Google+

oleh: ida Inti popia

Dsc00816

inti popia ni sesuai utk popia bsh ataupun popia goreng...


Created on : 27-06-2006

Print

E-mail kepada kawan

Tulis Laporan

Hubungi ida




Bahan-bahan ( x tau nk agakle.. )

  • Sengkuang
  • Carrot
  • Timun
  • Taugeh
  • Sdkt garam
  • Sdkt gula
  • Sdkt serbuk kunyit
  • Udang kering+tpg kfc(digoreng)
  • Bawang goreng

Cara-cara

  1. Semua bahan sayur dipotong memanjang.
  2. Masukkan semua bahan sayur kecuali timun ke dalam kuali
  3. Goreng sayur...tp jgn sampai layu ye..dan bolehla diangkat.Siap!!
  4. Mase nak gulung popia tu..bolehla letakkan jugak..(udang kering yg digoreng dgn tpg kfc) serta bawang goreng

Tag

popia inti








Laporan Masakan Bergambar (0)


Komen (11)

14-10-2006, zahabiah komen :

rasanya amat sedap


29-11-2006, Noreen komen :

kalau tak ada tepung kfc nak kena gantikan dgn tepung apa? di UK nie susah nak cari tepung KFC


02-02-2007, mrs shieza komen :

tepung kfc tu ape?


06-02-2007, zuraimah komen :

ida klu x pakai udang kering boleh x?husband saya x suka klu ada udang kering nie.


19-04-2007, tweakui komen :

nak goreng tu guna minyak dan ada campur bahan lain tak..?contoh kena tumis ngan bawang putih ker or bawang or apa2 lagi...(sorry saya baru nak belajar masak, tak pernah masuk dapur) tq


19-05-2007, nurnazirah293 komen :

kalu nk sedap, boleh campak tauhu telur... sedapp.


02-08-2007, mikicawa komen :

inti tu campur ngan 2-3 sudu mayonis lagi sedap..tapi tmbh `kolestrol` lah pulak...


31-03-2008, Nurfa komen :

Assalamualaikum ada tak resepi inti popia mixed vegetable?


06-07-2009, dzuhata komen :

sedap la... thanks yer


28-08-2009, eira87 komen :

zuraimah.. udang kering boleh ganti ngan ikan bilis yang ditumbuk halus...


31-12-2010, rabidah@yahoo.com komen :

kalau letak udang basah lagi sedap kot


Untuk komen, perlu login terlebih dahulu