Google+

oleh: mass80 coslow

Dsc01164

sama rasa mcm coslow kat kfc tau....memang sedap dan penyediaannya mudah....


Created on : 31-12-2010

Print

E-mail kepada kawan

Tulis Laporan

Hubungi mass80




Bahan-bahan ( untuk 4 orang )

  • 2 cawan kobis bulat mentah yang dipotong halus2
  • 1 cawan carrot yang dipotong halus2
  • 1/2 cawan mayonis - @ ikut masing2 nak banyak atau sikit pun boleh
  • 5 sudu besar susu segar
  • sedikit garam

Cara-cara

  1. Potong halus2 kobis bulat dan carrot, basuh dan tos kan.
  2. Campurkan dengan mayonis, susu segar dan sedikit garam.
  3. Gaul sebati dan simpan dalam peti ais dalam 1-2 jam, kemudian boleh dimakan.

Laporan Masakan Bergambar (5)

Dsc06943
20-06-2011
salam mas,antar report heheee....seeedap!!!...tq
Laporan oleh: k.zila66

wahhhh...banyaknya buat...maceh kak sudi mencuba...sedappkan coslow tu.....lappp u kak...

Dsc06946
04-11-2011
salam mas,wat lagi..suuuke sgt2...tq
Laporan oleh: k.zila66
Dsc06946
04-11-2011
salam mas,wat lagi..suuuke sgt2...tq
Laporan oleh: k.zila66
Dsc09639
06-04-2012
buat lgi atas request anak2..berderat2 lapuran masakn he2..malu lak! best!! tq mas ^_^
Laporan oleh: k.zila66
Chicken_chop_064
31-05-2013
Assalam mas, memang sedapsangat resipi coslow ini, anak2 yg tak berapa nak mkn coslow kepci pun mkn, akk hiris halus2 kobis tu. Sori terlupa snap gambar solo coslow tu, apa2 pun tq mas
Laporan oleh: rosaliza


Komen (20)

31-12-2010, cocopie komen :

nmpak sedap...nt nk try uat la...izin share respi yee..(^^,)


01-01-2011, nana07 komen :

saya dh buat ptg td..mmg sedap dan sejibik rase mcm coslow kfc.so delicious.tq mass80


01-01-2011, nana07 komen :

saya dh buat ptg td..mmg sedap dan sejibik rase mcm coslow kfc.so delicious.tq mass80


01-01-2011, mass80 komen :

cocopie, slmt mencuba yer....nnti jngn lupa anto report tau...


01-01-2011, mass80 komen :

salam nana07, maceh sudi mencuba..sedapp kan nana...he..he...


02-01-2011, umi_ann komen :

mesti sedap nih..anak2 suka mkn..mesti try nih..tq yershare resepi


04-01-2011, Fatihah178 komen :

kalau xmkn kobis nk ganti dgn ape yer....


04-01-2011, wzila komen :

nk try la..cm snng je ni..tq


08-01-2011, Virus komen :

ni sekadar nk berkongsi ilmu.kobis n carrot yg tlh dihiris halus direndam dlm air garam lebih krg 10min.pas2 amik kain kasa/kain tdg jarang,perahkan hingga xde air.pastu br digaulkan syr2an td dgn mayonis dan susu segar


18-01-2011, mamaeicha komen :

klau x msuk kn su2 bleh x..cma lbihkn myons aje..


19-01-2011, ctami komen :

erm sdp nyer...dah lm tringin nk buat coslow tp x reti.hehe...nak try buat la..tq mass80


19-01-2011, mass80 komen :

rasanya boleh mamaeicha ....try la buat...nnti bagi respon tau.... slmt mencuba ctami...memang best coslow ni...


03-02-2011, syimma komen :

~ menarikk ... sdap gak d mkn ngn ayam bakar atau ikan bakar ... yummy !!


05-02-2011, zanasri komen :

da tau cara wat coslow, pas ni nk cari cara wat roti la plak.. pas2 leh makan roti coslow.. yum yum.. teringat roti coslow kat seberang perai penang, sedap.. mohon share resepi ye.. tq..


06-02-2011, whitesnake komen :

virus, 2 klau guna kobis murah yg keras. cuba guna kobis madu yg kaler ijau skit.pas2 bubuh garam n gula sikit. xpyah bubuh susu. tp mayonnaise 2 kna kacau dlu.


06-02-2011, whitesnake komen :

Fatiha,klau x mkn kobis,ganti je dgn salad atau timun. tp klau bubuh french bean kna celur kjap.


28-02-2011, MAMA EKIN komen :

memang sedap...thanks ye...


08-06-2011, k.zila66 komen :

Assalam mas. baru akk tau siapa mass80 tu heheee...akk msuk blog mas baru perasan...huhuu...dh lama kt myr baru perasan he3,,,sorry ya...nih tgh selongkar..kenan lak coslow tu rasa2 bhn2 ada...ktq


20-06-2011, mass80 komen :

kak k.zilla66... he..he..sajer menyamar sikit.. terkantoi dah... selamat mencuba kak cowlow tu.. sedapp tau...


20-06-2011, mass80 komen :

mama ekin, alhamdudillah...sedapppkan mama..maceh mama sudi memcuba...


Untuk komen, perlu login terlebih dahulu





Part of Dua Marhalah Sdn Bhd