng0910.


22-03-2011, zsrina komen :

kak besahhhhh....amboi dasat ye memacam kaler dah... jeles3....tunggu kemunculan saya ye hehehehe.... qnq thanks share recipe yg mudah ni sbb anak2 sy mmg suka apam... nanti sy nak tempek gak pict cam kak besah hehehe


22-03-2011, kakbesah komen :

zsrina.. ank pmpuan thn 4 akk tu yg beli warna biru.. kalau akk suka putih je..di hri kejadian tu besan akk dtg brtandang, akk tengok dia tragak2 je nk mkn..plh yg putih je.. tp menantu akk yg biru pn dia balun.. dh bnde sedap.. kihkih. yg kali ke 7 ni semua apam tersenyum lebar cm tuan dia jgk..hehe.. (zsrina..awk msti ngh fkr nk buh warna apa kn..hihi)


22-03-2011, nuni komen :

nk tanya la kak besah, mcm mana nk kasi apam tu senyum ye..? sy buat apam ni yg x senyum pon org dh mintak resepi.hihih...


23-03-2011, zsrina komen :

hehehe k.besah pun sure x sabo nak tgk bape kaler sy punye kikikik... acuan pun x beli lg kak saja je jeles ngan k.besah rajin beno masak memacam...mmg berbaloi suami k.besah pinang akak dolu2 :)...


23-03-2011, mummyfz komen :

sy dh cuba mmg sedap. tp nape sy punya apam jd bantat. apa prob nya? sukatan dh betul & adunan dibiarkan sejam br kukus. sy ikut cara tuan punya resipi tp ada tambah garam sikit. lg 1 masa nk letak dlm bekas kukus tu ada kacau sikit2... ke x boleh kacau ek? tolong la sapa2 yg tau..


25-03-2011, atiey11 komen :

saya pernah buat dulu bantat rasanya sbb kukusan x cukup panas, x tutup tudung dgn kain... air menitik. kalau x slow kan api, jadi merekah. x tahu sbb sebenar agak2 jer. hee hee. sbb lepas buat 2nd time tu dah ok.


26-03-2011, Delicious cooked komen :

Ni le resepi apam paling senang dibuat dan paling sedap.Saya dah buat jual, guna acuan lompang 1 adunan bole dapat dlm 40 biji ++.Boleh disimpan dlam peti ais, klau nak makan kukus kan balik... Terimakasih pada tuan punye resepi.


26-03-2011, Delicious cooked komen :

Untuk mummyfz, cuba u perapkan lebih dari sejam, may be tak cukup kembang, saya biasa akan perapkan 2 jam kalau buat satu adunan dan 1 jam lebih kalau buat 1/2 adunan. masa nak kukus tu, lihat adunannye lembut dan nampak ringan, sure akan jadi..


28-03-2011, mummyfz komen :

Tq Delicious..., sy nk try wat lg sekali. mmg suka ngat apam snow white ni. kali ni nk wat 1/2 adunan je. dulu wat 1 adunan x jd frust betol..huhuuu.. nk ty la kalo 1/2 adunan tu semua bhn2 kena bahagi 2 ke? yis mauripan tu guna 1/2 paket ke? takot gak kalo x jd lg...


28-03-2011, zara07 komen :

mlm td wat lg, pg ni br nk bposing kamera wt hal lak waa..signal suh br baru hehe...pe2pun apam nie mmg sdp, siapa yg merasa pasti mintak resepi. tq tuan rumah yer sudi bkongsi resepi...


30-03-2011, Delicious cooked komen :

mummyfz, masa pertama kali buat tu saya mmg buat 1/2 adunan , semua di bahagi 2, mauripan pun dibahagi 2. 1/2 paket je guna.


30-03-2011, DatinVanilla~ komen :

very very nice recipe... hubby i like it! neighbour pn sume kate sedap,siap mt resipi lg. mmg bes apam ni. dh jd menu ptg yg bes dn mudah utk dsediakan.. tqvm 2 da owner rcpe..


03-04-2011, aryza komen :

dah wat 2 kali, mmg sedap. sori x amik gambo.TQ 4 resepi


04-04-2011, waheefa lim komen :

nampak simple je resepi .. leh cuba nanti :)).. apam ni kalo perap lagi lama.... lagi la dia akan lagi merekah kan


04-04-2011, Imah13 komen :

dh cuba 2x,Alhamdulillah jadi apalagi saya kasi kawan2 dan adik beradik2 makan, mereka semua cakap sedap.Kali ke2 buat letak eno sikit lagi bertambah lembut dan enak.Terima kasih kerana berkongsi resepi dgn kami.Semoga Allah menambahkn lagi ilmu memasak anda.Amiin.


04-04-2011, waheefa lim komen :

Saya baru join myresepi kat web ni .. tapi x reti nak upload gambar2 kat sini.. ada sape2 blh bantu ke .. lagi satu ,,kalo kita komen kat resepi2 kat sini ,, dia memang x de notification kat kita mcm kat facebook hehe . .. susah la sebab nak cari pulak resepi yg kita komen tu .. huhu


05-04-2011, nuni komen :

waheefa : kalau nk hantar laporan, boleh tgk semula pada resepi masakan yg kita buat.bawah gmbrnya tu ada tertulis 'tulis laporan'.nanti dia akan kuar page lain yg memerlukan kita browse gmbr dan sedikit komen tentang masakan yg kita try tu.kt cni mmg xde notification.so, nk senang, kene la follow hari2.mcm nuni skrg dh addicted.lepas kite log in, di bahagian HOME tu ada senarai komen, leh cek satu2 kt ctu.harap sedikit sebanyak membantu.SELAMAT MENCUBA!


05-04-2011, mummyfz komen :

Delicious, sy dh try buat kali ke-2. wat 1/2 adunan je. mmg jd gebu lembut je. anak bawak bekal jamuan g sekolah lg... pas ni boleh la wat 1 adunan pulak.. :-)


06-04-2011, AIYATI AINI komen :

assalamualaikum... dah cuba buat 1 april lps... memang sodap. terima kasih kongsi resepi. mudah dan cepat. anak pun suka. saudara mara yg mkn pun kata lembut, sampai minta resepi... dulu selalu buat guna tapai nasi... rasa pun sama jugak.


06-04-2011, nadim komen :

mmg sedap apam nie....kwn saya selalu buat dan bawa ke tmpt keja...


13-04-2011, mieyz83 komen :

hehe..nnti nk try lah~ mcm senang je kan.. tp mcmana nk hias yg dot2 tu ye..comel..hehe


17-04-2011, nana76 komen :

ptg td bwu buat,alhamdulilah menjadi..tp buat dlm loyang je..


21-04-2011, Cik Baini komen :

alhamdulillah...1st time wt dh jd..hepy gile...mak puji lg...tq pd yg bg resepi...


01-05-2011, snbayah komen :

Bru je buat td! Berjaya..terima kasih empunya resepi,...:)


05-05-2011, nikdila86 komen :

hi smua...nk tya brp minit nk kukus apam nie??


05-05-2011, murnie7 komen :

assalamualaikum... nak tanya, apam ni x guna ragi dan eno ker? kalo dah guna ibu roti tu, x payah guna ragi dan eno ke? saya baru nak try, sebelum ni, penah ambik resepi apam ni.. tapi pakai eno dan ragi.. kat sini plak just guna ibu roti je.. sori yer... baru nak belajar buat...


05-05-2011, nuni komen :

mauripan = yis kering. ragi dan yis xtau la beza apa. tp resepi ni guna yis. mauripan tu hanya jenama. eno x perlu letak dlm resepi ni. maaf ye kalau salah maklumat. nuni dh buat, dan jadi, dan memang betol dh resepi ni.


05-05-2011, nuni komen :

nikdila86 : kukus lebih kurang 10-15 minit ye.


06-05-2011, M@kSu Nor komen :

memang senang membuatnya..terima pd tuan rumah....


06-05-2011, fyza_gie251 komen :

jap lg nk try bt hrp2 jdi la....


13-05-2011, cik lijah komen :

best la bila bt terus je jadik..saya bawak kat office..bos cina pun puji..sedap..tq


13-05-2011, cik lijah komen :

untuk adunan yang saya buat..saya hanya kurang kan gula.saya buh 1 3/4 cawan..


14-05-2011, norai komen :

qnq: kak,sya bru nk mcube resepi ni..tp sy dh terbeli yeast bsh..boley x gne yeast bsh? nk tau jgk..1pket tu besar ke kcik ea?


17-05-2011, cikgu za komen :

thanks qnq....first time buat trus jd...sgtlah gebunya n sedap..anak2pun suka...


30-05-2011, faraain komen :

nak bt jugak....mmang sedap pn sbnrnye kuih apam ni.mkn plak dgn teh tarik bt mnum2 ptg.fuhhhh!!!!esok nk bt la.klu jdik,nk bt tok mjlis akikah kt uma mak mertue mnggu dpn.heeeeee:)


03-06-2011, faraain komen :

salam kengkwn,,ain da bt da apam 2.1sttme bt jdi.mmang lembut,gebu..cbe bg mak mentue rse ari2.diorng pn ckp ok.emm,,,esk mak mntue da mntak bt da kuih apam 2 tok mjlis akikah esk.hihihi.suke sgt2 klu ade orng snjung2 resipi kte kan kan kan......:)<3<3<3


29-06-2011, Zureyn komen :

menarik dan tertarik la...


20-07-2011, jan72 komen :

salam qnq0910..saya dah cuba byk kali resepi apam ni..alhamdulillah menjadi salah satu resepi favourite keluarga saya..nk wat meniaga bulan posa ni..tq qnq0910 lagi sekali atas resepi ni...


23-07-2011, Snur komen :

Salam,tenx dgn rspi ni...dh 2x buat,mmg sukerrrr.....


11-09-2011, fiza2429 komen :

terima kasih pada tuan punya resipi.....mmg sedap...saya buat bisnes lg pagi2... :)


09-10-2011, Noran Mirza komen :

Saya mmg suka apam beras ni. Byk kali buat tp tk jd2.. Ari ni nk try resepi qnq0910 ni plak.. Dh siap adun, tgh perap. Sat lg nk kukus, harap2 yg ni menjadi..


18-10-2011, adeehaw70 komen :

Buat lg..dh bnyk kali..sdap sgt tq


29-11-2011, opahiscooking komen :

terima qaseh kongsi resipi yang mudah dengan sukatan dan cara yang confirm menjadi, opah dah cuba, memang sedap ^.^


10-03-2012, kay yo komen :

try buat jap lg..


17-03-2012, hartini.nie komen :

tq tuan punye resipi....mmg sedap dan lembut...dah try 2 kali


19-03-2012, nanalunina komen :

wa..byknye komen...mst kne buat apam ni..mst sdp kan..nk wat la nnt.nk bwk blik kg.hehe...tp nk tanye la..klau nk wat perisa coklat,tp gune cklat bar.kne cairkan dlu kan..leh x?


04-04-2012, qnq0910 komen :

Salam semua...maap lama nyepikan diri...bukan sengaja tp makin bz dgn keje2 dkt ofis...tak menang tgn dibuatnye.. Kepada yg br mencuba resepi ni,tahniah ye..senang sgt buatnye kan?brg2 pun senang nak dpt.. Kalau ada sebarang pertanyaan, email sy di nais82@gmail.com ye..sy sudi menjawab sebarang pertanyaan..


26-02-2013, shidazaid komen :

assalamuaikum...shida mintak resepi ye.. hari tu ada wat apam tepung beras. tapi bantat..keras2 last2 buang dlm tong.. harap resepi ni menjadi (kena baca bismillah n selawat2 banyak2 time wat ni heheeh) nk bagi akk sepupu wat kenduri


04-03-2013, riaputih@yahoo.com komen :

Assalamualaikum, Saya pun dah try resipi anda. Alhamdulillah...menjadi dgn sukses. Anak2pun suka. Siap bg mertua rasa lagi! Nanti saya upload gambar ye. T.ksh byk kerana ikhlas bg resipi ni.


04-03-2013, shidazaid komen :

kak fida.. shida da buat alhamdulilah menjadi.. tp agak manis..myb next time shida boleh kurangkan gula


20-09-2014, okayjerr lalalaa komen :

First time buat.. Alhamdulillah. . Menjadik. . Cuma dia tak senyum jerr. . Tp rasa dia manis gilerrr tuk tekak saya walau pn dh kurang kn 2 sudu besar gula. .. Tp anak2 suka. . Bler mkn ngan kelapa parut. . Rasa dia balance. . Manis dan masin. . Tq for the recipe. .


Untuk komen, perlu login terlebih dahulu





Part of Dua Marhalah Sdn Bhd