Google+

oleh: ainulzaihan ayam masak rose

Mskayam_1_

sesuai di makan dengan nasi tomato


Created on : 17-03-2010

Print

E-mail kepada kawan

Tulis Laporan

Hubungi ainulzaihan




Bahan-bahan ( 5 biji )

  • satu ekor ayam sederhana besar 5camca cili kering yg di kisar 5 ulas bawang merah di kisar 5 ulas bawang putih di kisar 6 ulas bawang besar dikisar 3 batang serai di kisar 2 inci halia di kisar 1 inci lengkuas di kisar 3 camca serbuk kari 3 camca
  • 3 camca serbuk kurma,4camca sos cili,4 camca sos tomato,5camca kerisik,rm2 santan,1/5 tin susu cair,3gelas air,kayu mani2 2 btng,bunga lawang,buah pelaga,5bj buah keras di kisar....

Cara-cara

  1. Klik untuk isi cara-cara di sini
  2. ayam dicuci dan di goring satu ekor, tumis kan bawang .rempah dan sos cili serta sos tomato,sehingga naik bau,masukan semua bahan2 yg dikisar.biar hingga mendidih,masukan ayam ,masak hingga keluar minyak,masukan santan ,susu,dan kerisik,siap untuk di hidang kan..

Tag

ayam

Laporan Masakan Bergambar (0)



Komen (7)

19-03-2010, habibj9 komen :

kepada semua yg bijak memanfaatkan laman myResepi ni..jangan dilayan komen2 busuk & tak berfaedah tu,just ignore them....lama2 dema tu penat sendiri sebab takde sesiapa balas komen busuk diorang.


19-03-2010, quinnie komen :

salam perkenalan ainul...resepi awak ni nampak menarik...teringin nak cuba...boleh nanti awak lengkapkan resepi ni...tq sebab sudi kongsi resepi....


19-03-2010, ainulzaihan komen :

quinnie salam perkenalan jua,,,,sy rasa dah lengkap awak x paham yg mana?boleh saya bantu


20-03-2010, mama kastam tioman komen :

maksud quinnie tu, supaya ainulzaihan edit balik resipi tu bair nampak kemas macam kawan2 kita yang lain buat. Ainul klik kat "Fag" kat situ ada cara2 macammane nak menaip resipi satu persatu..selamat mencuba..


21-03-2010, quinnie komen :

maksud saya...dekat bahan2....3 camca serbuk kari..lepas tu 3 camca.. apa ye? sos tomato, sos cili, santan,susu dan kerisik tu nak letak berapa byk?


27-03-2010, ainulzaihan komen :

saya dah tambah bahan2 tu ....x tau nape leh ilang


23-10-2011, yanjihan komen :

salam,tumpg tnya ye akak...cmna nk kongsi resepi....nk type kt mana resepi kita....?


Untuk komen, perlu login terlebih dahulu





Part of Dua Marhalah Sdn Bhd