Google+

oleh: rrozie17 Cendawan Goreng Tepung

Mushroom

Tersangatlah senangnya,resepi dari seorang kawan.


Created on : 06-03-2007

Print

E-mail kepada kawan

Tulis Laporan

Hubungi rrozie17




Bahan-bahan ( 2 0rang makan kot! )

  • 250gm fresh closed cup mushroom(cendawan butang)
  • Tepung goreng ayam serbaguna secukupnya, terpulang kpd selera masing2 sama ada nk guna original atau hot & spicy ( tepung kentucky ler tuh!)
  • 1 biji telur

Cara-cara

  1. bersihkan cendawan dan potong setiap cendawan kepada 4 bahagian.
  2. pukul telur hingga sebati, masukkan ke dalam bekas yang berisi cendawan tadi, gaul rata. sementara itu bolehlah panaskan minyak.
  3. masukkan tepung goreng ayam serbaguna, gaul hingga semua cendawan diselaputi tepung.
  4. goreng hingga kekuning-kuningan (deep fry)
  5. bolehlah dihidangkan...sesuai dimakan begitu saja atau bersama-sama dengan nasi...ummmph yummy-yummy.

Tag

Laporan Masakan Bergambar (1)

P9180984
28-09-2007
guna cendawan tiram ni.. mm macam ayam goreng, sedap.. thanks rozie.
Laporan oleh: mama_myvi


Komen (10)

06-03-2007, princessharyati komen :

pernah makan , kak i goreng memang sedap tapi kak i guna fresh oyster mushroom


06-03-2007, rrozie17 komen :

skrg ni kt pasar mlm pun dah ada org jual.


06-03-2007, ikin scha komen :

nak cube..yeahhh..mesti cam ala2 popcorn kat KFC tu...


06-03-2007, inaz komen :

rrozie rupa ler macm resepi yg saya tempek kat sini ....saya guna cendawan tiram fresh mmg sedap cicah dgn sos mase panas2


06-03-2007, rrozie17 komen :

yea la...I baru jer jengah kt dapur inaz, mmg sama! tak tau pulak nama dia cendawan tempura...hee..hee!


13-04-2007, adina komen :

Pernah buat guna cendawan yang lain tapi tak jadi, ia serap minyak.


06-08-2007, intanadiela komen :

kalo guna cendawan yang buat sup tu bleh tak rasanya?


22-08-2007, meowmeow komen :

yummy.. mmg sedap.. sya cuba sumer cendawan, but yg best is shitake..walau ada bau sblum masak, tapi rasa mcm mkn ayam bila kene goreng... tengkiu


22-04-2009, nuraleen komen :

yup...sedappp...hehe


24-11-2011, baiduri949 komen :

ini ada tepung goreng cendawan. sedap, rangup... boleh layari link berikut: http://tepungmagic.blogspot.com .


Untuk komen, perlu login terlebih dahulu





Part of Dua Marhalah Sdn Bhd