Resepi Pancake :)

 Dihantar Oleh Pada 17 October, 2012
Kategori: 
Masakan: 
Masa penyediaan: 
Hidangan: 10 biji
Description

Resepi ni sangat mudah dah senang , cuba lah korang try , makanan ni lah selalu saya buat dah makan time tak tahu makan apa :) , sedapp :)

Share:
Bahan-bahan
  • 1 biji telur
  • 5 sudu tepung gandum/kek
  • 1 sudu teh serbuk penaik
  • 1 sudu teh vanila flavour
  • 1 cawan susu segar
  • 3 sudu gula
Cara-cara
  1. pukul telur , gula dan susu sehingan kembang .

  2. masuk kan tepung dan pukul sehinga kembang kemudian masuk kan vanila flavour dan sebuk penaik kemudia pukul .

  3. dan sedia untuk dimasak atas api yang serdahana , masak menguna kan kuali dan tak perlu meletak minyak , if kuali tu melekat , letak lah sikit supaya tak melekat , masak sampai ada buih-2 di tengah pancake tu kemudian tebalik kan nya , kemudian makan dengan madu atau coklat , :)

Resipi Anda Boleh LikeLihat Semua