Resepi Manggo Cheese Cake

 Dihantar Oleh Pada 05 November, 2011
Kategori: 
Masakan: 
Masa penyediaan: 
Hidangan: 10 slice
Description

Sangat Mudahhhh.....Dan SEDAP

Share:
Bahan-bahan
  • 250 g cream cheese ( apa jenis pun boleh )
  • 200 ml whipping cream ( 1 kotak kecil )
  • 3 sb tepung gandum
  • 3 sb yogurt ( perasa manggo )
  • 4 sb gula
  • 2 biji telur B
  • 1 pek biskut oreo kecil
  • 3 sb minyak
Cara-cara
  1. Panaskan oven. 150 c . biskut oreo di asingkan cream...cream dimasukkan ke dalam blender

  2. biskutnya dihancurkan halus. gaul dengan 3 sb minyak

  3. kemudian, padatkan ke dalam loyang bulat. loyang mesti dilenserkan dengan minyak...tekan dengan padat supaya biskut tidak berderai bila dipotong

  4. semua bahan2 lain dimasukkan ke dalam blender dan dikisar ( 3 - 5 minit )

  5. tuangkan semua bahan yang diblend ke dalam loyang tadi secara perlahan-lahan.....

  6. senangkan...:) akhir sekali bakat dalam oven selama 20 -25 minit. tengok permukaan cheese. Bila dah kekuningan, kira ok le tu....

  7. keluarkan..ada lebihan yogurt tadi tu, just sapu je.. bolehlah dihiaskan dengan apa2 saja. nak letak manggo ka, strawberry ka, blueberry ka...

  8. masukkan dalam peti sejuk:)....senang kan...siap. rugi sapa tak cuba resepi yang senang dan mudah nih

Laporan MasakanLihat Semua (0)
Resipi Anda Boleh LikeLihat Semua