Google+

oleh: honey Lassi

Lassi

Campuran yogurt dengan susu segar


Created on : 14-06-2006

Print

E-mail kepada kawan

Tulis Laporan

Hubungi honey




Bahan-bahan ( 2 orang )

  • 1 cawan plain yogurt
  • 1 cawan susu segar
  • 2 sudu besar madu

Cara-cara

  1. Campur yogurt dengan susu. Kacaukan. Kemudian masukkan pula susu dan madu. Kacau lagi
  2. Masukkan campuran ke dalam gelas yang ada ais. Bolehlah diminum. Kalau nak sedap boleh juga tambah perisa seperti jus oren, lemon atau sebagainya








Laporan Masakan Bergambar (22)

Lassi
14-06-2006
tambah jus oren.. bestt!!! .tq
Laporan oleh: yani

a'ah memang best dr yg plain

Lassi
20-06-2006
tak sangka senangnye buat lassi ni
Laporan oleh: erna

a'ah memang senangkan..

Lassi
25-06-2006
manggo lassi
Laporan oleh: yani

mango lassi pun sedapkan..

Img_0086
18-10-2006
nih diemango lassi ku... hmm yummy, honey i ganti ngan gula kastor je,pastu i letak mango blended juice... fuhhh cedap ngalahkan mamak, puas ati, senang lak tu.. tq for the recipe
Laporan oleh: maya_zakry

ekeke... takyah pi minum kat kedai mamaklah kalau gitu..

Lassi
23-10-2006
minuman berbuka puasa.. tq honey!
Laporan oleh: lindw

welkome!..

Yogurtdrink2
07-05-2007
marvelous...
Laporan oleh: coyotemawi
27012008_003__1_
28-01-2008
Mango Lassi. So yummy!! Thanks Honey...
Laporan oleh: intan2210
Image002
28-01-2008
sedap... buat triple... kisar sekali ngan mangga 3 biji....walllaaaaa!!~ pastu lebihnye wat ice cream...
Laporan oleh: nOOrsha
Mango_lassi
01-04-2008
Buat mango lassi. Sedapnya....
Laporan oleh: hazila
Dsc00148
06-04-2008
sedap..;) peach yogurt+mango juice=terangkat!!
Laporan oleh: farhanis
18-07-08_1232
18-07-2008
dah minum baru igt nak hanta laporan...lsejuk tekak...aaaahh
Laporan oleh: nassahabi
Lassi
17-11-2008
Lassi mago... madu tarak, gantikan gula jek...
Laporan oleh: 14sept
08-11-10_20-22
19-11-2008
manggo lassi..xsngka boleh buat sndri...mmg sedap..xcukup 1jug..asyik nk minum jer hihihi..
Laporan oleh: sakura>emi
Pb240769
28-11-2008
seeddddaapppppppppppp....
Laporan oleh: nazra86
Mango_lassi_ku
03-12-2008
ini dia mango lassi ku..thanks 4 the recipe.
Laporan oleh: Lynne
Dsc00822
10-01-2009
guna jus epal... two thumbs up!
Laporan oleh: akma_4th
Photo0259
17-04-2009
guna magnolia yogurt 'mixed peach n mango' plus mango juice...double the taste..YUMMY!!!
Laporan oleh: zai_fadilah
29062009039_1_
30-06-2009
sedap...tambah oren sunkist sbb madu x dak,thx!
Laporan oleh: farihafaizal
Pa250071
27-10-2009
rase die same cam juice yogurt dlm kotak 2 erk.....tp suami x suke....:(
Laporan oleh: Lady_Gaga
Mango
25-05-2010
manggo lassi!!
Laporan oleh: quinnie
15
15-01-2011
thanks!sedaaapp..
Laporan oleh: hana.himawari.
Dsc01275
13-02-2011
first try...mmm memang sedap...letak tropical sunquick sket sedappp gak....
Laporan oleh: munirahoth

Komen (29)

22-06-2006, hanitihani komen :

akak selalu buat letak manggo jus. sedap. tak yah bayar mahal-mahal kat restaurant india.


23-06-2006, yani komen :

manggo jus??.. boleh try gak ni..


17-08-2006, BIELA komen :

UUMMMMM NIKMAT


25-08-2006, Osman_JPN komen :

Cm ne lak nk buat Yogurt eik....so..tk yah laa bli sllu kan bila dh thu buat tuu..???? :)


25-08-2006, yani komen :

Osman ni kat jepun ke.. kalo kat jepun bolehlah beli yogurt maker..


04-09-2006, sha komen :

x bes lah


29-09-2006, AIN_KL komen :

wahhhh nak try ler...suami saya suker air camni


17-10-2006, sitifauziah komen :

eemm.yogurt ni payah sikit nak buat dia.kena ada dapur khas.saya pun tak pasti nak panggil apa dapur dia tu..kl ada dapur tu senangla..beli susu lembu masukkan dlm botol masukkan garam sikit.letak atas dapur dia...biar ja dia masak lepas tu angkat simpan lam petiais


18-10-2006, maya_zakry komen :

uish yogurt pun bole buat sendiri? hebat.. isk nak kena ade dapur khas lak tuh.. leceh ah,.. tp kalau nak bisnes tatau la kan...


18-10-2006, Ringo komen :

nak buat yogurt?! tak payah ada periuk khas. nanti saya try letak resipi. cara ni belajar kat kawan dari India. senang sangat.


18-10-2006, maya_zakry komen :

haa letak letak... pasni tutupla kedai yogurt... hahaha.... letak la gambo cara2 skali ringo.. leh tiru bulat2


18-10-2006, Ringo komen :

dah letak. :) refer kat http://myresipi.com/top/detail/419


22-10-2006, lindw komen :

honey.. madu tu biler nak letak?.. tak nmpk pun madu dlm cara2 nak buat tu..


22-10-2006, honey komen :

alamak.. terlupa tulislah pula.. masuk sekali dgn susu pun tak kisah.. macam buat air biasa. kalau taknak madu boleh ganti dgn gula kastor macam yg maya buat tu


14-11-2006, falhany komen :

I dah try buat....fuyyoooo respek laaa.apa jua pati jus boleh kasi hantam dalam itu yogurt...manyak syidapppp ooooo


22-11-2006, irsha komen :

nampak menyelerakan....terliur plak bolelah cuba yogurt mmg favourite i


29-12-2006, keroro komen :

Pernah buat tapi tak sedap.....so kalau nak minum manggo lassi i p secret rec. n ada satu restaurant india kat penang....memang sedap sangat manggo lassi dia....y tak guna isi mangga? memang nak kena guna manggo jus ?l


17-05-2008, adiezx komen :

saya da wat... ase macam rase lain macam ek? macam basi2 pun ada ke saya punye plain yogurt basi? pelik gak


10-09-2008, noraida komen :

hai honey slmt berpuasa, honey kalau tambah mango cordial kat lassi tu boleh tak dan berapa banyak nak letak


02-05-2009, Teratai Desa komen :

time musim panas ni ... mcm2 resepi air keluar... apapun thanks for the rcp.


15-05-2009, salsabila09 komen :

senang je wat yogurt sdiri.sy dah try guna resepi kawan.menjadi jgk..beli yogurt asli yg saiz gelas kcik,4 glas tepung susu.(gunakan cup cawan yogurt td)kacau semuanya dalam air suam(sukatannya guna bekas aiskrim bulat yg jual kat s/market tue)heehe..kacau rata...dan letak dlm plus.biarkan slama 3-5 jam..bla dah letak jgn alih2..nt x menjadi(pantang)..slmt mencubE!


25-08-2009, inamanjalara komen :

hi honey..saya baru je join n saya dah try resepi lassi ni..mmg sedap!next time nak buat lassi mangga plak la..ramai kata sedap kat sini, teringin plak!..


07-09-2009, shareenadean komen :

best! baru wat! :)


15-11-2010, ishak anita komen :

nak buat yogurt sendiri senang aje... beli sususegar panaskan hingga suam jgn panas sangat.... letakkan beberapa sudu fresh yogurt. biarkan 8 jam ...dah jadi yogurt....dulu boleh buat dgn susu tepung nespry tapi sekarang tak jadi mungkin susu nespry ada campuran lemak sawit.


01-12-2010, lovecooking komen :

yoghurt 2 cmna erk?? yg bdk2 dok mkn 2 ka?? sorey tatau..


14-01-2011, elisha zaida komen :

ummm...suka sgt minum lassi ni..dulu masa dok KL slalu order air ni klu lepak kt kedai mamak...dh pindah penang...gi kedai mamak mintak lassi dia bagi air laici...huhuhu..thanks honey...pasni i leh wat sendri..


22-01-2011, akin komen :

honey or sape2 yg leh tlg jawap kn...klo nk buat lassi mangga tu...ambil pati mangga yg dh mesin kn??then susu segar tu plk perlu gak ke cmpur??or yogurt+pati mangga+madu @ yougurt+pati mangga+susu segar+madu???..teringin nk buat...tlg yerk...


10-02-2011, edi_mulia@yahoo.com komen :

hoi mak datuk lassi menyejukan badan yang rasa panas. memong sodap to den doh raso best nyoooooo


08-03-2011, sarahsara komen :

sy bdk br blaja...nk tanya..yogurt tu guna yg dlm bekas yg harga rm1.35..cam kt pasaraya tu..yg tu ke?help me plz..ase nk buat air ni,tp x taw yogurt mn..tq


Untuk komen, perlu login terlebih dahulu