Your MyResipi.com has been updated. To get started with new version of MyResipi.com, Reset Your Account Password using Forget Password
If you face any problem, please contact us at support@myresipi.com

Resepi Cucur kentang

 Submitted By On 24 December, 2009
Category: 
Cuisine: 
Preparation time: 
Servings: 
0 Persons
Description

..first time tahu masa atas gunung,bekalan makanan tak cukup, so kami buat cucur nie dengan apa2 je yang ada~..ahaha..sekarang ni rajin je buat untuk tea time with family~ gambar tue main belasah je kat internet..sebab tiap kali buat, dah licin baru ingat nak amek gambar~

Ingredients
  • 2-3 biji kentang [dadukan] saya suka guna byk~
  • 3 cawan tepung gandum
  • 1 labu bawang besar [dadukan]
  • air
  • garam
  • 1 sudu teh serbuk pati ayam [tak nak pun takpa~]
  • sebiji cili merah dihiris
  • sedikit serbuk kunyit
  • minyak
  • sedikit serbuk lada hitam [tak perlu sebenarnya, tapi saya suka rasa lada hitam nie..cubalah~]
Instructions
  1. campur semuanya dan tuang air sedikit demi sedikit. saya selalu menggunakan air suam untuk ini. dan juga menambahkan sedikit minyak semasa mengaul kerana dapat meranggupkan lagi..[betul x?]

  2. tambah garam secukup rasa.

  3. panaskan minyak dan gorenglah~~~ahahah

Tags 
Who has tried this? See their cooking reportSee All
Related RecipesSee All
Recipes You May LikeSee All
Comments