Google+

oleh: nadiaejat Red Velvet Cake

Red-velvet-cake-cream-cheese-frosting1

Kek ni sedap sgt..cantik pulak tu kalernye..memandangkan kalernye merah, boleh wat utk special occasion..lain dari yg lain...


Created on : 28-12-2009

Print

E-mail kepada kawan

Tulis Laporan

Hubungi nadiaejat




Bahan-bahan ( 1 biji )

  • Kek (Sila guna penyukat khas)
  • 2 1/2 cup tepung kek (1 cup tepung kek = 2 sudu kecil cornstarch dlm 1 measuring cup n isikan selebihnya dgn all purpose flour. ayak 3 kali.)
  • 1 sudu kecil serbuk penaik diayak
  • 2 sudu besar serbuk koko tanpa pemanis (biasanya guna van houten)
  • 2 oz pewarna merah (kalau xtau sukat dlm oz, campurkan dengan serbuk koko sampai boleh jadi pes pun cukup)
  • 1/2 cup butter
  • 1 1/2 cup gula
  • 2 biji telur pada suhu bilik
  • 1 sudu kecil ekstrak vanila/ 2 sudu kecil esen vanila
  • 1 cup buttermilk pada suhu bilik. kalau xdpt beli kat kedai, resipinye ade di bawah
  • 1 sudu kecil cuka putih
  • 1 sudu kecil sodium bikarbonat/baking soda
  • Buttermilk
  • 1 cup (240 ml) susu kotak full cream
  • sama ada 1 3/4 sbesar cream of tartar atau 1 sbesar cuka putih atau 1 sbesar jus lemon
  • Cream cheese frosting
  • 2 buku cream cheese, dilembutkan
  • 1/2 cup butter dilembutkan
  • 1 sudu kecil ekstrak vanila/ 2 sudu kecil esen vanila
  • 2 cup gila icing, diayak. kalau xsuke manis boleh kurangkan gula tp saya guna 2 1/2 cup

Cara-cara

  1. BUTTERMILK: campurkan tartar atau cuka atau jus lemon pada susu dan biarkan selama 15 minit. Kacau rata sebelum guna. Ataupun campurkan 3/4 cup plain yoghurt bersama 1/4 cup susu pun boleh jugak. Ikut mane yang sesuai.
  2. KEK: sapukan butter pada 2 loyang bulat bersaiz 9 inci ataupun 3 loyang bulat bersaiz 8 inci. Panaskan oven pada suhu 170 darjah celsius.
  3. Ayakkan bersama tepung kek dan serbuk penaik di dalam satu bekas sederhana. Di dalam satu bekas kecil, gaulkan serbuk koko dengan pewarna merah sehingga menjadi pes yang tidak berketul.
  4. Dalam satu bekas besar, pukul butter dengan gula sehingga kembang. Masukkan telur satu per satu, kemudian masukan esen vanila dan pes koko merah tadi. Ratakan campuran dengan spatula sambil memukul.
  5. Perlahankan mixer, masukkan 1/3 daripada tepung dan pukul rata, kemudian masukkan 1/2 daripada buttermilk, pukul rata lagi. Masukkan 1/3 lagi tepung,pukul dan semua buttermilk,pukul dan kemudian kesemua tepung yang tinggal.
  6. Campurkan cuka dengan baking soda dalam satu bekas kecil. Nanti die berbuih. Cepat2 campurkan dalam adunan kek dan gaul kemudian masukkan dalam loyang dan bakar.
  7. Bakar pada suhu 170 darjah celsius selama 25-30 minit. Kek ni moist, so kene cek awal. Bile cucuk dengan lidi je dah bersih, keluarkan dari oven.
  8. Sejukkan kek selama 10 minit sebelum keluarkan dari loyang. Pastikan kek dah betul2 sejuk sebelum letak frosting.
  9. CREAM CHEESE FROSTING: Pukul butter dengan cream cheese sampai halus, perlahankan mixer dan tambahkan gula icing dan esen vanila.
  10. Untuk letak frosting, terbalikkan kek pertama supaya bahagian kek yang rata di atas, sapu frosting di bahagian rata kek,lagi tebal lagi sedap. kemudian letakkan kek yang kedua atas kek tadi, bahagian yang rata menghadap bawah. kemudian sapu frosting di seluruh kek.
  11. Kek ni sedap kalau dah masuk dalam peti sejuk lepas tu keluarkan sekejap bagi die xkeras, baru makan.

Laporan Masakan Bergambar (32)

Img_2129
15-10-2010
rupenye agak huru hara sket...rasa nye sedap jugak la bg sy yg first time makan kek nih...definitely will try with whipping cream frosting lak pasni sbb i x suke sgt cream cheese...thnx for the recepi..:-)
Laporan oleh: roxxie

thanks for trying :)

Rvc
07-02-2011
terima kasih tuan tanah...kek nie mmang sedap...
Laporan oleh: cikliz

terima kasih cikliz.. ni kek feveret saye..

189179_162265460494721_100001338035870_326996_8331438_n
25-03-2011
ada kawan nak order red velvet cake..saya tak reti nak buat..cari2 resepi jumpa kat sini..dah try dan alhamdulilah menjadi..pasnie nak buat lagi dan lagi dan lagi..bestt..tq
Laporan oleh: angah_nany

thanks angah nany..alhamdulillah boleh wat jual..resipi ni mmg sedap.. :)

Image1645
25-03-2011
ini RVC cuppies saya...mmg sedap kek nih...
Laporan oleh: ayangku

thanks ayangku.. cantik kek u..

Iphone_picture_125
04-05-2011
my RV cakes, bt utk besday ayah... mmg sedap...tp comot msh belajar utk deco kek...TQ tuan punya resepi..
Laporan oleh: MamiAlyaaDamia

thanks for trying MamiAlyaaDamia..wish u all the best for the deco :)

Red_potong
12-05-2011
ist time buat & rasa kek ni. Tp cam terkering jer rsnyer. Anak2 kurang fav. kek ni coz diaorg moist coklat cake lover. Pas ni nak try lg smpi betul2 jd.
Laporan oleh: dapurnanie

dapurnanie, mayb oven terlampau panas atau masak terlalu lama atau kurang butter..it's ok..cube lagi.. :)

Img_0360
22-05-2011
very2 mabeless...kih2...recommended
Laporan oleh: atentontin

terima kasih atentontin :)

Dscn3786
25-05-2011
Mmg sdp kek ni, sampai hero sya tk mau syer ngan saper2. Makan sembunyi2 takut kawan mintak. Thks sbb sudi kongsi resepi.
Laporan oleh: crmsecret

hahaha...cutenye hero awak..thanks kerana mencuba.. :)

Photo0354
05-06-2011
red velvet cupcakes, projek dgn my doter mlm ni
Laporan oleh: rohaya1710

wow..ur daughter is a lucky girl..rajin maknye masak.. :)

Kek1
09-07-2011
kek dh siap.. sedap. tq tuan punya resipi
Laporan oleh: hasnida_23

terima kasih kembali hasnida_23

Dsc_0309
22-08-2011
try wat smlm tuk buka posa. tima kaseh tuan tanah. resepi sgt mudah =)
Laporan oleh: azida1
Dsc06773
25-09-2011
darling~~ at last after 2 years bru aku try resepi ni..hoho...best2~~ dak2 ni sume kata sedaa..bangga gila aku sbb ni 1st time baking kat sini..huhu...nway, thanks for the recipe syg!! misshh uuu..mmmuahhx!
Laporan oleh: ida_edote
02102011108
02-10-2011
Alhamdulillah. tgk rupa mcm jadi tp rasa dia x pasti jadi ke idak. ada rasa pahit-pahit sikit. mmg mcm tu ke?
Laporan oleh: mus_lina
Red
05-10-2011
mmg sedap la..thank ya TT...semua kate sedap hingga menjilat jari..hehehe
Laporan oleh: emynikov
100_4633
12-10-2011
terima kasih tuan punya resipi...sedap kek nie..
Laporan oleh: Pak Ngah Mak Ngah
Dsc08779
16-11-2011
sgt sedap..tq share resepi. Skrg ni dah jd bisnes kecik2 pulak. Mintak halal ya. Mcm mana nak bg cream cheese frosting tu nampak licin jer?
Laporan oleh: adamina
Red_velvet
02-12-2011
try buat utk farewell student, semua orang ckp sedap.. heheheheh.... mudah pulak nak buat
Laporan oleh: lily_moha
20122011043
20-12-2011
pestaim buat ni...sib baik la jadi...tp termanis plak...thanks tuan punye resipi...
Laporan oleh: zettysha
Sabridah1925
28-12-2011
thanks sebab kongsi resipi.. rasanya cup cake RV saya lebih more better daripada saya tempah online tempoh hari.. :)
Laporan oleh: cik_sabridah
2011-12-31_15
31-12-2011
Red velvet yg merah. Rasanya dah letak byk pewarna tapi tak merah jugak. Lain kali cuba lagi
Laporan oleh: dina.ardina
100_5151
12-01-2012
buat lagi..
Laporan oleh: Pak Ngah Mak Ngah
Rvculin
12-01-2012
kek red velvet lagi, tapi, setengah kali sukat..
Laporan oleh: Pak Ngah Mak Ngah
2011-11-28_21
20-01-2012
alhamdulillah..menjadi jugak kek red velvet ni..t.kasih tuan punya resepi..:-)
Laporan oleh: wanhazura
Photo-0540
28-05-2012
tq utk resepi....kek yg sdp....ni pn kek yg diorder oleh kwn....sume ckp sdp....hehe :)
Laporan oleh: ross84
Red_valvet_kek
18-06-2012
Salam nadia ni kek yg baru siap dihias...kite memang tak reti nak hias kek ni...tak kreatif la...Ni belum rasa lagi..
Laporan oleh: Resepi2011
Dah_potong_red_valvet
18-06-2012
ni dah potong tak sempat sejukkan dalam peti ais..tu yg tak kemas potongannye...Warne tu kehabisan warna merah ..saye gune sirap ros..he..he..tu yg kelabu asap je..Kek ni memang gebu ..cume agak muak jika makan banyak..cantik dan menarik...coz warnanye yg merah bak baldu tu..thanks kongsi resepi ni.
Laporan oleh: Resepi2011
Dsc05366
29-06-2012
buat 3 lapis...siap bleh bagi jiran2 rasa..memang sedap ..
Laporan oleh: shahani kaf
Bandar-20120910-00390
11-09-2012
AlhamdulilLah jadi. Rupa x cantik tapi sedap dimakan! terima kasih atas perkongsian resipi :-)
Laporan oleh: mama_aishah
Bandar-20120912-00392
13-09-2012
Kali ke 2 buat. Kurangkan temperature ke 150 deg, check after 7 mins sbb buat cupcakes. lebih moist, A'lilLah... :-) Tq again 4 d recipe!
Laporan oleh: mama_aishah
419326_349115605173508_176583074_n
27-09-2012
Sangat sedap. Anak2 and cucu pun suka.
Laporan oleh: noora4t
Imag0243
02-12-2012
sedappp....
Laporan oleh: nhafiza_mj
Image
15-05-2013
Terimakasih byk2 utk resepi ni. Dah try buat tadi. Terlebih letak koko & pewarna merah agaknya sbb rasa mcm pahit2 sikit. Next time buat nak kena kurangkan koko
Laporan oleh: rozi1971


Komen (61)

29-12-2009, ramlee komen :

,,tapi cantik colour,,,memang pun tak suka manis,,cam kek secret resepi jer,,rasa bangga kalau dapat makan kek hebat ni ,,hheehhe


29-12-2009, kakngahcun komen :

Cantiknyeeee...Something new. Nak try dulu, kalau jadi nak buat kek ni for my brother's wedding. Thank you.. Nadiaejat ni chef ke?


29-12-2009, nadiaejat komen :

bknla chef..tapi suke try..nnt kalau jadi bolehla hantarkan repot..hehe..tapi make sure kek ni moist baru cantik bile potong..kalau x,nnt dye kasar..


29-12-2009, nadiaejat komen :

oh ye..kalau mase nk letak frosting tu nanti ade sikit2 merah yg keluar dari kek,letak frosting nipis dlu,masuk fridge then sambung. barula frosting dye cantik..just a tip.


29-12-2009, kakngahcun komen :

Cantik aa.. suka tengok. Frosting tu mmg keras lepas masuk dlm fridge ye? Apa maksud nadia make sure kek ni moist? Camne tu...Eee tak sabar nak cuba weekend ni..


29-12-2009, nadiaejat komen :

kakngahcun maknenye make sure oven tu jgn terpanas sgt. kdg2 lain oven lain sikit suhu yg kene pakai.. kalau xberape moist bile dah try tu, tambahla butter atau olive oil next time. and pastikan bile cucuk tu dah bersih cepat2 keluarkan dari oven. frosting tu memang keras lepas masuk fridge. boleh gak gune icing tapi paling bes cream cheese frosting ni la. resipi asal pakai unsalted butter n kene tambah garam tapi pakai butter biase xtambah garam pun boleh.


29-12-2009, nadiaejat komen :

sori ade adjust sket resipi ni sebab konpius vanilla essence n vanilla extract


30-12-2009, farrahanna komen :

nak tanye....1 buku cream cheese tu berape gram eh?? 250gm ke?


30-12-2009, nadiaejat komen :

farrahanna,yes 250 gm.


05-01-2010, websandro komen :

da buat last wk..cumanye, perlu ke serbuk penaik bila da pkai tepung naik sndiri? web pkai tepung naik sndiri, tmbh lg serbuk penaik cam dlm resepi (br terpk perlu or tidak masa tgh mengayak..hasilnya, kek melimpah ruah dlm oven..:( sudahnye, yg melimpah2 tu web jdkan cake ball..salutkn dgn choc..be it cake ball ke atau atau red velvet cake ke..mmg yummy!..tq 4 d recipe!


05-01-2010, nadiaejat komen :

hi web..thanks for trying it out..i pn try pakai tepung naik sendiri jugak tp xmelimpah..maybe next time u can try pakai all purpose flour tp gune 2 1/4 cup je..


07-03-2010, shima_2210 komen :

shima dh buat last week. mmg marvelous. mmg moist kek ni. mcm beli kat kedai. ank2 pn suka sgt. i really enjoy baking very much.


26-03-2010, zarafeya komen :

dear nadeaijat this is pinchmysalt.com recipe kan? u took the pictures like exactly from her page...


26-03-2010, ibumimi komen :

zarafeya, i dah lawat kat web tu.. memang samerlaa. best gak resepi2 kat sana.


07-04-2010, a2acom3l komen :

aza dah try...mmg sedap.moist aje...cuma x berapa suka cream cheese frosting sbb aza x suka susu. kalau pakai cream yg mcm kat secret rcpe tu blh x...tu cream ape yek?


17-04-2010, nadiaejat komen :

yes, zarafeya..i took the pic from the site coz i forgot to take the picture of the one that i made..i tried out the recipe and it turned out great, so i shared it here...


17-04-2010, nadiaejat komen :

thanks shima for trying it out..kek ni mmg cantik n sedap..next time bolehla hantar laporan masakan.. :)


17-04-2010, nadiaejat komen :

thanks aza..anak buah i pun xsuke cream cheese frosting tu..dye makan kek je..tp u boleh google recipe buttercream frosting ataupun pakai whipped cream frosting..kalau readymade pn ade brand pillsbury tapi xberape sedap mcm yg buat sendirila..


15-10-2010, roxxie komen :

hi nadiaejat...i da try resepi ni smlm..tp x tau nape bila potong after kuarkan dr peti ais tektursnye jd huru hara...lg 1 nak tanya ape purpose letak baking soda with vinegar tu ek..after dah campur dlm adunan tu mmg kene cepat2 bakar ek?..my oven kecik so xleh bakar due2 sekaligus..


28-12-2010, ctmas komen :

salam nadiaejat..memang sedap n lembut kek ini, i belom cuba tapi pernah rasa... tapi gambar tu sama bila i google 4 red velvet cake rcp drp blisstree.com...


15-02-2011, tinit2003 komen :

saya dah try buat kek ni. mula nampak naik sampai nak melimpah dari loyang, tapi lepas tu kenapa kek turun balik dan bantat. satu lagi kek lambat sgt masak. saya una 180 darjah celcius api atas bawah.


13-03-2011, hobibaru komen :

saya pun dah try resipi ni...ikut exactly mcm ni. Dah bagi kwn mkn, dorang kata marvellous! nak buat lagi sebab sendiri pun belum rasa...


19-03-2011, silarose komen :

kek nie mmg best, ai tu dah try without topping..


30-03-2011, fhanish komen :

nyway, cuka tu kta guna cuka msakan ke apa? or memang ada cuka khas untk kek? sorry, kurang arif sngt bab2 ni.. bar nk bljar. hihi


05-04-2011, jazilah komen :

sori, sy ni mmg 'dummy' sket pasal kek2 ni, tp disebabkan skrg tgh 'tsunami' red velvet ni, jd sy jumpa kt sini.. ;) thanks 4 the recipe, tp sy nk tanya, klau buttermilk tu xnk buat, nak beli kt mana ye? ada brand apa ye? ermmm.. manatang cream cheese tu apa pon sy tak tau..tau makan je, tp ble tgk kek ni, rasa cam nk jgk try. hehe


19-04-2011, rubynua komen :

pernah tgk martha stewart bt.. mmg bez...


24-04-2011, anem_me komen :

dh try td.... sedap wehhhhh :)


12-05-2011, qasehmama komen :

dah cuba kek nih....memang marbelus sungguh....


21-06-2011, hanna2010 komen :

alahai..tak jadik leee.1st time cuba..failed..nak try buat for 2nd time lak..huhuhu...


23-06-2011, luna_zie komen :

dah try... mmg sedap.. tp x reti mcm mn nak upload pic


23-06-2011, suriseri komen :

Saya dah buat dah kek ni..tapi cam kering sikit le..tekstur mcm muffin sikit..tak berapa jadi la kot?tapi nanti nak try lagi.anyway cream cheese frosting tu mmg best.


29-06-2011, ain azmi komen :

nadiaejat, saya nak try wat kek ni...member kata sedap kek red velvet...mintak izin share resepinyer yer.....;p


01-07-2011, ct_zurin komen :

kek ni memang sedap..dh cuba buat 2x..versi CC, dan lusa nk buat lagi..special utk birthday ank...Insya'Allah nnti kalau sempat sy upload gbr...


06-07-2011, lastnicegirl87 komen :

Dah wat,cream die sgt besh!tp mcm suriseri ckp, tekstur die cam muffin sket..tp still ok.next week nk cuba lg ^_^


09-07-2011, hasnida_23 komen :

tepung kek tu ape ek? confuis sikit...


12-07-2011, ikan bawal komen :

saya nak minta izin guna resepi ni yer..nnt dah buat saya upload pic insyaallah


23-07-2011, zaza87 komen :

xsbr nk wat ni..tp sy xfhm ngn tepung kek=2 sdk cornstarch n so on..ni tu ape ek? tuk hasilkan tepung kek tu ker? or kn msukkan cornstarch dlm 1 cup tepung kek tu? help me...cn't understand...isk2


25-07-2011, Mieeya komen :

nk tnye kenapa kena guna 2 loyang. oven sy kecik je. kalau masak sekali pastu potong tak boleh ke?


25-07-2011, Mami Bee komen :

nampak gebu & menyelerakan..nk try buat la..izin share resepi ye..thanks!


03-08-2011, nadiaejat komen :

roxxie: kalau nak potong kek, kene pakai pisau kek yang sesuai..kalau pakai pisau biasa nanti kek tu akan pecah kerana teksturnya lembut. tinit 2003: mungkin lepas masukkan campuran cuka tu awak lambat masak..ataupun api oven tu kurang panas..sebabnye lain oven lain suhunye.kalau oven saya tak boleh panas sgt sebab apinye kuat..semuanya depends on situation.. hobibaru: hahaha..awak sendiri pun xsempat nak merasa dah kene kebas..


03-08-2011, nadiaejat komen :

FHANISH: cuka tu cuka masakan yang biasa warna putih tu je.. ZAZA87: ye, 2 sudu cornstarch and so on tu resipi untuk buat tepung kek tu..kat sini susah cari tepung kek..kene buat sendiri.. MIEEYA: kalau nak masak sekali pastu potong pun boleh..ikut suke sndiri jek..


03-08-2011, nadiaejat komen :

terima kasih kepada semua yang mencuba resipi ini.. kalau ada sesiapa yang nak share resipi ni silalah share.. janji enjoy :)


03-08-2011, Ilyani Kori komen :

Nadia, nk tny..i guna oven kecik je so kena bakar satu2. mmg akan bantut ke kalau lambat bakar second layer tu? takut xjadi ler..huhuhu!


11-09-2011, nadiaejat komen :

hi ilyani..i xpernah try pulak pakai oven kecik so, i xsure..tapi kalau u bakar je the whole thing and then after dah siap u biarkan kek sejuk baru potong tengah dye jadi 2 layers pun boleh jugak..tapi ur acuan tu janganla yg tinggi takut dlm xmaksak nanti pastu luar kering..


06-10-2011, xaqiera komen :

salam,ade saper2 boleh tolong saya tak?everytime bila buat cream cheese frosting,dia jadi macam lembik n tak cantik nak pipe atas cupcake la.takde lak tambah aper2 liquid and guna icing sugar jek...is it cream cheese terlalu byk or ade kaitan dengan suhu?


19-10-2011, suriseri komen :

xaqiera..agaknya ada kaitan dgn brand cream cheese kot..try Philadelphia,mahal sikit tapi rasa sedap ngan tekstur ok senang sapu atas kek..ataupun simpan kejap dlm peti ais tapi jgn sampai keras sgt pulak k..


26-10-2011, nores77 komen :

salam nak tanya saya ada meletakkan 2 oz pewarna merah.. tapi hasilnya kek tu terasa pahit.. saya refer to my friend pewarna merah itu hanya perlu dimasukkan dlm sesudu teh sahaja.. boleh komen sikit tak? walau pun pahit pada mulanya, saya tetap suka!..


12-11-2011, Noorhasnidah komen :

Saya da wat..dua bijik sekali..blum makan lg pon, nak sedekah tuk jamuan sekolah..nampak ok dan sedap.. Nores77..sy boh pewarna sebotol, 25 ml shj..kalau ikut sukatan, kalau tak salah 2oz tu sama dgn 60 ml


14-11-2011, atila komen :

saya dah cuba buat kek ni, memang sedap dan anak-anak pun suka. terimakasih di atas perkongsian resepi kek yang sedap ini. ada teman-teman yang inginkan resepi ini, mohon share ya. terimakasih.


28-12-2011, cik_sabridah komen :

da try resipi nie.. menjadi! nak upload gambar cup cake RV.. tapi tak reti..


30-12-2011, Sharfiza komen :

Perfecto! Sume org suker! I dpt pujian melambung! Tq sgt...sedap giller!


30-12-2011, Mr nice guy komen :

lembu akan naikkan ekornya sendiri,,,hehehehehehe


13-01-2012, huzn89 komen :

saya x brape paham dgn sukatan tepung tu..


07-02-2012, wanmaziah komen :

saya dah buat kek ni smlm,memang sedap,anak2 pun suka....tp lainkali kena kurangkan gula...manis sgt...terima kasih tuan punya resepi....hihihi


22-02-2012, mummyadam9171 komen :

nk tny la..kalau pakai tepung naik sndri bleh x?kena tmbh baking powder lg ke?


29-02-2012, zarrazara komen :

helo !! ada few questions la : 1. mana nak beli tepung kek? this is my first time in life nak cuba buat kek.. 2. i ni, oven pun takde. insyallah nak beli tak lama lagi. any suggestion what brand to buy? 3. how can we make sure bahan-bahan cake tu semuanya halalan toyibban ye? tq all..


03-06-2012, unies komen :

saya...x faham tepung kek=2cmt tepung jagung tu ..nak buat tepung kek ke?


27-10-2012, NH_ADZIM90 komen :

eh sat nak tanya, kek nih boleh je kan kalau kita nak letak dalam cups??dan satu lagih, knapa perlu letakkan cornstarch dalam plain flour??satu lagih instead of pakai buttermilk, boleh tak nak pakai evaporated milk (susu cair)??


10-11-2012, ctfazra komen :

kek ni mmg xberapa nak naik ek? sy dah try 2x tp dia xjd mcm kek span tu yg ada byk rongga..nak kata pukul butter xkembang dah pukul sekembang2nya..hehe tp memang sedaplah. licin! :D


28-11-2013, naziemi komen :

saya pun dah cuba, mmg berbaloiiii... wpun nampak cam rumit.... sgt sedapp.. nanti ada masa upload pic yg daya dah buat. juga saya ada share resipi ni kat blog saya... tanpa ada ubah sedikit pun... harap tuan tanah mengizinkan ye... terima kasih


31-01-2014, farabubu komen :

salam, nadia, nk tnye..nadia gune measuring cup ke?


Untuk komen, perlu login terlebih dahulu





Part of Dua Marhalah Sdn Bhd