Google+

oleh: 14sept Teh C Peng / 3 layer Tea

C_teh_peng

Sedappp... Popular kat memana Restoran.. Err.. Ye ker?? Hehehe!


Created on : 19-02-2010

Print

E-mail kepada kawan

Tulis Laporan

Hubungi 14sept




Bahan-bahan ( - )

  • Teh Pekat
  • Susu Cair
  • Gula melaka pekat
  • ketulan ais

Cara-cara

  1. Masukkan gula melaka pekat ke dalam gelas, ikut citarasa memasing. Kalo nak manis letaklah bebanyak. Hehehe!
  2. Kemudian masukkan ketulan ais. Penuhkan satu gelas... Baru masukkan susu cair.
  3. Akhir sekali baru masukkan teh pekat pelan²...
  4. Bismillahirrahmanirrahimmmmm... Kita minommm duluuuu!!








Laporan Masakan Bergambar (21)

P1050865
23-02-2010
Menjadi ler 14Sept..thanks byk2..tp derhaka sikit saya buat air gula dan letak pandan paste...
Laporan oleh: enas_eryna

camna rasa letak pandan paste ek?? sedap tak? cantek gak tu layer dia.. :P

Tehcpeng
24-02-2010
dah cuba...memang sedappp....thanks 14sept.... :P
Laporan oleh: ctmas

memang sedappp!! kita pon sukaaa..

Air1
25-02-2010
darwish yg buat! muekekeke... syedappp!!
Laporan oleh: hana6877

pandai darwish!! meh sini auntie nak hi5 bontot darwish. share2 la ngan auntie skit...

Img_9669
25-02-2010
jadi jugak..mekasih!
Laporan oleh: farihafaizal

sketttttt!! tgh panas nighh! ngee!

Teh_c_peng
01-03-2010
Eyana yg buat!!ekeke..Letak garam sket untuk rasa lemak...sedappp!tq jiya..hikhik!
Laporan oleh: HaSue

pandaiii eyana wat.. meh auntie nak tumpang hirup skit.. hehehehe!

Nokia_e75_032
01-03-2010
memang best.. minum sambil nonton tv.. tk resepi yang enak dan mudah..
Laporan oleh: najwafathinah

segelas tu tuk jiya kan kan kan.. hehehehhee

Teh_c_peng
03-03-2010
teh C Jiya.. hehe.. meh jiya, kita minom duluuuuuuuuu :)
Laporan oleh: nor_67

perghhh!! tgk gmbr pon dah terliur... bismillahirrohmanirrohimmm... slurppp!! hehehe

Resize_010-004
03-03-2010
sedap! lemak2 gitu.. tak rugi mencubanya.
Laporan oleh: rossitamz

sedap kan?? bebaik.. kang minom banyak berlemak plak kat badan. hehehe

P7240245
04-03-2010
sedapnya..buat untuk suami berbuka puasa sunat khamis..versi dalam gelas..tq
Laporan oleh: anakramai

fuhh... rasa nak minum jugak ngah panas2 ni...

P7240246
04-03-2010
ini versi jug..tq
Laporan oleh: anakramai

meh tuangkan segelass... hehehe

Teh_c_peng
06-03-2010
sedappp...lemakkk...tq jiya...akak suke...suke jugak tengok 'bunga putih' yg kmbang tuuu...heheeee.... :)
Laporan oleh: kak fida

brapa gelas minum ni kak? ada tak sepolo gelas?? hehehehe

Te2
06-03-2010
satu utk jiya
Laporan oleh: yani

perghhh!! gelas besarrr tuu... jap2 pinjam strawww... akekeke

Tea1
06-03-2010
satu utk akak.. hehe
Laporan oleh: yani

akekekekeke... bismillahirrohmannirrohimm...

P1020211
28-03-2010
slm,mmg sdp.mgkin ada gula mrh kot..ada umph...
Laporan oleh: Mariani(KT)
Teh1
15-04-2010
akhirnya berjaya gak wat teh c peng nih wpon x jd 3 layer..huhu...sedaplah...thanks ea..minta izin cnp..:-)
Laporan oleh: liana_pg
Teh
02-06-2010
Tq 14Sept. Saya letak sikit daun pandan waktu rebus gula melaka tu.. wangi jerr jd teh c peng ni. Time kasih yea
Laporan oleh: S_Norul
Image429
05-06-2010
taraaaa..mnjd gkteh c peng ku ini...dh lama try respi ni..xsmpt nk htr report je..tq..
Laporan oleh: ayunalisa
Dsc03595
03-05-2011
jiyaaa...nih teh utk jiya..meh kite minom duluuuuuuu:)....perghh!!..sedaaap!!...
Laporan oleh: k.zila66
Images__2_
12-12-2011
mnjadi,hehe toche2..
Laporan oleh: liely
20120410_133253
10-04-2012
peeeerrrrrgggghhhhh
Laporan oleh: diana_8194
Img_5425
16-02-2013
terjamin kebersihan .. kesedapan & keenakan nya ..
Laporan oleh: syimma

Komen (13)

19-02-2010, hannajr komen :

ieiihh...i luv dis...sedap..p mana2 restoran pon i order teh c ni best..tp ada yg buat x sdp..penah try buat tp x cntek tp rasa not bad jgk la..pasni nak try lg..


19-02-2010, citarasawan komen :

memang sedap slalu order kat old town kopitiam kalo buat sndiri tambah lgi serbuk kayu manis musim panas ni satu jug pon leh abis heeheee,,,,


19-02-2010, farihafaizal komen :

wahhh!sedapnyee!


19-02-2010, noraida komen :

brapa bungkus teh nak kena rendam untuk teh pekat tu


20-02-2010, najwafathinah komen :

nak habaq mai sikit no.. kopitiam2 ni kena jaga2.. tak de sijil halal.. bab2 ni kena prihatin sikit ye.. dah ada resipi ni boleh la bikin sendiri.. t.kasih 14sept..


21-02-2010, teruna komen :

pekat teh bergantung pada mamak tu hehehe,,,lebih dari kopitiam pun dah jejak hak7


25-02-2010, noraida komen :

hai jadi juga akhirnya. tks banyak for d resepi.dapat hilangkan dahaga pada cuaca yang panas sekarang


10-03-2010, k.zila66 komen :

salam jiya...nih ha..nk bagitahu akak pon dh wat gak..hehehe.....kite minum dulu...ops...lupalak nk jemput tuan umah..jemput minum...! tq.


13-03-2010, k.zila66 komen :

salam jiya...buat lagi..! anak2 suka lak, tu yg buat lagi nih...mekasih ya..


20-03-2010, 14sept komen :

zila66: amboii kak zila.. minum wat2 tak ingat jiya. *pok paler kak zilla


20-03-2010, HaSue komen :

*pok paler jiya.. x baik pok paler kak zila..hormat sket kat org lebih tua..yg tua dihormati,yg muda cam ko boleh buli sket2..ehehe


10-05-2010, bungabesi komen :

salam..... yippeeee!!akhirnya jumpa gak resipi air teh ni...minum kat chicken rice shop,,termimpi2...aii..saya orang baru kat sini...nak tanya..susu cair tu susu dalam tin tu ke..tak yah campur ngan air dah ekkk..tuang je yg dalam tin tu ke? huhuhu ptg ni nak wat buke pose...


14-07-2011, Ryn Noy komen :

Salam, nak tnya gula melaka pekat tu mcmana ya & jual d mana? sori ya sya org baru di cni...wslm


Untuk komen, perlu login terlebih dahulu