Google+

oleh: chunkiess Oreo Truffle

Dsc00101-horz

Resipi paling ringkas, tak perlu dimasak


Created on : 09-12-2010

Print

E-mail kepada kawan

Tulis Laporan

Hubungi chunkiess




Bahan-bahan ( 42 biji )

  • 1 paket biskut oreo (keluarkan intinya)
  • 1 paket(250g) Keju Philapedhia (suhu bilik)
  • 8 oz semi-sweet coklat masakan

Cara-cara

  1. Hancurkan biskut. Masukkan krim keju. Gaulkan sehingga sebati.
  2. Uli doh sedikit demi sedikit kepada bentuk bebola.
  3. celupkan bebola tadi ke dalam coklat masakan yang telah dicairkan
  4. Sejukkan adunan di dalam peti selama 1 jam sebelum boleh dihidangkan.

Related Recipes









Laporan Masakan Bergambar (0)


Komen (10)

09-12-2010, escha komen :

simple nye......nk buat lah...


09-12-2010, chunkiess komen :

jika tak gemarkan keju, bleh la gantikan keju kepada peanut butter.. sedap jgak


10-12-2010, aloyah komen :

krim keju tu kena pukul dulu tak ?


10-12-2010, ieda71 komen :

mesti anak2 suka ni.....tp nak tanya cream cheese tu nak putar dulu sampai kembang ke..? atau just gaul2 mcm tu je....? x berketul2 ke..?


11-12-2010, chunkiess komen :

keju tu xperlu pukul smpai kembang..just biarkan pada suhu bilik supaya senang nak digaulkan dengan biskut tu nanti. Gaul mcm biasa je dengan biskut yang dah dihancurkan sehingga doh boleh digumpal jadi bulat.


11-12-2010, qaisya komen :

cam sdp jer...yg putih kat atas tu apa?


11-12-2010, chunkiess komen :

atas tu saya hiaskan dengan keju yang di parut.. ataupun bleh tukarkan dengan coklat putih parut..nice! ;)


12-12-2010, syadzwani syukran komen :

semi sweet choc tu cooking choc ke?


13-12-2010, chunkiess komen :

aah..choc masakan tapi kurang manis sket dari choc biasa..tpulang la nk gna coklat masakan yg mana pun.


09-05-2011, tyzah komen :

klau tak nak guna coklat masakkan tpi ganti dgn cream cheese lgi kat luar,,bleh tak??


Untuk komen, perlu login terlebih dahulu