Resepi Chicken Paper Steak

 Dihantar Oleh Pada 24 March, 2007
Kategori: 
Masa penyediaan: 
Hidangan: 2 org makan
Description

Western And so.....instant (1/2 Boleh makan Chicken paper steak)dari juliana Try la buat yee ...nanti bagi komen kat jue..Sebenarnya resipi ni dah pun jue gubah mengikut selera jue...kalau nak ikut dari apa yang jue belajar dari kelas masakan ....nak buat sos ni memanglah rumit...try kay.......insyaalah sedap..u all boleh pakai daging,fish & chip jugak ...resipi ni lah yang berjaya menambat hati suami dan keluarga jue.gambar sory tak ader coz ju baru hari ni register join Myresipi ni

Share:
Bahan-bahan
  • 2 kpg isi ayam(bah Dada yang siap dilapah)
  • sos lada hitam
  • -mayonis
  • -mushroom(ikut selera)
  • -1 sudu teh serbuk lada
  • -minyak masak/jagung
  • -2 sudu butter
  • -4 ulas bawang putih di cincang
  • hiasan
  • -kentang goreng
  • -timun
  • -tomato
Cara-cara
  1. Ayam:- perapkan isi ayam dengan lada hitam ,sos lea &Perrins dan minyak jagung. Biarkan selama 15 minit

  2. Kuah:- Tumiskan bawang puth yg dicincang dengan butter

  3. masukkan mushroom dan biarkan dalam 4 minit

  4. kemudian masukkan lada hitam yang diblend bersama mayonis

  5. untuk menambahkan aroma masukkan sesudu teh sos lea&perrins dan sedikit susu cair

  6. biarkan mendidih dan tuangkan keatas ayam yang siap dibakar

  7. hiaskan steak anda dengan kentang goreng,tomato,timun

Komen